Selam arkadaşlar yaklaşık bir haftadır Didim Akbük de tatil yapmaktayım. Buralara korona uğramamış. Vaka sayısı en düşük ilçelerden biri. Sahilde çok insan yok hatta hiç yok diyebilirim. Hafta içi çok sakin. Hafta sonları ise kampcilar gelebiliyor. Yerli halk sabah çok erken saatte deniz keyfini yapıp gidiyor. Turist sayısı sıfır deniz çok temiz ayrıca dağdan gelen sodali soğuk su kaynaklari mevcut. Denizden çıkan soğuk su kaynaklarına gidiyor hem duş almış oluyor hemde saçlar ve vücut pammuk olup çıkıyor. Tabi hep deniz plaj soguk su insanı bir süre sonra sıkmaya başlıyor. Bende canım sıkılınca balık avı işine gireyim dedim. İlk bir kaç gün elim boş döndükten sonra yeni bir sistem denedim ve her çeşit baligin bu sistemle yakalandığına şahit oldum. Buradaki yerli balıkçılar balık avı için canlı yem kullanıyorlar. Karides teke yengeç mamun kalamar sulunez ve borukurdu kullanılan yemler. Parayla satın alina bu yemler balıktan daha pahali. Bende bunu inat sadece kefal avı için kullanılan ekmek ile diğer balıkları da avlarim diyerek yola çıktım. Yaptığım olta sistemi ile hemen her çeşit balığı yakaladım. Önce sistemi anlatayım çok hafif bir mantari misinaya sabitliyoruz. Mantarın yaklaşık 50 cm altına iki adet sinek ignesi bağlıyoruz. Arada kursun falan olmayacak. İgnelerin ucuna ekmek içini hamur yapmadan takıyoruz. Ekmek içini hamur yaparsak balık gelmiyor. Burası çok önemli ekmek içini sadece iğneye sıkıştırıyoruz. Suya dizlerimize kadar girip oltayı atabildigimiz kadar uzağa atıyoruz. Oltada kurşun olmadığı için çok uzağa gitmiyor yaklaşık 8 -10 metre atsak yetiyor. İgne ucundaki ekmek suyun altına yavaş yavaş inerken birden balık pat ekmeği alip gidiyor. Aşağıdaki balıkları bu sistemle yakaladım. Balık çeşitlerinin hepsi ekmek ile yakalanmıştır. :
Çupra, levrek, melenor, Karagöz, lidaki, isparoz, sarpa, gopez, kagali balık.
url alma