STF - SUBARU TÜRKİYE FORUM

Tam Versiyon: Çarpışma Testleri Ne Kadar Güvenilir?
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyon'a bakınız.
Sayfa: 1 2
 Çarpışma testleri konusu uzunca bir konu. Zaman zaman tartışmalar da söz konusu olur ne kadar güvenilir olduğu konusunda. Elimizde başka ölçüm aracı olmadığında yine de bunlara itibar etmekten başka çare yok.

Amerika’da  satılan araçlara uygulanan, dünya’nın en zor çarpışma testi olarak kabul edilen IIHS (Karayolları Güvenliği Sigorta Enstitüsü) bazı araç firmaları, testin yapıldığı şoför tarafına güçlendirme yaparken, maliyetten kısmak adına yolcu tarafına aynı uygulamayı yapmamışlar. Bu da kaza anında yolcu tarafında oturanı riske atıyor.

Araçların aşağıda listesini verilmiş. Listedeki araçlar, Türkiye’de satılan modellerin , yolcu tarafı testine girmiş versiyonları. Bir çok araç yolcu tarafından teste tabi tutulmadı. Bir de teste hiç girmemiş modeller mevcut tabi.

[Resim: 2015_Toyota_RAV4_asymmetrical_1024x1024.jpg]

IHHS çarpışma testlerindeki bazı araçlarda resimdeki gibi asimetriklik söz konusu.

Şuna benzer asimetrik tasarımlar mevcut. Görsel, Rav4 modeline aittir.

*Şoför ile yolcu tarafı aynı performansı  gösteren modeller

Subaru Impreza- Crosstrek – Legacy- Outback
Hyundai Elantra- Ioniq – Sonata- Tucson
Honda Civic- Accord- CRV
Nissan Maxima- Altima
Mazda 6- CX3- CX5- CX9
Ford Fusion
Toyota Camry
Mercedes E- GLC
BMW 5
Kia Sportage
Volkswagen Tiguan

[Resim: 2014_subaru_forester_symmetrical_margina...r_side.jpg]

*Yolcu tarafı, şoför tarafından bir kademe düşük not alan modeller

Volkswagen golf- jetta
Kia soul
Subaru Forester
Hyundai Santafe

*Yolcu tarafı, şoför tarafından birden fazla kademe düşük not alan modeller
Volkswagen Passat
Toyota RAV4

G(good-iyi) , A(acceptable- kabul edilebilir) , M(marginal-marjinal) , P(poor-kötü) olarak notlar mevcut.

[Resim: iihs_overlap.jpg]

Güzel paylaşım teşekkürler.
Elinize saglik guzel paylasım.
Milletin ayıla bayıla aldığı Rav 4 ve Passat ın halleri
Passat çok prim yapıyo Rav4 kullanışı fenadeyil arıza yapmıyo .Forester hastalık yapıyor değişik biaraba Arabamı ilk aldığımda küçük kardeşim profesyonel arabacıdır .İlk kullandı .Yorumu şu oldu İlkdefa Subaru kullandım ,Bukadar yola hakim biaraba kullanmadım şimdiye kadar.Benden daha fazla kalite araba kullanmıştır ,Bağdat caddesinde
Legacy ön ve arka aynı sağlam sw lerde ,bagaj eziliyor ama, benim sw bu şekilde tepki verdi takla atınca ana en sağlam noktası şoför tarafı. Kendi crash testimizi kendimiz yaparız biz Gülücük ihhs testine kalmadık , Gülücük

Şoför tarafı bı tik sağlam çok abartılı değil.

https://www.instagram.com/murat_bafra/?hl=tr

Instagram da bir video var oradan bakın .
Takip etmeyi unutmayın Gülücük
Eline sağlık güzel paylaşım olmuş
Elinize sağlık Aheste Hanım. Subaru bu konuda özellikle şase yapım işinde Volvo ile genelde benzer kaliteye sahip olarak nitelendirilir. Hatırladığım kadarıyla şaseyi bir arada tutan kaynakların çok özenle ve sağlam bir teknoloji ile yapıldığıdır. Güvenlik olarak her zaman Outback ve Legacy reklamları aklımın bir köşesinde yer alır. Gülücük
(25-05-2018, Saat: 21:14)megatron demiş ki: [ -> ]Legacy ön ve arka aynı sağlam sw lerde ,bagaj eziliyor ama, benim sw bu şekilde tepki verdi takla atınca ana en sağlam noktası şoför tarafı. Kendi crash testimizi kendimiz yaparız biz Gülücük ihhs testine kalmadık , Gülücük

Şoför tarafı bı tik sağlam çok abartılı değil.

https://www.instagram.com/murat_bafra/?hl=tr

Instagram da bir video var oradan bakın .
Takip etmeyi unutmayın Gülücük
Çok geçmiş olsun ne zmn oldu bilmiyorum da Allah korumuş. Bırak böyle testleri ihhs NCAP falan yapsın megatron Göz Kırpma

Xiaomi & Subaru
Güzel yazı olmuş. İlginç sonuçlar var.
Sayfa: 1 2