Merhaba, foruma yeni üye oldum.
Uzun araştırmalar sonucu Subaru Forester almaya karar verdim ama hangisini tercih etmem gerekiyor yardımcı olabilir misiniz?
Kimi Dizeller sıkıntılı derken kimisi de bakımını zamanında yaptırırsan sorun yaşamazsın diyor.
1.500.000TL bütçe aralığında bir forester alacağım 2015-2016 model dizel mi benzin mi?
Şuan 1 sene sadece dağ bayır kamp için kullanacağım ama planlarım arasında çekme karavan almakta var 750kg altı ( eşyalar ile 1k olacaktır )
Eski bir dizel Forester kullanıcısı olarak eğer sürekli uzun yola gitmiyorsanız dizelden uzun durun derim. Alabiliyorsanız 240 HP bir Forester alın.
(19-01-2026, Saat: 13:38)furtherquiterdeeper demiş ki: [ -> ]Eski bir dizel Forester kullanıcısı olarak eğer sürekli uzun yola gitmiyorsanız dizelden uzun durun derim. Alabiliyorsanız 240 HP bir Forester alın.
Benzin yakıt masrafı çok diye aslında benzin almak istemiyorum. Siz neden dizel önermiyorsunuz?
Evet genelde şehir içi yakın mesafe olacak ama yazın İstanbul - Antalya , İstanbul - Rize gitmeyi planlıyorum
Yurt dışında Subaru da dahil olmak üzere bir çok markanın yetkili satıcısı şehir içi kısa mesafe ve yoğun kullanımda dizel önermiyorlar artık. Ayrıntılar forumda var. Sahibinden sitesine bakın, 250 binden önce motoru değişmiş bir sürü Outback Forester dizel görürsünüz zaten. Not: Dizel Forester sahibiyim.
Merhabalar, ben de aracımı satıp Forester / Outback düşünüyorum önümüzdeki haftalarda. Çekme karavan düşünmemizden dolayı haliyle dizele yöneldim. Subaru'nun dizel konusundaki kötü şöhreti hepimizce malum, ama diğer taraftan güzel güzel sıkıntısız kullanan kullanıcı yorumları da okuyorum. Bir de benzinli versiyonlara nazaran daha uygun fiyatlı olması da cazip kılıyor. XT ise insanın gözünü korkutuyor yakıt yönünden. Ben de kararsızım. Sanırım hangi Subaru temiz ve bakımlı denk gelirse ona yöneleceğiz...
Merhaba 2015 model dizel forester kullanıcısıyım. 2013 ve öncesi motorlar euro5 olarak kroniklerin yaşandığı motorlar. 2014 ve sonrasında euro6 ile bu kronikler çözülmüş durumda. Ancak yine de okunanlar insanların yaşadıkları ile insan sorunsuz aracına binerken tedirgin oluyor yalan değil
5 sene boyunca 2018 xv kullanıp son 1 yıldır 2015 dizel forester kullanıyorum. Performans konusu kesinlikle tartışmaya kapalı.
2.0 atmosferik 150hp boxer içinde karavan vb yük ile özellikle tork isteyen dağ yollarında soru işareti yaratacağına eminim. (Eğer 5 bin devir üzeri kullanırım yakıt önemli değil diyorsanız ayrı)
Bu yüzden bir büyük şehirde yaşıyorsanız, iş yeriniz eviniz arası 10 15km gibi çok kısa olmayan mesafedeyse, motoru dinleyen sabah marş basıp biraz yağlamayı bekleyen bir kullanıcı iseniz 2015 ve üzeri dizeli şiddetle tavsiye ederim.
Senede 1 yada 2 kez karavan çekeceğim diyorsanız da hangisini aldığınız çok bir önemi yok. Sırf bunun için dizel almanıza gerek yok. Hangisi avantajlı denk gelirse alın. Mutlu olacağınıza eminim
![[Resim: Whats-App-mage-2026-02-14-at-09-11-20.jpg]](https://i.ibb.co/N2C1367g/Whats-App-mage-2026-02-14-at-09-11-20.jpg)
Yorumunuz için çok teşekkür ederim Onur bey, aracımı ilana verdim, bekliyorum bakalım

Dediğiniz gibi 2015 ve üzeri dizel öncelikli bakıyordum. Fakat son zaman 2013-2014 Subaru Forester 2.0 XT 240 hp Adventure'ler gözüme ilişti. Yakıt yüksek ama atmosferik gibi cansız değil, dizel gibi bakım yönünden nazlı değil. Ankara'da yaşıyorum. Subaru ustalarına danıştım, genel olarak dediğiniz gibi Euro6 kodlu ve 2015 üzeri dizel sorun yaratmaz diyorlar ama bir yandan da yakıtı çok önemsemiyorsanız XT alın, kafanız rahat eder dediler. En içime sineni tercih edeceğim, fakat sorun şu ki, düşük km araç yok. Varsa da piyasasından 100-200 bin TL fazla istiyorlar maalesef.
Tekrar teşekkür eder, herkese güvenli sürüşler dilerim.