STF - SUBARU TÜRKİYE FORUM

Tam Versiyon: Oto Tekni̇k(Kocaeli̇ Yetki̇li̇ Servi̇si̇) Hüsranı
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyon'a bakınız.
Merhaba;

2023 mart ayında 2. el olarak almış olduğum subaru xv aracımı 100.000 km bakımı için mart sonu oto teknik servisine yetkili servis olduğu için götürdüm buji değişimi ve periyodik bakımına yaklaşık 8000 tl ödeyerek yaptırdım. Ardından 101.000 km de Nisan ayında araçtaki ötme sesinden tekrar gittim.Ötmenin arka tekerlek bilyasından geldiği tespit edildi.Fakat şanzumandan geldiğini belirttiğim halde servis yetkilileri tarafından bu ses her subarudan gelir bu CVT şanzumanın kendi sesi cevabını aldıktan sonra servise güvenerek konunun üzerine düşmedim yine de şanzuman yağını henüz 120.000 kmye gelmeden o an değiştirdik.(101.000km de).Servisten çıkıp bozuk arka teker bilyasını özel bir serviste değiştim.Ses azaldı ancak önden gelen ses kesilmedi.Tabiki yetkili servisin bu ses normal beyanına güvenerek arabamı kullanmaya devam ettim.Daha sonra 16.10.2023 tarihinde aracımdan gelen aşırı ötme sesinden şüphelenip 113.000km de İstanbul-Tuzla Subaru park a gittim ve aracı lifte kaldırdık. Aracımdan gelen ses net olarak şanzumandan geliyordu.Şimdi ne kadar bir hasar var bilmiyoruz. Şanzuman inecek ve sonuç görülecek. Bu sorun çok önceden fark edilebilir belki de hasar büyümeden önlenebilirdi. Yetkili servislere bile güvenemeyeceksek kime güveneceğiz...
Maalesef ortalık iş bilmezlerden geçilmesini için en az yetkili servise güvenmek lazım. Yapılan işin arkasında dururlar parçaya garanti verirler işi biliyorlardır diye düşünmek artık yanlış bir düşünceye dönüştü. Tüm markalarda hemen hemen servis ücretleriyle başlayan kazık atma furyası var. Ve arabadan anlamaya gerek yok veririm servise parasını tertemiz binerim diye de düşünmeyin en çok araç sahipleri arabadan anlamak zorundadır bu ülkede. Yoksa servisinden özel servisie sanayiden oto yıkamaya kadar yetmeyeceğini kazık yok maalesef.. Her işte ahlaksızlık almış başını gitmiş.
Bu forum bu gibi durumlar için kuruldu zaten, keşke yetkili servis övebilseydik tavsiye edebilseydik.
Şu an gittiğiniz yer çoğu servisten çok daha iyi ancak son zamanlarda sürekli fiyat politikası yüzünden şikayet geliyor bize o konuda da serbest piyasaya sığınılıyor olabilir ya da yetkili servis olsa arızayı bulamazdım biz bulduk veya bu arızaya yetkili servis şunu isterdi biz daha az aldık gibi savunmaları illa ki vardır. Ancak müşteri kaybetmekte olduklarını da bilmelerini isterim şahsen. Geçen yazdan itibaren sürekli artan şikayetleri işitiyorum burayı yönettiğimiz için özellikle ulaşan arayanların sayısını hatırlamıyorum ama yine de arıza tespiti konusunda güvenebilirsiniz %85-90 gibi çözüme gitmiş yaptıkları işler. Şikayet konusu fiyat politikası yani.
Bu arada yetkili servis şan yağı ömürlük tür diyordu şimdi 120 bin mi diyor, aslında 5 yıl ya da 60 bin km o da ilk değişim için sonrasında 3 yıl ya da 40 bine düşüyor o süre. Çok şanzıman mundar ettiler vaktiyle.
Bakalım sizin sıkıntı ne çıkacak.
Oto Teknik'in ilk vukuatı değil bu. Umarım fazla bir masraf çıkmaz. Geçmiş olsun.
Merhabalar. Çok geçmiş olsun, sizin adınıza çok üzüldüm. Oto teknik(siz) ile benim de başımdan çok kötü bir tecrübe geçti. Ben de yaşadığım olayı yazdım linki aşağıda.

Yaptıkları işlemin maliyeti bana 2 turbo 1 motor değişikliğine mal oldu. Siz Allahtan ucuz atlatmışsınız ve atlatırsınız.

Yetkili servis değil, kasap bunlar Subaru kasabı. Ben bir de Subaru Türkiye'ye de şikayet ettim ama aynı tas aynı hamam maalesef. Vakitim ve naktim olsaydı peşlerinde koşacaktım ama sıkışık zamanıma denk geldiler maalesef.

http://subaruturkiyeforum.com/konu-oto-t...ervis.html
Çok geçmiş olsun. Biz @Şobel arkadaşımızın başından geçen olaydan sonra oto tekniğe mesafe koymuştuk. İnanılır gibi değil. Aslında sorunun şanzımandan geldiğini tespit etmişler ama bozuk şanzıman sesi olduğunu kestirememişler. Umarım az bir masrafla atlaırsınız
Merhaba
Bu gün aracımı teslim aldım aracımda şanzuman içerisindeki bilya arızalıymış.Komple şanzuman dağıtıldı bilya değişti ve toplandı. Ardından bozuk sol aks başı tamir edildi yağ değişimleri yapıldı.Bu gün aracı oldukça zorladım.Hiç bir şekilde bir sorun yaşamadım çok şükür. Fiyat olarak işçilik bana da yüksek geldi ama artık onu işçilik değil de tecrübe ücreti olarak düşünüyorum. Gönül ister ki daha uygun bir fiyata tamir olsa idi ama ne yazık ki şartlar böyle oldu artık ülkemizde.En azından çıkma şanzuman masrafından kurtulmuş oldum. Böyle bir arıza mevcut ise en az 20-25 bini gözden çıkartmak gerekiyor.
Oto Teknik ile ilgili bizim WhatsApp grubundan da hatırı sayılır şikayetler oldu. Hatta bu nedenle çoğu arkadaşımız farklı yerleri tercih etmeye başladı maalesef. Rabbim beterinden korusun diyorum.