STF - SUBARU TÜRKİYE FORUM

Tam Versiyon: Jeep Grand Cherokee 2.7 CRD
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyon'a bakınız.
Sayfa: 1 2 3
Merhaba sayın forumdaşlarım, malumunuz benim 2008 Impreza'yı 2003 Jeep Grand Cherokee 2.7 CRD ile takas etmiştim. Aracın özellikleri ve ilk izlenimlerim hakkında sizinle bilgi paylaşmak isterim.
Öncelikle 2012 Forester kullanmış birisi olarak Jeep Grand Cherokee'nin gerçekten "büyük" bir araç olduğunu belirtmemde fayda var. Aldığım araç Bursa'da işinin ehli kişiler tarafından off-road aracı haline getirilmiş. Araçta kupa yükseltme, orijinalindan bir boy büyük A/T lastikler (BF Goodrich), önde demir tampon ve 13000 lb vinç, arkada çeki demiri, yanlarda kaya kaydırıcı basamaklar ve off-road aydınlatma var. Ayrıca üste bir de port bagaj eklemişler. Motor Mercedes'in 163 HP 2.7 dizel motoru (şu anda 336bin km.de). Otomatik vites ve Quadra-drive dört çeker sistemi var. Araç 70 km sürate kadar sürekli dört çeker (4H), o süratten sonra arkadan çekişli hale geliyor. 4L moduna almak için araç durmuş durumdayken otomatik vitesin sağındaki seçim kolunu önce HIGH konumundan N konumuna sonra da LOW konumuna almanız gerekiyor. Arazi kabiliyetini anlatmama gerek yok zaten.
Aracı alır almaz üstteki port bagajı söküp yerine lazer kesim tavan sepeti taktırdım (çünkü işyerimin kapalı otoparkına giremiyordum). Araçta stepne yoktu, orijinal çıkma jant ve lastik bulup bu ihtiyacı giderdim. Aracın üzerindeki 2018 tarihli BF Goodrich lastiklerden ikisinin yanaklarında yırtılmalar gördüğümden ve araba zıp zıp zıpladığı için daha önce araştırıp almaya karar vermiş olduğum dört adet Hankook Dynapro A/T2 lastik taktırdım. Ağırlıklı olarak asfaltta kullanacaklar için yurtdışı forumlarda en çok tavsiye edilen lastikler bunlardı. Üstelik off-road performansları da fena olmadığı gibi fiyatları da çok uygun.
Aracın iki bölgeli otomatik kliması çalışmadığı için klima kompresörü ve fan termiği değişti. Klima sisteminin temizliği yapıldı ve gaz basıldı. Şu an buz gibi üflüyor. Aldığımda direksiyonun hissiyatını beğenmediğim için aracın altına baktığımda direksiyon amortisörünün hafif ezik ve yağının boşalmış olduğunu gördüm. Bunu da değiştirdim. Şu anda araç tam olması gerektiği hale geldi. Şu ana kadar herşey dahil 20bin TL harcadım.
Araçla ilgili sevdiklerim: Geniş iç hacim ve bagaj (1105 lt), daha önce paylaştığım "bug out vehicle" için gerekli tüm özelliklere sahip olması, otomatik vites, parçalarının kolay bulunması ve Subaru'dan pahalı olmaması.
Araçla ilgili sevmediklerim: Alıştığım Subaru yol tutuşuna sahip olmaması (ki zaten ağırlık merkezi yüksek olan bu aracı daha da yükselttikleri için bu gayet normal), dizel Subaru'dan daha gürültülü çalışması.
Henüz uzun yola gitmedim. Yakıt sarfiyatını ileride hesaplayıp paylaşırım.

[Resim: 20230510-134949.jpg]

[Resim: 20230510-134959.jpg]

[Resim: 20230510-135021.jpg]

[Resim: 20230510-135039.jpg]
Hayırlı uğurlu olsun. Ben de naçizane fikir beyan edeyim. Aracın cüssesi ve yapısı sebebiyle bir süre güven vermeyecektir. Aynı kasanın 4.7 v8 i ile Rize Ayder yaylasına kullanma imkanım oldu. Merdiven şasi alışması zaman alan bir sistem. Çoğu zaman bu sebeple aracı yolda gezdirdim. Yakıtı ise 4.7 gibi olmasa da çok da ekonomik değil. Hatta mercedesin 2.2 dizel vitosuna arkadaşım dayanamayıp sattı. Araç çok iyi ama çok yakıyor dedi. Yakıt sizi yoracaktır ama araç arazide güven veriyor. Beni sal ben giderim diyor. Ama ciddi bakım isteyen bir araç. Bakımsızlığı hiç sevmez. Bakımdan bahsettiğim ise yağ ve filtre değil. Mekaniğini ve yürüyenini de bakımlı tutmak gerek. O lastikler çok güzel ama çok sık mekanik sorun yaratacaktır. Buna rağmen hayattan keyif alan insanları mutlu edecek bir araçtır. Güle güle kullanın.
Güle güle kullanın Enver bey. En kısa sürede fotoğraflarını görmek isteriz.

Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
Güle güle kullanın güzel araç , dynopro lastiğin kar performansı da gayet güzel

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Hayırlı olsun.
Dayım 3.1 ini almıştı da aracın 4 katı para harcamıştı. Aldıktan sonra da bunun 2.7 si iyi dediler ama inatla değişmedi yıllarca para yetip yattı 9 yılda 10 bin km bile yapmadan sanayide ve köyde garajda yattı. Geçen yıl takasa verip Getz aldı kafası rahat.
2.7 olmasına sevindim şahsen. Hayrını gör. Sevmediğin biri nasıl araç diye sorarsa 3.1 olanını öner Gülücük
(10-05-2023, Saat: 19:57)Cherkess demiş ki: [ -> ]Hayırlı olsun.
Dayım 3.1 ini almıştı da aracın 4 katı para harcamıştı. Aldıktan sonra da bunun 2.7 si iyi dediler ama inatla değişmedi yıllarca para yetip yattı 9 yılda 10 bin km bile yapmadan sanayide ve köyde garajda yattı. Geçen yıl takasa verip Getz aldı kafası rahat.
2.7 olmasına sevindim şahsen. Hayrını gör. Sevmediğin biri nasıl araç diye sorarsa 3.1 olanını öner Gülücük

Öğrendiğime göre tekne motoru bu 3.1 ler. O yüzden devşirme bir sistem olduğu için çok sıkıntılı. Ve bu yüzden ucuzlar.
(10-05-2023, Saat: 17:14)Barış Çağlar demiş ki: [ -> ]Hayırlı uğurlu olsun. Ben de naçizane fikir beyan edeyim. Aracın cüssesi ve yapısı sebebiyle bir süre güven vermeyecektir. Aynı kasanın 4.7 v8 i ile Rize Ayder yaylasına kullanma imkanım oldu. Merdiven şasi alışması zaman alan bir sistem. Çoğu zaman bu sebeple aracı yolda gezdirdim. Yakıtı ise 4.7 gibi olmasa da çok da ekonomik değil. Hatta mercedesin 2.2 dizel vitosuna arkadaşım dayanamayıp sattı. Araç çok iyi ama çok yakıyor dedi. Yakıt sizi yoracaktır ama araç arazide güven veriyor. Beni sal ben giderim diyor. Ama ciddi bakım isteyen bir araç. Bakımsızlığı hiç sevmez. Bakımdan bahsettiğim ise yağ ve filtre değil. Mekaniğini ve yürüyenini de bakımlı tutmak gerek. O lastikler çok güzel ama çok sık mekanik sorun yaratacaktır. Buna rağmen hayattan keyif alan insanları mutlu edecek bir araçtır. Güle güle kullanın.

Teşekkür ederim.

(10-05-2023, Saat: 17:59)Nuri_Kongur demiş ki: [ -> ]Güle güle kullanın Enver bey.  En kısa sürede fotoğraflarını görmek isteriz.

Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi

Teşekkür ederim.

(10-05-2023, Saat: 18:37)Snae demiş ki: [ -> ]Güle güle kullanın güzel araç , dynopro lastiğin kar performansı da gayet güzel

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Teşekkür ederim.

Teşekkür ederim.
(10-05-2023, Saat: 20:19)Barış Çağlar demiş ki: [ -> ]

Öğrendiğime göre tekne motoru bu 3.1 ler. O yüzden devşirme bir sistem olduğu için çok sıkıntılı. Ve bu yüzden ucuzlar.
Evlerden ırak öyle bir fecaat olamaz. Tekne motoru da olabilir pancar sulama motoru da olabilir 5 silindirli sürekli conta yakan radyatör hortumunu şişiren değişik bir araçtır.
3.1 cc motor olarak 100cc yüzünden gereksiz vergi yükü. Yetkili servis bile garanti vermiyordu yapılacak işlere. Adanada iyi bir ustası var ayrıca yedek parça da satıyor kendisi, aracı Kayseri de yapamadılar Sivas a getirdik benim ustam yaptı Adana daki ustayı aradık araç bitti başka işlemi kaldı mı diye. Abi dükkanın önünden ayrılsın 500 metre sonra birey olursa sahip çıkma o arabaya dedi, öyle baş belası bir şeydi. Zaten sanayici iki kardeş aldı projelik, 2.7 motor takıp off-road donanım yapmak için. Bizim Erolkan vardı eski forumdan o çok araç değiştirirdi, 4,7 sini almıştı, ona da bir iki bir şey danışmak lazım oldu sonra dedim ki Erol sen nasıl baş ediyorsun Grand Cherokee yle? Valla hocam arabanın herşeyini kontrol etmediğim günüm yok en basit şeyleri bile affetmiyormuş biraz diken üstünde duruyorum o yüzden demişti. Tabi Subaru yla kıyaslanamaz arazi performansı sunuyor eski de olsa donanımları gayet dolu bir araç. Ama yine subaru yla kıyaslanamaz bir yol tutuşu var ki çok da güven vermiyor zaten sürat aracı değil. Ayrı kulvarların araçları bunlar.

Enver in konuyu da baltaladık ama kusura bakmaz inşallah.
Hayırlı olsun Enver Bey
(11-05-2023, Saat: 17:42)bilalcesur demiş ki: [ -> ]Hayırlı olsun Enver Bey

Teşekkürler.
Sayfa: 1 2 3