STF - SUBARU TÜRKİYE FORUM

Tam Versiyon: Güncel Bakım/Onarım Ücretleri
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyon'a bakınız.
Merhaba Sayın Forumdaşlarım. Bildiğiniz üzerine Aralık 2021'de ayağımızı yerden kesmek üzere 2008 model LPG'siz bir Impreza 1.5 MT (296bin km) almıştım. Aracın trigger kayışı 291bin km.de koptuğu için benden önceki sahibi gerekli işlemleri Bursa'da Arif Usta'ya yaptırmıştı. Yani 300bin bakımında triger derdim olmayacaktı. Neyse bayram sonrası 300bini deviren aracımı Arıcan'da bakıma soktum. Normal yağ/filtre değişimlerine ilave olarak debriyaj baskı/balata (dolayısıyla şanzıman yağı da), tüm fren diskleri ve balataları ile egzoz contası değişti. Bana maliyeti 12.000 TL oldu. Bir yılda fiyatların geldiği yeri görmeniz açısından paylaşıyorum. Bu sadece Subaru ile sınırlı değil. Yerli üretim ve yan sanayisi kuvvetli olanlar hariç tüm markalar böyle. Bakımdan bir hafta sonra motor teklemeye başladı ama arıza kodu vermedi. Raci Usta aracın km.si yüksek olduğu için ateşleme bobinlerinden şüphelendi ama arıza kodu verene kadar biraz daha kullanmamı istedi. Geçtiğimiz hafta sonu aynı arıza tekrarladı ve bu sefer motor lambasını yaktı. Arıcan'da yapılan kontrolde 2 no.lu silindirde "misfire" arızası verdi. Dolayısıyla ateşleme bobinleri ve garanti olması açısından bujiler de komple set halinde NGK olarak değiştirildi. Bu da 7400 TL tuttu. Cool Artık en az 100bin km. sorun çıkarmayacak bir araca sahip oldum.  Şaşkın
Ben bunları yaşarken Arıcan'a 2. el bir XV satın alan bir müşteri aracını göstermek için gelmişti (Aracı alırken ekspertiz yaptırmışlar!!!). Standart porya bilyası arızasına ilave olarak aracın ön difransiyelden ses geldiği ve şanzımanla birlikte değişim gerektiği tespit edildi. Yenisi olmadığı için çıkma şanzımana 60.000 TL istendiğini öğrendik. Demem o ki piyasada araç ararken fiyatına kanıp hemen almayın.  Göz Kırpma

NOT: Saç baş yolan emoji olmadığı için güneş gözlüklü emoji koydum.
Bakımlarınız hayırlı olsun; güzel günlerde güle güle esikitin...

Diğer durumla alakalı olarak ; hem bilinçsiz kullanım hem de maliyetlerin aşırı yükselmesi nedeniyle çoğu kullanıcı zorunlu bakımları es geçiyor veya kaçınılmaz son olunca yaptırıyor.
Durum böyle olunca 2. el araçlardaki kalite seviyesi epey düştü.
Geçmişi bilinmeyen ve çok el değiştirmiş araçlardan uzak durmak lazım.
Özellikle motor / mekanik sorunları, ne kadar kontrol ettirilse de sonradan patlak verebiliyor.
Şu anda piyasanın geldiği durumda en mantıklısı elimizdeki araçlara gözümüz gibi bakmak Gülücük Galiba 2020-2021arası bir zamanda herkes son arabasını aldı.
Aracınızı güle güle kullanın Enver bey. Sizin de işaret ettiğiniz gibi fiyat artarken maalesef kalite düşmekte. Tuhaf bir zamandan geçiyoruz hepimiz. Teknolojik, ekonomik ve siyasi değişimlerin aynı anda yaşandığı bir dönemdeyiz.
Durumun zaten farkındayız ama vehameti anlamanız için birinci ağızdan duyduğum bir haberi sizinle paylaşayım. Türkiye’de imalat yapan dünyaca ünlü bir otomobil firması günde montaj bantından çıkardığı 300’e yakın 0 aracın ancak 70-80’ninin kendi kalite kontrol testlerinden geçebilirken, kalite kontrolü geçemeyen araçların yeni parça için bekletilmekte imiş. Problem gelen parçaların kalite standardının çok düşmesi sebebiyle bu sıkıntılar yaşanmakta imiş. Ana üretici firmalar bile kendi OEM firmalarıyla böylesi sıkıntılar yaşıyor ise, yan sanayi firmalarının yaşadığı sıkıntıyı varın siz hesap edin. Önümüzdeki 10 yıl karmaşa dönemi. Sabredip, yolumuza bakmamız lazım. Araçlarımıza iyi bakalım. 0 veya 2. el araçların ne çıkacağı pek belli değil.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Periyodik bakıma girer mi bilmem ama LPG tankı + şamandıra değişimi 1500+700 tl. Geçen sene 400+300 tlydi diyor usta
Parça fiyatları çok arttı buna yağlar dahil.  Dolayısıyla 5--10k tutarında ki yapılan masraflar normalleşti.
Sigorta ve kasko fiyatları da arttı. Geçen sene yaklaşık 500 lira olan zorunlu trafik sigortası 2001 model seat için bu sene 1300 lira. Kaldı ki benim hasarsızlık indirimim en üst seviyede. Sigortacımla ne oluyoruz yahu diye sordum, artan parça fiyatlarının sigortaya yansıması dedi. Bu sene sonunda Subarunun trafik ve kaskosunu yenilerken şok olacakmışım gibi bir his var içimde.

Forum üyesi bir arkadaşımızın kırılan farı kaskodan 25 bin liraya fatura edilerek yenilendi. Far bu, öyle jan janlı da değil. Bildiğimiz far. Ampul ve plastikten oluşma. 25 bin ne yahu?

Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
(17-05-2022, Saat: 12:46)furtherquiterdeeper demiş ki: [ -> ]Merhaba Sayın Forumdaşlarım. Bildiğiniz üzerine Aralık 2021'de ayağımızı yerden kesmek üzere 2008 model LPG'siz bir Impreza 1.5 MT (296bin km) almıştım. Aracın trigger kayışı 291bin km.de koptuğu için benden önceki sahibi gerekli işlemleri Bursa'da Arif Usta'ya yaptırmıştı. Yani 300bin bakımında triger derdim olmayacaktı. Neyse bayram sonrası 300bini deviren aracımı Arıcan'da bakıma soktum. Normal yağ/filtre değişimlerine ilave olarak debriyaj baskı/balata (dolayısıyla şanzıman yağı da), tüm fren diskleri ve balataları ile egzoz contası değişti. Bana maliyeti 12.000 TL oldu. Bir yılda fiyatların geldiği yeri görmeniz açısından paylaşıyorum. Bu sadece Subaru ile sınırlı değil. Yerli üretim ve yan sanayisi kuvvetli olanlar hariç tüm markalar böyle. Bakımdan bir hafta sonra motor teklemeye başladı ama arıza kodu vermedi. Raci Usta aracın km.si yüksek olduğu için ateşleme bobinlerinden şüphelendi ama arıza kodu verene kadar biraz daha kullanmamı istedi. Geçtiğimiz hafta sonu aynı arıza tekrarladı ve bu sefer motor lambasını yaktı. Arıcan'da yapılan kontrolde 2 no.lu silindirde "misfire" arızası verdi. Dolayısıyla ateşleme bobinleri ve garanti olması açısından bujiler de komple set halinde NGK olarak değiştirildi. Bu da 7400 TL tuttu. Cool Artık en az 100bin km. sorun çıkarmayacak bir araca sahip oldum.  Şaşkın
Ben bunları yaşarken Arıcan'a 2. el bir XV satın alan bir müşteri aracını göstermek için gelmişti (Aracı alırken ekspertiz yaptırmışlar!!!). Standart porya bilyası arızasına ilave olarak aracın ön difransiyelden ses geldiği ve şanzımanla birlikte değişim gerektiği tespit edildi. Yenisi olmadığı için çıkma şanzımana 60.000 TL istendiğini öğrendik. Demem o ki piyasada araç ararken fiyatına kanıp hemen almayın.  Göz Kırpma

NOT: Saç baş yolan emoji olmadığı için güneş gözlüklü emoji koydum.

Hayırlı olsun abi bu anlattıklarından kıssadan hisse çıkarılacak çok ders var özellikle Subaru araçların motor/mekanik ekspertizlerinin doğru adreste yapılması ile ilgili.