STF - SUBARU TÜRKİYE FORUM

Tam Versiyon: Subaru Forester 2009 Uzun vadede LPG kullanımı
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyon'a bakınız.
Sayın forum yetkilileri ,

Subaru Forester 2009 aracımda uzun zaman önce ( 4-5 sene ) taktırdığım bir Atiker LPG kiti var İstanbul'da Vahap Usta manifold'u delmeden 100 bin km'de takmıştı çok uzun süre sağolsun sorunsuz kullandık araç 290 bin km'de sübap ayarına gitti ve şimdi motorla da ilgili bazı sıkıntılar yaşıyorum. Bazı ustalar tarafından LPG kullanırsam 40 - 50 bin km de bir sürekli sorun yaşayacağım söylendi. Bu doğru mu ? Sübap ayarını mı kastediyorlar ? Yoksa uzun vadede motora belirgin bir zararı oluyor mu ? Farklı yeni bir kitle bu durumun önüne geçebilirmiyim ?

Değerli katkılarınız için çok teşekkür ederim.
Afr ayarı yapılmamış LPGli araca binilmez. Her zaman sorun çıkarır. AFR ayarı yapılmamışsa yaptırmanızı öneririm. LPG sağlıksız çalışınca subaplara daha çok hasar veriyor.
Yanlış mı hesaplıyorum diye 3 kez hesapladım Gülücük
190000 km kullandınız hiç sorun yaşamadan doğru mu anladım. Maşallah daha ne olsun, bu kilometrede motorda bir sorun olması gayet normal bence, 40-50 binde bir sorun çıksaydı o zaman LPG kaynaklı diyebilirdik.

Düzgün takılmış ve ayarlanmış LPG sistemleri uzun yıllar sorunsuz kullanılıyor. 50 binde kesin sorun yaşayacaksın diye birşey yok.
190k km’de zaten aracın bedeli amorti edilmiştir. Varsın motoru masraf çıkarsın Gülücük maaşallah.

Sent from my iPhone using Tapatalk