Bi süredir merak ettiğim bi konu forget olmayan ve lpg takılmayan 2003 2005 xt de harararet sorunu varmı büyük ratyatör takmak gerekiyormu 2.5 xt lere lpg takınca bitakım hararet lerin meydana geldiğini biliyorum ... Birde 2007 2009 legasi lerin. yedek parça temini nasıl forester gibimi daha mı sıkıntılı bisüredir kafama takılıyo bukonular bilen biarkadaş kısaca açıklarsa şimdiden teşekkürler
(28-12-2017, Saat: 12:31)Mapavri demiş ki: [ -> ]Bi süredir merak ettiğim bi konu forget olmayan ve lpg takılmayan 2003 2005 xt de harararet sorunu varmı büyük ratyatör takmak gerekiyormu 2.5 xt lere lpg takınca bitakım hararet lerin meydana geldiğini biliyorum ... Birde 2007 2009 legasi lerin. yedek parça temini nasıl forester gibimi daha mı sıkıntılı bisüredir kafama takılıyo bukonular bilen biarkadaş kısaca açıklarsa şimdiden teşekkürler
Abi lpg li ve lpg siz 2.0 xt ler de hararet sorunu yok. Lpg takılan 2.5 xt ler de radyatorunde temizliğine bağlı olarak hararet sorunu bazen oluşabilir. Benim eski araç 2.0 xt stock motor 240 hp benzinli idi. Hararet asla yukselmezdi. Yeri geldi İzmirin sıcağında da zorladım bu aracı ben. İbre ortaya bile yükselmiyordu. Tabi bu aracın geçmişi ile de alakalı. Zamanından beri yaz kış antifiriz li kullanılırsa radyator delikleri asla tıkanmaz. Böylece alması gerektiği kadar su alabilir içine.
SM-G800H cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bende öyle düşünüyorum geçen gün s comda biaraba vardı öyle bişeyler yazmış sanki bütün hepsine büyük radyatör takılıyormuş gibi ozaman da takılmadan önce hararet yapmış demektir mantıken kafama takıldı sağolasın kolay gelsin
Bu konuyu 2005 XT konusunda açıklığa kavuşturmuştum sanırım.
2.0 XT lerde hararet sorunu görülmeyen bir şey değil ama 2.5 Xt kadar değil. Gerçi 2.5 XT nin hakkı çok yeniyor bu aracı alanların çoğu insan gibi kullanmıyor çünkü stok haliyle bile çok sağlam performanslı bir araç o performansı kaldıracak bir radyatör yok üzerinde 2.0 XT de ne varsa onda da aynı radyatör mevcut. Sonuç olarak 1.5 İmpreza frenini 2.0 XT ye takan adamların 2.0 XT radyatörünü 2.5 XT ye takmalarını yadırgayamıyorum. Ki 2.0 XT nin radyatörü de bence çok yeterli değil.
Yazılımlı XT lerde zaten hararet sıkıntısı olmuyor şanzımanın istediği performansı motor şanzımana fazlasıyla sunabiliyor ama stock XT de şanzıman yağını da motoru da aynı anda soğutmak zorunda kalan radyatör yetersiz kalabiliyor. Zaten 2.0 ve 2.5 XT de şanzıman soğutucusunun olmayışı da ayrı bir handikap. İ20 de bile kocaman şanzıman yağ soğutucusu gördüm XT lerde göremedim çok mu pahalı yoksa adam gibi kulanın basmayın mı demek istiyor bu japon kardeşlerimiz bize anlayamadım. Korelileri takdir ettim bak şimdi.

Çözüm yağ soğutucu ya da büyük hacim radyatörden geçiyor. Ama büyük radyatörün hararet ibresini kımıldatmayacağı garantisini veremem çünkü büyük radyatöre geçip halen hararet ibresi kımıldayan arkadaş var.
Hemen de LPG yi günah keçisi yapmanın alemi yok çünkü bu hararetin sorumlusu LPG den ziyade radyatörün yetersizliğidir. Benzinde yükselmiyor LPG de yükseliyor lafı inandırıcı gelmiyor bana çünkü benzine alınca gazı bırakıyorum LPG yi az yaktığı için gaza çöküyorum demiyorlar da LPGyi kapatınca hararet düşüyor diyorlar LPG yi kapatınca bassana benzinde de LPG de gider gibi o zaman göreyim.
Legacy de de parça sıkıntısı yok subaru da da genel olarak parça sıkıntısı yok kim ne istiyorsa çok rahat bulur bulamıyorsa ben her şekil bulurum. Dert etmenize gerek yok.
Arabanın nasıl kullanıldığı tabiki çok önemli bende nissan varken milletinlinde türlü huylar vardı benimkinde hiçbiri yoktu bakımlı orjinal bi araçtı çünki foresterde öyle ekmeğini yemiş bi araba alırsak odaaynı ama şöyle bişey yapılabilir büyük radyatör takılmış motor yapılmış yağ soğutucusu konmuş orjinal biaraba alırsak sonrada yarış arabası gibi kullanmazsak sorun yaşanmaz diye düşünüyorum
Japon araclari cabuk ısınir ibre o saatten sonra kolay kolay yukari cikmaz, imprezami kibris da dag bayir benzinde yuklene yuklene kullandim 50 c sicaklikda banamisin demedi, o yuzden kibrisda hep japon mevcuttur. Suzukinin swift modelini almayani dovuyorlar sanirsiniz, hemde hepsi 4/4. Xt m lpg li uzun yol kisa yol benzin hicbir sekilde aracin 90 c oldugunu gormedim. 2.5 lerde duydum lpg takilinca bir siru parcanin islemden gectigini, radyatorde kale takan var misimoto takanda, insan gibi kullanilsa yukselmez kanimca.

Yani bir araba ne kadar sağlam olursa olsun kullanırken arada nefes almasına izin vermek gerekir. Yoksa ömrü kısalır.
Ben sizin arabalarda olmadığına inanıyorum zaten kardeşim görmüş geçen biri yazmış bende size sorayımdedim malum biz kardeşimle ortak kullanıyoruz hatta 3 te 2 si onun biz kağat üzerinde sahibiyiz nissanı almaya giderken bana dediki abi turu azmış oarabanın almayalım ben aldım 4 şeritli yoldan harman lamıyodu j9 gibi tabi bu arabayı kardeşim kullanamadı bende xt alalım diyorum oyüzden iyice araştrıyorum ben olmasam hayatta gidip öylebiaraba almaz sayemde adam gibi arabaya biniyor