STF - SUBARU TÜRKİYE FORUM

Tam Versiyon: Subaru Coilovers Hakkında
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyon'a bakınız.
selamlar ebaydan coilovers almayı düşünüyorum daha önce hiç alan duyan varmı veya araştıran . 300 dolarlık coilover. MaxpeedingRods  Adında bir marka . istanbulda custom coilover yaptırayım dedım herkez araba cok yumusak oluyor dıyor emin olamiyorum . Arabamda orjinal yaylar var yuksek oldugu ıcın vırajda yatıyor . Daha önce hiç coilover kullanmadım , spor yaydan sert mi olur yumuşak mı ?  2005 impreza .  Teşekkürler.
[Resim: 61t5e_K7k_FYL_SX425.jpg]
@kusadasinet senin araba nedir tam olarak wrx mi sti mi ?
Coil de zaten yükseklik ve sertlik ayarları mevcut değil mi?
(24-06-2018, Saat: 16:42)nitro37 demiş ki: [ -> ]@kusadasinet  senin araba nedir tam olarak wrx mi sti mi ?

aracım 1.6 .  İstanbuldaki büyük tanınmış firmalar tüm türkiyeye coil yapıyor . Başaran Amortisöre yaptırmayı düşünüyorum  yada yurt dışından getirteyim . ikisi arasında kararsız kaldım. Başaranda yapılanı tavsiye edermisiniz veya kullanan varmıdır bu forumda . Teşekkürler.
resimde gordugum coilover lar elektrikli degil. yaninda anahtari ile geliyor ve siz onu surus zevkinize gore anahtariyla ayarliyorsunuz. her seferinde hatirladigim kadariyla araba lifte veya krikoya kaldirilmasi gerekiyor. unutmadan araciniz awd oldugu icin esit seviyede ayarlamaniz lazim aksi halde transfercase(awd sistemi) zarar verirsiniz.

elektrik kontrollu coilover alabilseniz isiniz biraz daha kolay. montaj yapildiktan sonra arac park halindeyken aracin yuksekligini vs. sini dugme yardimiyla ayarlayabiliyorsunuz. surus halinde ayarlarsaniz cabuk bozuldugunu biliyorum.

ebay den alacaginiz urunun kargosu, stopaji ve vergisini iyi hesaplayin. Istanbul/Ankara da bu isi yapan yerler varsa cok iyi arastirin. araci daha iyi yapacam derken basiniza dert acmasinlar.

diger bir alternatif ise, aracin yaylarini spor yay(sert yay) ile degistirebilirsiniz.
(24-06-2018, Saat: 23:25)kusadasinet demiş ki: [ -> ]
(24-06-2018, Saat: 16:42)nitro37 demiş ki: [ -> ]@kusadasinet  senin araba nedir tam olarak wrx mi sti mi ?

aracım 1.6 .  İstanbuldaki büyük tanınmış firmalar tüm türkiyeye coil yapıyor . Başaran Amortisöre yaptırmayı düşünüyorum  yada yurt dışından getirteyim . ikisi arasında kararsız kaldım. Başaranda yapılanı tavsiye edermisiniz veya kullanan varmıdır bu forumda . Teşekkürler.

Kusadasinet kardesim  @sarpworks  dediklerine katilmakla beraber 1.6 motor bir araba icin daha dogrusu 1.6 motor imprezanin viraj performansi icin bu masrafa girmeye degmez. Yani cok profesyonel bir sey yapman bence gereksiz. Spor yay al tak gec. Yazik gunah daha acil harcamalara bu paralari saklasan iyi edersin. Yani viraja dirift yaparak gircek halin yok sanirim. Ayrica bir dip not geceyim. Aracjn savrulma hissi vermesi sadece yuruyenden kaynakli degildir. Oturdugun koltuk seni sarmadikca iceride savrulur durursun. Sakin beni yanlis anlama arabani kucuk gordugumden degil. Zamaninda cok paralar harcamis biri olarak abi tavsiyesi gibi düşün. 

Modifiye gorsel yada mekanik hangi anlamda olursa olsun araba bunu taşımalı.
(25-06-2018, Saat: 03:19)sarpworks demiş ki: [ -> ]resimde gordugum coilover lar elektrikli degil. yaninda anahtari ile geliyor ve siz onu surus zevkinize gore anahtariyla ayarliyorsunuz. her seferinde hatirladigim kadariyla araba lifte veya krikoya kaldirilmasi gerekiyor. unutmadan araciniz awd oldugu icin esit seviyede ayarlamaniz lazim aksi halde transfercase(awd sistemi) zarar verirsiniz.

elektrik kontrollu coilover alabilseniz isiniz biraz daha kolay. montaj yapildiktan sonra arac park halindeyken aracin yuksekligini vs. sini dugme yardimiyla ayarlayabiliyorsunuz. surus halinde ayarlarsaniz cabuk bozuldugunu biliyorum.

ebay den alacaginiz urunun kargosu, stopaji ve vergisini iyi hesaplayin. Istanbul/Ankara da bu isi yapan yerler varsa cok iyi arastirin. araci daha iyi yapacam derken basiniza dert acmasinlar.

diger bir alternatif ise, aracin yaylarini spor yay(sert yay) ile degistirebilirsiniz.

sanayi işi coil yaptıran yok sanırım subarusuna  .
Ankarada ise akkar amortisore git onlar ne istiyorsan yaparlar. Buradan geldigini soyke indirim de yaparalr