STF - SUBARU TÜRKİYE FORUM

Tam Versiyon: Cam Filmi Yer ve Fiyat Araştırması
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyon'a bakınız.
Sayfa: 1 2
Merhaba Arkadaşlar;

Somut adım atmak adına farklı klasmanda fiyatları farklı markalardan toparladım. Fiyatlar nakit olarak düşünülmelidir. 
(Dolar kuru malum daha sonra fiyatlar 50-100tl oynayabilir)

Ön cam için şeffaf ama kaliteli bir malzeme olan Air80 (Llumar) serisi seramik film yapılıyormuş, ısı kesimi gerçekten farklı kaliteli %55 kesiyormuş. Diğerleri ile farklı olduğunu test ettirdiler test düzenekleri var.

1- Ziebart: 1400 TL ön cam dahil film çekiliyor. (Ön cam, ön yan camlar, arka yan camlar ve bagaj) 
(4.Levent uygulama merkezinden fiyat alındı)
Ömür boyu garanti veriliyor. (Takılan filmin markası Ziebart değil sanırım, onların belirlediği filme göre taktırıyorlar denildi bilemiyorum)

2- Llumar ATR-ATC-AT serisi filmleri var ama ATR veya ATC isteğe bağlı olarak takılıyor, birisi yansıtan bi görüntü veriyor (ATR), ATC ise daha koyu renk bi görüntüsü varmış yaklaşık benzer kaliteler ama ATR biraz daha uzun ömürlü deniyor. 

Arka rezistans sökme esnasında kalitesiz filmlerde sorun olabiliyormuş, dikkatli sökmek gerekiyor dediler.
(Tanzer Llumar ve Ahmet Llumar aynı fiyatları verdi) Ön cam dahil, 1000TL (sadece ön cam 450 gibi)

Bu işin fiyat performans açısından iyisi Llumar gibi görünüyor.

Eğer daha uygun sanayide film çekiliyor, kalite kalite değişiyor emin olmak zor ama tamamına 400TL (ön cam dahil) civarı fiyat çekiyorlar, ama ön cam a yapılan 0.5 numara film yine de belli oluyor, Air80 gibi bir ürün değil,ceza riski de var gibi duruyor. Şuan yasada herhangi bir madde yokmuş ancak bu belli olmaz deniyor film çekenler dahi.

İşin özü, ben ön yanlara 0.5 taktım, arkalara da 2 numara yaptırıcam, ön cam Air80 dediği %80 ışık geçirgen bir ürün saydam a yakın. 

Bilgilerinize sunarım,
Air 80 ben kullandim gayet kaliteli bir ürün. On camda cok acik yesil gibi duruyor. Ama goruntuyu cok etkilemiyor bu durum. Güneşi ise gercekten kesiyor.
Llumar piyasada en iyisi yani en azından Türkiye piyasasında bulunan en kaliteli malzemelerden biri. Ondan önce 3M vardı aa her yer onun çakmasıyla doldu gerçeğini bulmak gerçekten zor geçenlerde Valeo nun cam filmi denk geldi bir yerde şaşırdım. Birde ASWF var Sonax ın kullandığı yetkili bayilerinde uygulamalarını yaptırdığı bir marka ömür boyu garanti veriyorlar.
Ama bence Llumar iyi bir tercih önemli olan kaliteli işçilik.
Bir önceki aracımda Lumar ATR35 kullandım fakat ön cama yaptırmadım. Yaklaşık 1 yıl kullandım bir sorun yaşamadım. Uzun vade de nasıl olur bilmiyorum. Ama kalitesi ve UV koruması bana göre gayet iyiydi. 1400lira bana biraz fazla geldi. Aralarında nasıl bir fark var tabi bilmiyorum.
Bir sene önce 7 cam lumar atr35 ve ön cam icin de air80 yaptirmistim forester icin fiyat 650 tl idi
Aracımda arkalar karartmalı olduğu ve siyah deri koltuk olduğu için, ATR50 yaptırdım her tarafına, bana göre ön yan camlar ne kadar hafif ise o kadar göze batmıyor polis nezlinde, ön camdaki air80 gerçekten güzel bi malzeme bakalım yaptırdıktan sonra izlenimlerimi yazarım. Ben araç içi çok da kararsın istemedim.

Eğer arkalara ATR35 taktırsaydım ATR15-20 gibi olacaktı dedi Tanzer, yaptırmadım çok koyu olsun istemiyorum.

Bagaj camına ise yaptırmadım, hem sürüş güvenliği hem de gerekli olduğunu düşünmüyorum karartması yeterli benim için.
Bu konuda bilgim yok fakat konya için konuşayım. Zafer oto cam var. Bir halta yaramaz bildiğiniz kasap. Allahtan kaliteli bir film çektirmedim.
(23-05-2018, Saat: 13:16)atansu demiş ki: [ -> ]Aracımda arkalar karartmalı olduğu ve siyah deri koltuk olduğu için, ATR50 yaptırdım her tarafına, bana göre ön yan camlar ne kadar hafif ise o kadar göze batmıyor polis nezlinde, ön camdaki air80 gerçekten güzel bi malzeme bakalım yaptırdıktan sonra izlenimlerimi yazarım. Ben araç içi çok da kararsın istemedim.

Eğer arkalara ATR35 taktırsaydım ATR15-20 gibi olacaktı dedi Tanzer, yaptırmadım çok koyu olsun istemiyorum.

Bagaj camına ise yaptırmadım, hem sürüş güvenliği hem de gerekli olduğunu düşünmüyorum karartması yeterli benim için.

Resimleri bekliyoruz haberin olsun Gülücük bugün subaru'na ne yaptın köşesine atabilirsin.
Resimleri ve uygulamaları paylaştım Subaruna ne yaptın bölümünde Mehmet Bey, görebilirsiniz Gülücük
Kızıltoprak, Meguiars oto yıkama (FB Stadı yanı, Kurbağalıdere / Migros tarafından giriş)
Amerikan film, 4 yan ve 1 arka cam toplam 600 TL ye yaptırdım 1 ay önce (En koyunun bir açığı) Ön cam hariç.
Yanlış anımsamıyorsam Llumar 900 TL demişti.
İşçilik çok güzel ancak benzincide cam silen pompacı arkadaşın lastiği sağ tarafı hafif çizdi sanıyorum, (Kirden emin değilim)
2015'ten beri düzenli yıkattığım yıkamacı, işlerini iyi yaparlar diye düşünüyorum (Çalışan arkadaşlar kaçak göçek değil, yıllardır aynı elemanlar var)
Sayfa: 1 2