STF - SUBARU TÜRKİYE FORUM

Tam Versiyon: Subaru Yedek Parça Yönetimi
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyon'a bakınız.
Merhaba saygıdeğer STF üyeleri.

Şu ana kadar takip ettiğim kadarıyla gerek teknik gerekse kozmetik açıdan Subaru'larda bir yedek parça sıkıntısı olduğunu görüyorum. Bu sıkıntı sadece parça bulamamaktan değil (özellikle eski modellerde) parçaların pahalı olmasından da kaynaklanıyor. 
Bu kapsamda Forum olarak en çok ihtiyaç duyulan ya da ihtiyaç duyulduğunda bulunması zor olan parçaların bir listesini çıkarmayı ve bu parçaları yurt dışından (ör: AliExpress gibi tedarikçiler vasıtasıyla) ucuza getirtmeyi öneriyorum. (Bu parçalara örnek vermek gerekirse MAF sensörleri, amörtisörler, direksiyon logoları vs...)
Bu şekilde toplu alımlarda hem sürüm hem de nakliye açısından ciddi fiyat avantajları oluşuyor.

Önerdiğim sistem başarılı olursa STF, Türkiye'deki tüm Subaru severlerin en önemli yedek parça tedarikçisi olacaktır. Ancak bir çok konuda olduğu gibi burada da birisinin (tercihen maddi durumu iyi olan) buna önayak olması gerekiyor. Üstlenilen risk nedeniyle getirtilen yedek parçalara cüzi bir kar konmasının uygun olacağını değerlendiriyorum. Her halükarda piyasadan (hatta çıkmalardan bile) ucuza mal olacaktır.

Bu konuda görüşü olan ya da "ben önayak olabilirim" diyen varsa bilmek isterim.
Aslinda 2013 de kibrisda Calisirken bu konuyu dusunup on ayak olmak istedim, oksijen sensoru 1100 tl iken kibrisda 310 tl idi bunun gibi birsuru parca fakat uygulamada bir takim sıkıntı lar dogurdu.
Bunlardan birisi yaninizda tek parcada problem yok fakat kargo ile gonderimde ciddi sıkıntı yasadım.
Sizin soylediginiz AliExpress vs gibi getirtmek icin cinden ticaret yapan bir ticari sicil kaydi olan birisi, istanbul istocda cok yapan var ama tanidik yok malesef.
Diger bir secenekde cinde bulunan araci turk firmalar sizin adiniza alip yollamasi, bu uygulama amerikada yapan sitede var arama motoruna amerikadan iste yazinca detayli aciklamada yapmislar. Saglicakla
Güzel bir konu, yalnız daha önce bu tür alışverişleri bireysel yapmış biri olarak şunu önerebilirim ki Ithalat belgesi olan Türk bir firma uzerinden yapılması olası gümrük sorunlarını ortadan kaldırır. Küçük ebattaki ürünler adet sayısına göre geçebilir yada takılabilir. Gümrük sorunu oluştuğunda mali çekmek için bazen sadece vergisini ödemek yetmez. Isin ticari boyuta girdiğini düşünecek olurlarsa ithalat belgeniz olmadigi için mali vermeyebilirler. Yine ayrıca bu tür alışverişleri tek bir tedarikciden yapmak gerekir. Oda güvenli biri olmalıdır. En guzeli çine gidip gelen biri vasıtası ile oradan bir tedarikci bulmak. Amerika sarp arkadaşımız var ama fiyatlar pahalı Gülücük
Siz bu konuyu derinlemesine araştırın, gümrük mevzuati vs, Çin sitelwrinden güvenli alisveris yapacağımız bağlantıları bulun, konusup anlaşın, işin maddi kısmına çare buluruz. Sadece masraflar ve olası rizikolar hesaplansin kafi gerisine gerek yok.
Çin'le ticaret yapan tanıdıklarım var ama başka sektörde çalışıyorlar. Arada bir Çin'e gidiyorlar. Kendilerine sorarım, kabul ederlerse bu konuyu ilerletiriz.
(11-05-2018, Saat: 16:39)furtherquiterdeeper demiş ki: [ -> ]Çin'le ticaret yapan tanıdıklarım var ama başka sektörde çalışıyorlar. Arada bir Çin'e gidiyorlar. Kendilerine sorarım, kabul ederlerse bu konuyu ilerletiriz.

Aynen katılıyorum.
Parça havuzu gibi bir şey de olabilir forumda, ticari olarak değil de elinde parçası olanların fiyatı ile beraber parçaları fotoğrafları ile paylaşmalarına yönelik bir şeyler yapılsa iyi mi olur acaba? Yoksa ortam bozulur mu?
Çin ile ticaret yapan akrabam ile görüştüm. Çoklu alımlarda bizim gümrük ciddi sıkıntı yaratıyormuş. Özellikle Çin'den gelen mallara.
Ancak "AliExpress gibi sitelerden tek tek alırsanız sorun çıkmıyor" dedi.
Diğer yandan ihtiyacımız olan parçaları kendisine söylersek başka ülkeler üzerinden (İran gibi) getirtebileceğini söyledi. Ayrıca kendisi daha önce Amerikan arabası ticareti yaptığı için otomotiv konusuna hakim. Bize sadece sıkıntısını çektiğimiz parçaları bildirmek kalıyor. Fiyatı talep eden arkadaşa uyarsa getirtiriz.

(11-05-2018, Saat: 17:03)macemre demiş ki: [ -> ]Parça havuzu gibi bir şey de olabilir forumda, ticari olarak değil de elinde parçası olanların fiyatı ile beraber parçaları fotoğrafları ile paylaşmalarına yönelik bir şeyler yapılsa iyi mi olur acaba? Yoksa ortam bozulur mu?

Karşılıklı iyi niyet olduktan sonra ortam bozulmaz diye düşünüyorum. Tam bir "kazan kazan" durumu söz konusu.
(11-05-2018, Saat: 17:03)macemre demiş ki: [ -> ]Parça havuzu gibi bir şey de olabilir forumda, ticari olarak değil de elinde parçası olanların fiyatı ile beraber parçaları fotoğrafları ile paylaşmalarına yönelik bir şeyler yapılsa iyi mi olur acaba? Yoksa ortam bozulur mu?

Yusuf parca satisi ikinci el zaten satmak isteyen ilan veriyor.  Burada asil olan bence yedek sarf malzeme tedarigi. Bakariz fiyatlar uygun ise toptan alir kenara koyariz. Verilen fiyatlar masraflar forumda yayinlanir. Almak isteyenler ortaya cikar hesabi yapilir ve siparis verilir. Ben oyle düşünüyorum. Yoksa toptan alalim forumda satalim kafasinda degilim. Onu yapacak zaten ticari ehliyetimiz yok Gülücük birlesip toptan almak gibi düşünüyorum ben olayi. Burada her siparis verilen ürunden biraz fazla söyler  forum havuzunda tutariz tek fark bu olur. İhtiyacı olan oradan alır. Ama dedigim gibi asil amaç uygun fiyata halletmek egerki buradaki fiyatlarla arasjnda bir ucurum yok ise ne bu riski goze almaya deger nede sagda solda forumda ticaret yapiliyor denilmesine Gülücük
öncelikle allah kimseye kaza bela vermesin parça sıkıntısına gelince herkes farklı yorumlaya bilir ama gerçek tek o gerçekte pahalı maalesef ikincisi yetkili serviste stok sorunu ( yetkili servisler subaru yu gözden düşürmüşler de subaru ile ilgileniyorlarmış gibi yapıyorlar ) bir ön tampon alt bağlantısı için iki hafta süre veriyorlarsa benim için o servis bitmiştir herkesin parça önem sırasına göre değişiyor bir bakıyorsun far lazım oluyor o sırada bakmışsın oksijen sensoru sorunu çıkmış misal hem stok yok hem pahalı iki arada bir derede nereye el atsan elinde kalıyor üzülüyorsun sıkıntı yaşıyorsun bu yüzden bu düşünce çok güzel ama tek kişilik bir iş değil ve sabır ve devamlılık gerektirir takip gerektirir yer gerektirir benim payıma ne düşer bilmiyorum ama yardımcı olmaya çalışırım iyi akşamlar