STF - SUBARU TÜRKİYE FORUM

Tam Versiyon: Subaru Outback 2007 - Görüş - Öneri
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyon'a bakınız.
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-a...881/detay/

forumdaşlar merhaba,
yukarıda bulunan ilandaki araç dikkatimi çekti ve bir süredir takip ediyorum. biz ankara'dayız araç antalya'da. bu hususta birikim ve tecrübesi olan arkadaşlardan görüş ve öneri almak isterdim.

1. Bir aile aracı olarak çok güzel duruyor bu araç. Halihazırda kullandığım Honda Civic 2006 ihtiyaçlarımızı büyük oranda görüyor. Outback bagaj ve koltuk genişliği ile çok dah fazlasını vaad ediyor.

2. Yakıt konusunda farklı değerlendirmelere gördüm. LPG'de 15lt. diyen de var 10 lt. diyen de . Kişisel deneyimi olan var mıdır? Varsa değerleri paylaşabiilir mi?

3. LPG bağlantısı ile ilgili olarak alım öncesinde ne yapılabilir. Aracın Antalya'da olduğu ve yüksek ihtimal orada LPG dönüşümü yapıldığı düşünüldüğünde sistemin düzgün çalışıp çalışmadığını nasıl teyit edebileceğimiz hususunda ne söylersiniz?

4. Haki yeşil kaplanmış aracın kaplaması ile ilgili hatırda tutulması gereken ne olabilir? Okuduklarım araçlarda kronik herhangi bir sorun olmadığını söylüyor, bu konuda ne düşünürsünüz?

5. Prensipte anlaşmamız halinde aracın ekpertizi Antalya'da kime yaptırılabilir?

6. Km ve yıl göz önüne alındığında araç için istenen fiyat için ne dersiniz?

7. 220 bin civarında olan bu aracın gelecekteki bakımları ve yaklaşık masrafları yaklaşık ne kadardır?

İlginiz için şimdiden teşekkür ederim.
(16-04-2018, Saat: 17:23)mütereddit subarucu demiş ki: [ -> ]https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-a...881/detay/

forumdaşlar merhaba,
yukarıda bulunan ilandaki araç dikkatimi çekti ve bir süredir takip ediyorum. biz ankara'dayız araç antalya'da. bu hususta birikim ve tecrübesi olan arkadaşlardan görüş ve öneri almak isterdim.

1. Bir aile aracı olarak çok güzel duruyor bu araç. Halihazırda kullandığım Honda Civic 2006 ihtiyaçlarımızı büyük oranda görüyor. Outback bagaj ve koltuk genişliği ile çok dah fazlasını vaad ediyor.

2. Yakıt konusunda farklı değerlendirmelere gördüm. LPG'de 15lt. diyen de var 10 lt. diyen de . Kişisel deneyimi olan var mıdır? Varsa değerleri paylaşabiilir mi?

3. LPG bağlantısı ile ilgili olarak alım öncesinde ne yapılabilir. Aracın Antalya'da olduğu ve yüksek ihtimal orada LPG dönüşümü yapıldığı düşünüldüğünde sistemin düzgün çalışıp çalışmadığını nasıl teyit edebileceğimiz hususunda ne söylersiniz?

4. Haki yeşil kaplanmış aracın kaplaması ile ilgili hatırda tutulması gereken ne olabilir? Okuduklarım araçlarda kronik herhangi bir sorun olmadığını söylüyor, bu konuda ne düşünürsünüz?

5. Prensipte anlaşmamız halinde aracın ekpertizi Antalya'da kime yaptırılabilir?

7. 220 bin civarında olan bu aracın gelecekteki bakımları ve yaklaşık masrafları yaklaşık ne kadardır?

1. Aile araci olarak sizi fazlasiyla tatmin edecektir.
2. Yakit olarak korkuldugu kadar bir sarfiyati yoktur. @Cihan arkadasimizin outback bolumunde acmis oldugu inceleme bölümünü okumanizi tavsiye ederim.
3 lpg de duzgun calisip calismadigi aracin rolantide ki titresimin den ve yoldaki çekişinden belli olacaktir. Lpg sisteminden önce bakilmasi gereken sey aracin subap sistemidir. Bunun icin lpg sistemi ne zaman takılmış, kac km yapılmış, lpg sisteminden sonra herhangi bir subap ayar yada degisimine gidilmismi buna bakmak gerekiyor. Lpg sistemi montaji icinse sirasiyla kaçak testi, lpg enjektorlerinin ayri ayri üçlü olarak takilip takilmadigi kontrol edilebilir. Bilgisayarda gecmis ariza kaydi sorgulamasi da yapilmali.
4.Kaplama yapilmis araclar supriz yumurta gibidir. Altondan ne cikacagi hic belli olmaz. Hasar kaydi olup olmamasininda bu konuda bir önemi yoktur.  Cikartilmak istendiginde boyada kalici hasar birakabilir.
5. Antalyada bildigim iki usta var ikiside yetkili servisten ayrilma ama kendilerine garanti veremem. Yilmaz usta 0532 786 14 14
Adem usta 0543 554 30 00
6. 2007 ve üstü outbackler 50-60 arasi seyredebiliyor. Tamamen temizligi ile alakali. Ben olsam sahsen 50 den fazla vermem.
7. Agir bakımı yapılmış sanirim.  Yapilmamis ise en az 5 bn tl kenara ayirin. Sanziman, motor, ön arka difransiyel yaglari, tum filtreler, olasi subap ayarlari, yuruyen aksam, diskler balatalar porya bilyalari vs. Iyice bir kontrol den gecirmeden almayin. 

Rica ederiz. Bu arada forumdan cihan arkadasimizin outback aracida satilikti kendisi ile iletisime gecerseniz iyi olur. Oldukca temiz bir araci vardir.
Değerli @nitro37  admin bey, itinayla tüm hususları yanıtladığınız için teşekkür ederim. Cihan beye de danışayım bu durumda. Kolaylıklar; iyi akşamlar dilerim.
Rica ederim Burak bey. Akliniza takilan bir konu olursa satis esnasinda yada arac kontrol sirasinda hic farketmez hemen buraya yazin, aninda beyin firtinasi yapalim. Iyi aksamlar sizede
Bu araç Tork Garaj Hakan ustanın eski aracı. Bir müşterisi pert etmişti. Toplamışlar demekki.

LPG'de ne yakar? Ben benzinde gösterdiği değerin kışın %20, yazın %10 fazlasını yakıyorum. 14, 15, 16 lt diyelim.
(16-04-2018, Saat: 22:46)macemre demiş ki: [ -> ]Bu araç Tork Garaj Hakan ustanın eski aracı. Bir müşterisi pert etmişti. Toplamışlar demekki.

LPG'de ne yakar? Ben benzinde gösterdiği değerin kışın %20, yazın %10 fazlasını yakıyorum. 14, 15, 16 lt diyelim.

Iste bir outbackden nokta atışı geldi. Tebrikler yunus iyi gözlem yapmışsın.
(16-04-2018, Saat: 22:46)macemre demiş ki: [ -> ]Bu araç Tork Garaj Hakan ustanın eski aracı. Bir müşterisi pert etmişti. Toplamışlar demekki.

@macemreYunus Bey teşekkürler bu kadar ilgili ve dikkatli takip ettiğiniz için.Tam nokta atışı oldu.

@mütereddit subarucu tanışma bölümünde demişiniz ya "subaruya ilgim başlayınca buradaki dayanışma ortamı ilgimin artmasını sağladı" buna güzel bir örnek teşkil etti. 
Geçtiğimiz günlerde bir arkadaşımız satmayı düşündüğü aracını sırf aynı araçtan başka bir arkadaşın burada ilanı var diye kendi aracını ilana koymadı.Dayanışma saygı özen ...işte burada olmamızın sebebi.

Bu kadar dikkatli, ilgili bilinçli takipçi olduğunuz için bende size teşekkür ediyorum.Umarım gönlünüze göre temiz sorunsuz araç bulursunuz.
Çok güzel hareketler bunlar :-)
(16-04-2018, Saat: 17:23)mütereddit subarucu demiş ki: [ -> ]https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-a...881/detay/

forumdaşlar merhaba,

1. Hondaya göre bunun bagajı yayla sayılır daha da memnun kalırsınız.
2. Yakıt Forester 2.0 XT den düşük tabi kullanıcı faktörü önemli ama düzgün kullanıp şehir içi 10LT yakanı da gördüm 16LT ye çıkanı da gördüm bu tamamen esnek bir durum ama çok da üzeceğini düşünmüyorum o performansın üstüne de yakarsa yaksın diyebileceğiniz kadar da keyifli ve güçlü bir araçtır.
3. LPG de montaj çok öenmli hep söylerim bunu çoğu kişinin LPG de yaşadığı problemin kaynağı ustayım diye geçinen kasaplardır. Yoksa araç gayet uyumludur.
4. Kaplama olduğu için boya durumunu cihazla tespit etmeniz mümkün değil inşallah doğru söylüyordur.
5. Kurumsal ekspertiz yaptıran yerlere gideceksiniz mecburen Günlas pek iyi değil expertizde. Hatta yapmıyor diye biliyorum.
6. Fiyat normal aslında Subaruya istenen fiyatlar hep düşük sayılır çünkü o özelliklerde tutulan bir markanın aracının fiyatı en az 2 mislidir ve awd sistemi de yoktur %80 ihtimalle. Yani Subaruya para verdiğinizde karşılığından daha fazlasını almış olursunuz.
7. Bu araçta triger zincirlidir genelde 300 bine kadar ve ya daha fazla gitme ihtimalide vardır. Normal bakım olarak da maksimum 400 TL çıkar cebinizden.
Açıkçası, dün Mehmet Bey'in verdiği cevapta araçtaki kaplamanın arabayı sürpriz yumurtaya benzetilebileceğini söylemesi üzerine araçtan uzaklaşmıştım. Yunus Bey'in dikkati de piyasanın sorunlu yanını bir kez daha ortaya koymuş oldu. Bunlar işin üzücü yanı.
Sevindirici olan kısmı bu ortamda "banane canım" demek yerine aracı hatırlayıp uyarıda bulunma diğergamlığını taşıyan insanların var olması. Ne güzel, insan olduğumuzu hatırlatan vesileler.

Bu arada, Cihan Beyin aracını ve araçla ilgili yorumlarını sayfalardan gördüm. Birkaç husus var aklımda. Şimdilik değerlendirmeye devam edeceğiz.

Aracı her gün kullandığım ve hanehalkının keyifli servis işini üstlendiğim için aracı almaya karar verdiğimde zaman kaybetmemem gerekecek. Biraz tok alıcı gibi davranmak zorunda kalacağız bu nedenle.

Selamlar.

Cherkess Bey cevaplarınızı şimdi gördüm. İtinalı cevabınız için teşekkür ederim. Yunus Bey'in yorumunu görmüşseniz aracın pert olup toplandığını söylemiş. Bu durumda, aracı değerlendirme dışı tutuyorum. Cevaplarınız genel bir bakış açısı vermesi açısından da gayet faydalı olduğunndan notlarımı aldım. Teşekkür ederim.