STF - SUBARU TÜRKİYE FORUM

Tam Versiyon: Kapım kapalı kaldı
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyon'a bakınız.
aracımın sol arka kapısı duvara sürtme sebebiyle kaporta ve boya işlemleri ile tamir edildi. aracımı teslim alırken kapının açılıp açılmadığını test etme ihtiyacı hissetmedim, çünkü bununla ilgili bir sıkıntısı yoktu. bir gün sonra kapıyı açmak istedim ama dışarıdan açılamadığını, içeriden açılabildiğini gördüm. nedendir bilemiyorum çocuk kilidiyle ilgili olabileceğini düşünerek onu aşağı konuma getirdim. şimdi kapı içeriden de açılmıyor.

bu arıza kapı sökülmeden tamir edilebilir mi?
Çocuk kilidinin teli çıkmış veya sıkışmıştır. Kapı döşemesinde 2 vida oşması lazım, biri tutacak kısmında diğeri açma kolu kısmında. Bunları söküp kapı döşemesini çıkarmak lazım. Çıkarınca zaten sorunun neden kaynaklandığını görebilirsiniz. Döşeme sökülmeden sorun çözülse de tekrarlayabilir.
buyuk ihtimalle hasar sonucu veya yapilan kaporta boyama islemi sonucu tel baglantisi takilmamis veya yerinden cikmistir.

cocuk kilidi sonrasi kapiyi acmak icin dosemeyi acmaniz lazim ki kapaliyken dosemeyi cikartmak icin arka koltuk minderini sokmeniz gerekecek. alternatif olarak cami indirip araliktan iceriye bakip kapiyi acan telleri gorebiliyorsaniz, oraya uygun bir aparat veya cubuk ile teli cekerek acmayi deneyebilirsiniz.