STF - SUBARU TÜRKİYE FORUM

Tam Versiyon: 2007 Forester Hız Sabitleyici Düğme ve Kol Tepki Vermiyor!?
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyon'a bakınız.
Merhaba ustalar, başlıktada belirttiğim gibi 2007 model Forester X ZL aracım var araç lpgli bi süre önce 4cm yükseltme yaptım ağır bakımlarını yaptım ve aktif olarak kullanıyorum daha önce birçok kez arıza ışığı yaktığı ve cruise ışığını yakıp söndürdüğü için cihaz aldım bağlanıp arızalarını kontrol edip onarıp silebiliyorum. Birkaç haftadır herhangi bir arıza ve ışık olmamasına rağmen cruise control düğmesi tepki vermiyor devreye sokamıyorum yüksek hızlarda denedim düşük hızlarda denedim nafile. Kontağı açtığımda cruise set ışığı yanıyor, herhangi bir sekonder yada motorla ilgili arıza verdiğinde de cruise ışığı yanıp sönmeye başlıyor ama dediğim gibi cruise düğmesi tepki vermiyor. Siz sormadan söyleyeyim kendim iş makinası tamircisiyim sigortaları kontrol ettim, frene bağlı olan müşürüde kontrol ettim fren lambaları sıkıntısız aracın çalışması gidişinde bi sıkıntı yok nereye baktıysam çözüm bulamadım. Başına gelen çözen yada bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim. Şimdiden teşekkür ettim  Gülücük
Buji ateşleme problemi / eskimesi, oksijen sensörü (sensörleri) arızası ya da katalitik konvertör doluluğu cruise set yanıp sönerek çalışmasına, arıza lambası yanmasına ve hız kontrolü tuşunun (koldaki düğmesinin) tepki vermemesine / çalışmamasına neden olabilir. (Bujileri değiştirmek ilk planda en pratik yaklaşım)
(08-05-2025, Saat: 18:44)M.Ertug B demiş ki: [ -> ]Buji ateşleme problemi / eskimesi, oksijen sensörü (sensörleri) arızası ya da katalitik konvertör doluluğu cruise set yanıp sönerek çalışmasına, arıza lambası yanmasına ve hız kontrolü tuşunun (koldaki düğmesinin) tepki vermemesine / çalışmamasına neden olabilir. (Bujileri değiştirmek ilk planda en pratik yaklaşım)

Hocam teşekkür ettim bilgilendirme için ama hiç bir arıza yada ışık yakma yok, yanıp sönen ışıkta yok arıza kodu da yok. Ama bayramdan sonra bujileri değiştirip Lpg ayarıda yaptırıp deneyeceğim. Duruma göre bilgilendirme ve güncelleme yaparım konuya.

Bu arada herkese hayırlı bayramlar diliyorum.
Buji değişimi ya da bobinlik işiniz yok, olmaması da gerek. Ama önce aracı liftte alın sonra aracın eksi kutup başını söküp yarım saat bekletin daha sonra beklerken aracın altında şase kabloları var araca göre 2 ya da 3 tane olmalı sizdeki ne emin değilim. Hepsinin civatasını söküp oksit ve pas varsa zımpara ile temizleyin bu arada gevşek se de ortaya çıkar. Şanzıman üstünde boğaz kelebeğinin altına denk gelen yerde de olmalı amortisör kulesine bağlıdır bir şase noktası daha olacak onu da aynı şekilde zımparayla temizleyip sıkın. Hava filtresi borusunun altında motorum sağ tarafında büyük bir kablo demeti var onu da açıp geri sıkın iyice otursun pinleri arkasından da itebilirsiniz. Bir de benzin depo kapağının iyi sıkıldığında emin olun. Sonra kutup başını bağlayıp çalıştırın. Muhtemelen arızanız son bulmuştur.
(10-06-2025, Saat: 00:18)Cherkess demiş ki: [ -> ]Buji değişimi ya da bobinlik işiniz yok, olmaması da gerek. Ama önce aracı liftte alın sonra aracın eksi kutup başını söküp yarım saat bekletin daha sonra beklerken aracın altında şase kabloları var araca göre 2 ya da 3 tane olmalı sizdeki ne emin değilim. Hepsinin civatasını söküp oksit ve pas varsa zımpara ile temizleyin bu arada gevşek se de ortaya çıkar. Şanzıman üstünde boğaz kelebeğinin altına denk gelen yerde de olmalı amortisör kulesine bağlıdır bir şase noktası daha olacak onu da aynı şekilde zımparayla temizleyip sıkın. Hava filtresi borusunun altında motorum sağ tarafında büyük bir kablo demeti var onu da açıp geri sıkın iyice otursun pinleri arkasından da itebilirsiniz. Bir de benzin depo kapağının iyi sıkıldığında emin olun. Sonra kutup başını bağlayıp çalıştırın. Muhtemelen arızanız son bulmuştur.

Dediklerinizin hepsi yaptım hocam fakat çözüm olmadı ama olayı çözdüm şimdi paylaşacağım resimle birlikte umarım başına gelenlerinde işine yarar teşekkür ettim yardımlarınız için

Evet arkadaşlar konuyu açtığımda baya uğraşmıştım uzun zaman oldu ama anca fırsatım oldu çözmeye destek olan yardımcı olan herkese teşekkür ettim.
Gelelim meseleye hangi cihaz bağladıysam arıza görünmüyordu subaru orj cihazda bağlattım yine arıza görünmüyordu sağı solu söktüm revize ettim temizledim falan ama yok olmadı. En başta bahsetmiştim kendim iş makinesi tamircisiyim atölyeyi oto tamir işleri içinde tadilat yaptım lift aldım bide bosh cihaz aldım yakın zamanda cihazı bağladım arıza tespiti yaptım herhangi bir sorun yok ama fren abs sisteminde bi ek tarama yaptırınca anlaşıldıki sorun sol arka teker devir sensöründeymiş bu yüzden cruise control devreye girmiyormuş. Bu gün devir sensörünü değiştim hemen burayada yazayım dedim sorun çözüldü artık cruise control devreye giriyor ve aktif olarak kullandım eve gelirken. Umarım başınıza gelmez ama gelirse bu konuda burada yardımcı olarak kalsın hayırlı akşamlar ve hayırlı kandiller diliyorum.
[Resim: 1756919407129.jpg]