<p>Herkese iyi forumlar. Aracım 305.000 km’de manuel vites. Servisten sonra 3.500 km oldu ve yaklaşık 400 ml yağ yaktı ve hafif beyaz bir duman atıyor genelde ilk çalıştırmada.Aracın PCV ve ECR valflerini temizledim ve biraz faydası oldu.Şimdi aracıma Rislone Motor Onarıcı 500 ml veya Rislone Piston Segman Onarıcı ve Mavi Duman Kesici ürünlerini tavsiye edenler oldu. Sizce kullanmalı mıyım yoksa hiç karışmamak daha mı iyi olur? Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi</p>
Bende de aynı aracın AWD olanı vardı. Radyatörün suyunu (Kabarcık var mı? Su seviyesi düşük mü?) ve ana hortum vakum yapıyor mu kontrol edin. Bunlara ilave motor yağı da sütleşmişse conta yanmış olabilir. Conta yanmışsa o bahsettiğiniz ürünler hiçbir işe yaramaz.
(13-02-2025, Saat: 17:03)furtherquiterdeeper demiş ki: [ -> ]Bende de aynı aracın AWD olanı vardı. Radyatörün suyunu (Kabarcık var mı? Su seviyesi düşük mü?) ve ana hortum vakum yapıyor mu kontrol edin. Bunlara ilave motor yağı da sütleşmişse conta yanmış olabilir. Conta yanmışsa o bahsettiğiniz ürünler hiçbir işe yaramaz.
Radyatör geçen Mayıs ayında değişti ve su seviyesini sürekli kontrol ediyorum, öyle bir sorun yaşamadım. Peteklerim tıkanmıştı ve makineye bağlattım iki kez ancak tam açılmadı. Radyatördeki tek sorunum bu.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Önce pcv yi körleyin beyaz duman atıyorsa.
(14-02-2025, Saat: 15:19)Cherkess demiş ki: [ -> ]Önce pcv yi körleyin beyaz duman atıyorsa.
Pcv temizliğinden önce daha fazlaydı temizleyince duman biraz azaldı. Peki ben bunu körleyince motora vs. uzun süreçte bir sorun çıkarır mı zararı olur mu? Bir de körlemeden önce bu katkılardana birini kullanayım mı?
Katkı kullanacaksanız Xado jel tavsiye ederim.
3 tane alıyorsunuz motor yağı hafif ılıkken ilk tüpü katıyorsunuz sonraki iki tüpü de her 200 km de bir katıyorsunuz yalnız kıvamlı bir jel o yüzden bir çay bardağı yağa sıkıp iyice sıvılaştırın hatta ısıtıp öyle sıkın sonra katın yoksa boruda kalıyor. Ben bu katkıya 10/40 tan 5/30 a dönderdim kullandığım yağı. Bir sonraki yağ değişimine kadar takip ederek kullanın. 50 bin km de bir kullanabilirsiniz.
Pcv körleme yerine valfi de değişebilirsiniz ucuz bir şey zaten.
(16-02-2025, Saat: 01:39)Cherkess demiş ki: [ -> ]Pcv körleme yerine valfi de değişebilirsiniz ucuz bir şey zaten.
Tamamdır çok teşekkür ederim. Deneyip sonucu yazacağım.
(16-02-2025, Saat: 01:38)Cherkess demiş ki: [ -> ]Katkı kullanacaksanız Xado jel tavsiye ederim.
3 tane alıyorsunuz motor yağı hafif ılıkken ilk tüpü katıyorsunuz sonraki iki tüpü de her 200 km de bir katıyorsunuz yalnız kıvamlı bir jel o yüzden bir çay bardağı yağa sıkıp iyice sıvılaştırın hatta ısıtıp öyle sıkın sonra katın yoksa boruda kalıyor. Ben bu katkıya 10/40 tan 5/30 a dönderdim kullandığım yağı. Bir sonraki yağ değişimine kadar takip ederek kullanın. 50 bin km de bir kullanabilirsiniz.
Cevabınız için teşekkür ederim. Peki şu an 5/40 yağ kullanıyorum. Araç şu an itibarıyla 6500 km’de 1 litre yağ yaktı. 10/40 yağa mı geçmeliyim yoksa 5/40 yağa bu katkıdan kullanırsam yağ yakımı biraz da olsa kesilir mi?
İkinci bir ricam da pcv valfinin yenisini bulamıyorum, valfi nasıl körleyebilirim?
Eksilme varsa aynı spesifikasyonda yağdan devam etmeli. Kokteyl pek sağlıklı olmaz.
Zaten Kıbrıs ta muhtemelen idareten aldığınız bir araç, evveliyatında da oraya giden Türk öğrenciler almıştır, gri ya da füme bile olabilir rengi. Orada pek usta yok ayrıca fiyatlar kazık, iş bilen de yok. Hiç riske girmeye gerek yok.
AliExpress'te az önce şunu buldum:
378,45TL | PCV Vana 11810AA040 Subaru Impreza Forester Outback Legacy WRX STI XT 2002-2016
https://a.aliexpress.com/_oC7ICR1
2002 den 2016 ya kadar aynı malzeme zaten.
Kısa vadede körlenebilir ama uzun vadede motora zararı olur illa ki.