STF - SUBARU TÜRKİYE FORUM

Tam Versiyon: Ön Kısa Far Ampulü Hakkında
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyon'a bakınız.
Merhabalar. 2014 Forester'ın ön kısa ve uzun farları için led ampül aldım. Uzunları kendim taktım. Fakat kısa far ampülleri çok değişik. Uzun ince bir ampülü var. Sanırım aldığım led zenonlar olmayacak. Üzerindeki uzun ince ampülden nasıl ve nerede bulabilirim. Ya da kodu nedir acaba teşekkürler. Kazasız belasız sürükler diliyorum
Ampulunuzun duy tipi yanlis bilmiyorsam D4R. OEM xenon. Heryerde rahatlikla bulabilirsiniz. Orjinal fabrika cikis 4300K. Piyasada 6000K cok rahat bulabilirsiniz. ama fabrika cikisli xenon farli araclarin buyuk bir cogunlugu 4300K yada en fazla 5000K dir. Tabi bu Xenonlu aydinlatmasi olan araclar icindir.
Eger LED takarsaniz yanilmiyorsam Xenon balastiniz iptal olur ve otomatik yukseklik ayari calismaz diye biliyorum.
Muhtemelen D2S xenon ampüldür. Led ampül uymaz.
Teşekürler arkadaşlar. Değiştirmeden devam edicez mecburen.
Merhaba, birkaç hafta evvel kısa far ampulüm patlayınca ben de aynı arayışa girmiştim. 2013 Forester XT sahibiyim, muhtemelen sizdeki de aynı fardır. Aracın üzerinde D4R ampul takılı idi, fabrikanın orijinal ampulü bu imiş. Ancak D4R ampulünü bulamadım piyasada. Adı duyulmamış bir iki markanın var ama  Osram, Philips gibi ülkede kolaylıkla bulunabilen, kalitesi bilinen markaların D4R'sine denk gelemedim.
Far beyninin üzerinde D3R/S ve D4R/S uyumlu olduğu yazıyor, buna güvenerek Osram Next Generation D4S aldım.
Ancak şöyle bir sıkıntı oldu; aracın orijinal Koito D4R ampulü üzerindeki altlı üstlü iki çentik varken, D4S üzerinde tek çentik var. Dolayısıyla küçük bir maket bıçağı müdahalesi ile D4S ampule bir çentik daha açarak yuvaya oturmasını sağladım.

Ampulün linki aşağıda; ikili olarak satılıyor, aydınlatması son derece iyi tavsiye ederim.
https://www.hepsiburada.com/osram-next-g...a=DuoLight&

Araçtan çıkan orijinal ampul, Koito D4R
[Resim: Whats-App-G-rsel-2025-01-27-saat-12-18-19-e38430a6.jpg]

Far yuvası
[Resim: Whats-App-G-rsel-2025-01-27-saat-12-18-19-4aa28f4c.jpg]

Xenon beyni, Koito
[Resim: Whats-App-G-rsel-2025-01-27-saat-12-18-19-ab441a23.jpg]

Osram D4S NB montajı sonrası vaziyet
[Resim: Whats-App-G-rsel-2025-01-27-saat-12-21-49-0933ef92.jpg]