STF - SUBARU TÜRKİYE FORUM

Tam Versiyon: 2012 Outback 2.5 Premium Benzinli
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyon'a bakınız.
Herkese Merhaba,

İlk arabam olarak subaru alma niyetim çok ciddi.
sağlamlığı güveni ve kullnaıcı yorumları beni buna itti.
Bir de ayrı bir sempati var içimde subaruya karşı

Geniş bir aile değiliz fakat kamp hayatımızdan dolayı çok fazla eşya ile kamplara gidip geliyoruz.

Öyle çok ağır arazi koşullarına girmiyorum açıkçası.

Bütçem kısıtlı 2. el bir araç alacağım.

Forester ve Outback'e yönelmiş durumdayım.

Fakat dizel araçların nazları ve kullanıcı yorumlarından dolayı benzinli araçlara yöneldim.
Subaru XT modelleri benim bütçemde çok yok. genelde 2010 ve üzeri araçlara bakıyorum.
İleride belki ufak bir offroad karavan da takabilirim peşime atmosferik motorların performansları bu sebeple beni ürküttü.

Sarı sitede aşağıdaki outback ilanını gördüm. Klasmanında başka araç olmadığı için fiyatın uygun mu yoksa pahalı mı yada normal mi olup olmadığını anlayamadım. Bütçem hemen hemen bu civarlarda 750.000 (max)

Ankara Raci ustanın dükkanını aradım araç belki gitmiştir ona diye ama gitmemiş ona hiç.

Yorumlarınız ve yönlendirmeleriniz çok işime yarayacaktır.

Teşekkürler.

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-a...6227/detay

Bu arada arabalardan çok iyi anlayan birisi değilim ve tek atışlık kurşunumla uzun süre güvenle binenileceğim bir araç aramaktayım
Sadece Subaru özelinde değil hangi marka olursa olsun, ilk aracınızı bütçenizin 50-100bin tl altında almanızı öneririm. Daha sonra çıkabilecek süprizlere hazırlıklı olunması açısından
5 ay kadar önce 2010 outback aldım 650ye. Km, hasar vs sizin baktığınız araçla neredeyse aynıydı. İstanbul'da İsmail ustaya gösterip aldım çok beğendi ama ufak tefek kusurları düzelteyim derken 100.000 harcadım. Mehmet hocamın dediği gibi son paranızla almamanızı tavsiye ederim. Onun dışında araçtan çok memnunum.
çok teşekkürler yourmlarınız için.

bir türlü karar veremedim zaten subaru modelleri arasında cirit atıyorum.
bi kere arabadan çok anlamadığım için benzinli bakıyorum kesinlikle. daha az sorun çıkaracağı kanaatindeyim.

xv - 2018 sonrası modellerine bakıyorum. tek çekincem motor performansı yarın öbürgün arkasına römork vs takılmaz.

forester - tubro 2,5 xt motorlulara bakıyorum 2013 sonrası temiz ve lpgsiz bulmak çok zor.

outback - yukarıdaki aracın dışında benzinli ilan yok.

bu sabah levorg'lar bir göz kırpmadı değil ama maalesef çok alçak, araziye giremem onunla.

hyundai kona 4*4 çok kafamı karıştırıyor. ama sonra toparlanıp subaruya geri dönüyorum.
her iki arabayıda canlı görmedim fakat eminimki uzun vadede ve parça işçilik kalitesi olarak subaru her türlü öndedir.
(08-10-2024, Saat: 11:21)Orko demiş ki: [ -> ]çok teşekkürler yourmlarınız için.

bir türlü karar veremedim zaten subaru modelleri arasında cirit atıyorum.
bi kere arabadan çok anlamadığım için benzinli bakıyorum kesinlikle. daha az sorun çıkaracağı kanaatindeyim.

xv - 2018 sonrası modellerine bakıyorum. tek çekincem motor performansı yarın öbürgün arkasına römork vs takılmaz.

forester - tubro 2,5 xt motorlulara bakıyorum 2013 sonrası temiz ve lpgsiz bulmak çok zor.

outback - yukarıdaki aracın dışında benzinli ilan yok.

bu sabah levorg'lar bir göz kırpmadı değil ama maalesef çok alçak, araziye giremem onunla.

hyundai kona 4*4 çok kafamı karıştırıyor. ama sonra toparlanıp subaruya geri dönüyorum.
her iki arabayıda canlı görmedim fakat eminimki uzun vadede ve parça işçilik kalitesi olarak subaru her türlü öndedir.

XV'ye neden römork takılmaz diye düşünüyorsunuz ki? Römork/karavan çekmede esas olan çeken aracın ağırlığıdır. Güç sonra gelir. Teknik verilere bakarsanız XV; frenli olarak 1400 kg, frensiz 750 kg çekebilir.
Diğer yandan Hyundai Kona sorunlu bir araçtır. Yurtdışı forumlara bir bakın isterseniz.
<p>
(08-10-2024, Saat: 13:11)furtherquiterdeeper demiş ki: [ -> ]
(08-10-2024, Saat: 11:21)Orko demiş ki: [ -> ]çok teşekkürler yourmlarınız için. bir türlü karar veremedim zaten subaru modelleri arasında cirit atıyorum. bi kere arabadan çok anlamadığım için benzinli bakıyorum kesinlikle. daha az sorun çıkaracağı kanaatindeyim. xv - 2018 sonrası modellerine bakıyorum. tek çekincem motor performansı yarın öbürgün arkasına römork vs takılmaz. forester - tubro 2,5 xt motorlulara bakıyorum 2013 sonrası temiz ve lpgsiz bulmak çok zor. outback - yukarıdaki aracın dışında benzinli ilan yok. bu sabah levorg'lar bir göz kırpmadı değil ama maalesef çok alçak, araziye giremem onunla. hyundai kona 4*4 çok kafamı karıştırıyor. ama sonra toparlanıp subaruya geri dönüyorum. her iki arabayıda canlı görmedim fakat eminimki uzun vadede ve parça işçilik kalitesi olarak subaru her türlü öndedir.
XV'ye neden römork takılmaz diye düşünüyorsunuz ki? Römork/karavan çekmede esas olan çeken aracın ağırlığıdır. Güç sonra gelir. Teknik verilere bakarsanız XV; frenli olarak 1400 kg, frensiz 750 kg çekebilir. Diğer yandan Hyundai Kona sorunlu bir araçtır. Yurtdışı forumlara bir bakın isterseniz.
</p><p><br></p><p><br></p><p>Açıkçası motor beygir ve tork gücünden dolayı muğla marmaris sakar geçidi gibi uzuk, dik ve virajlı yokuşlarda sıkıntı çeker miyim diye düşündüm.&nbsp;</p>
(06-10-2024, Saat: 00:50)zizou demiş ki: [ -> ]5 ay kadar önce 2010 outback aldım 650ye. Km, hasar vs sizin baktığınız araçla neredeyse aynıydı. İstanbul'da İsmail ustaya gösterip aldım çok beğendi ama ufak tefek kusurları düzelteyim derken 100.000 harcadım. Mehmet hocamın dediği gibi son paranızla almamanızı tavsiye ederim. Onun dışında araçtan çok memnunum.

slm mücahit hocam güle güle kullanın kazasız belasız ismail usta hangi sanayide bulurum. kısmetse yakında forester bakıyorum ve mutlaka almalıyım arabam forester 2018 TD son kararım ki ustama göstermek ve onayını almak isterim
(14-10-2024, Saat: 21:59)mzyalcin17 demiş ki: [ -> ]
(06-10-2024, Saat: 00:50)zizou demiş ki: [ -> ]5 ay kadar önce 2010 outback aldım 650ye. Km, hasar vs sizin baktığınız araçla neredeyse aynıydı. İstanbul'da İsmail ustaya gösterip aldım çok beğendi ama ufak tefek kusurları düzelteyim derken 100.000 harcadım. Mehmet hocamın dediği gibi son paranızla almamanızı tavsiye ederim. Onun dışında araçtan çok memnunum.

slm mücahit hocam güle güle kullanın kazasız belasız ismail usta hangi sanayide bulurum. kısmetse yakında forester bakıyorum ve mutlaka almalıyım arabam forester 2018 TD son kararım ki ustama göstermek ve onayını almak isterim

http://subaruturkiyeforum.com/konu-turki...alari.html

Bu linkten bakabilirsiniz konumunuza göre. Ben Subaru Park İsmail ustaya baktırarak aldım İstanbul'da. Çok detaylı incelediler sağolsunlar tavsiye ederim.

Aracınız hayırlı olsun güle güle kullanın. Ufak tefek kusurlar artık en az 20-30 binden başlıyor zaten hocam aslında siz bu parayı harcayarak aracı mükemmele yakın kondüsyona getirmişsinizdir eminim ve Subaru eğer orjinal parça kullanılmışsa kullandığınız parçayı kolay kolay bozup tekrar arıza çıkaracak bir araç değil.
Merhaba, Bende tüm paranızı araca yatırmanızı tavsiye etmem. Acil ve talihsiz durumlar için kenarda yatırım araçlarına bağladığınız bi 50-100 bin tl niz bulunsun.
Bir buçuk yıldır bende 2010 2.5 autback kullanıcısıyım ve çok memnunum. piyasada 2010-13 arası var zaten benzinli olanı. Temiz bulur iseniz kaçırmayın. fiyat olarak ta 750 -1000 gibi. 2014-15 XV ler ile aynı fiyatlara sahip. ben aldığımda çok ilan vardı ve fiyatları 14-15 xv fiyatları ile aynıydı.