STF - SUBARU TÜRKİYE FORUM

Tam Versiyon: Xv selenoid arızası
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyon'a bakınız.
<p>Herkese merhabalar. 2015 model xv, 135 bin km de olan aracımda şanzımanda vınlama ve dönüşlerde uğultu oluyor, araba ısınınca veya hava sıcaksa iki sorunda azalıyor, şanzıman ve diferansiyel yağları 115 bin km de değişti.&nbsp;daha öncede forumda danışıp fikir almıştım. Hem ustalarla görüştüm hemde yurtdışı sitelerde araştırma yaptım. Muhtemelen ya selenoid arızası yada şanzıman beyninden kaynaklandığını düşünüyorum. Rize’de yaşıyorum, gürcistanda daha uygun fiyata&nbsp;parça bulabilirim fakat tam emin olamadığım bir konu var. Selenoidler şanzıman beyninin üstünde midir? Sadece selenoid arızası ise eğer tüm beyni değiştirmeye gerek yok diye düşünüyorum. Son olarakta selenoid temizleme oluyor mu? Eğer olmuyorsa maliyetli parçalar mıdır? &nbsp;</p><p><br></p>
<p>Hocam merhaba şanzıman beynindeki selenoidlerde arıza var ise gurupta bu konunun tespiti için bir hayli bilgi var bakabilirsiniz.</p><p>Bende yeni araştırmaya başladım benimde şanzıman beynindeki selenoid arızalı nasipse Perşembe günü Subaru boss da değişimi yapılacak. Fakat sizde bu arıza var ise kesinlikle ekranda at oil temp ve avarelerinin ikaz ışığı yakması lazım. Sağa sola dönerken gelen sesler ise aks kafalarından olabilir. Malesef o sorundan bende de var ?</p>