Arkadaşlar merhaba. Aracımda aldığımdan beri sadece düşük hızlarda dönerken arka tekerlerden uğultu sesi geliyor. Hatta arabanın d konumunda gitmesini zorşaştırıyor. Tavsiye üzerine şanzıman selenoid valfleri değişti düzelmedi. Arka kuyruk balatasına ayar yapıldı düzelmedi. Aracın sigorta kutusuna sigorta takıp aracı 4x2 ye cevirdiğimde sorun kalmıyor. Fakat 4x4 te bu sorun beni çileden çıkarttı artık. Tecrübesi olan varmıdır?
Arıcan Subaru Raci ustayı arayıp bir danışın nokta atışı söyler size derdinizi.
Sorun arka diferansiyel olabilir mi?
Difransiyel olduğunu sanmıyorum aracı 4x2 ye aldığımda hic ses olmuyor
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
(08-01-2024, Saat: 07:57)burock106gti demiş ki: [ -> ]Difransiyel olduğunu sanmıyorum aracı 4x2 ye aldığımda hic ses olmuyor
Arka diferansiyelde sıkıntı varsa 4x2ye aldığınızda ses gelmez
(08-01-2024, Saat: 09:22)madanadam demiş ki: [ -> ] (08-01-2024, Saat: 07:57)burock106gti demiş ki: [ -> ]Difransiyel olduğunu sanmıyorum aracı 4x2 ye aldığımda hic ses olmuyor
Arka diferansiyelde sıkıntı varsa 4x2ye aldığınızda ses gelmez
Mantıken difransiyel hep hareketli parça olduğu için 4x2 de de ses yapması lazım diye düşünmüştüm
Aracınızda zaten ön ve arka olmak üzere iki diferansiyel var.
Benim forester da arka diferansiyel bilyası dağıtmıştı fwd ye alınca ses kesiliyordu. Zaten fwd ye alınca arka diferansiyele güç gitmesi engelleniyor. Probleminiz muhtemelen arka diferansiyel ama aks kafaları da böyle bir sıkıntı yapabiliyor. Siz yine de bir danışın Raci ustaya.