2020 yılında , 2010 model foresterımı aldığımda LPG vardı.LPG sorunlarını duyduğum için bir sürü para vererek iyi bir yerde LPG tesisatını yeniden döşettim ve AFR ayarı yaptırdım. 10.000km sonra radyatörüm patladı. Aşırı ısınmadan olduğu söylendi. Sonra oksijen sensörüm arıza yakmaya başladı.
Ha bu arada zaman zaman şanzıman hatası alıyordum, sebebini bulamadık. En son çekiş problemleriyle subap yaktığımızı öğrendik ve bir ton para vererek subap yaptırdım. Sonra LPG yi hiç kullanmadım. Oem Oksijen sensörünü değiştirdim. LPG tesisatını söktürdüm. Arabamda ne arıza kaldı nede kararsız çalışma. Kafam rahat 3 yıldır biniyorum.Geçtiğimiz ay ruhsattan sildirerek tamamen kurtuldum. Sökmek takmaktan daha zor. Önce TSE de sonra TÜVTÜRK te muayeneye sokuyorsun. Tabi hepsi ayrı para.
Bu ekonomik dönemde LPGsiz binmek akıl işi değil ama yaptığım masraflar yukarıda yazıyor. Yaptığım masrafları düşünürsek bu işin karı falan yok. Sorunsuz kullanan arkadaşlara da imreniyorum. İnşallah hiç sorun yaşamazlar.
Ben foruma birşeyler yazınca neden anlamsız karakterler çıkıyor çözemedim bu arada

sırf bu yüzden konularımı takip ettirip. Yeni bilgiler giremiyorum. Yetkililer yardım lütfen. Hızlı cevap verdiğimde sorun olmuyor.
(01-01-2024, Saat: 21:42)Denizci demiş ki: [ -> ]2020 yılında , 2010 model foresterımı aldığımda LPG vardı. LPG sorunlarını duyduğum için bir sürü para vererek iyi bir yerde LPG tesisatını yeniden döşettim ve AFR ayarı yaptırdım. 10.000km sonra radyatörüm patladı. Aşırı ısınmadan olduğu söylendi. Sonra oksijen sensörüm arıza yakmaya başladı. Ha bu arada zaman zaman şanzıman hatası alıyordum, sebebini bulamadık. En son çekiş problemleriyle subap yaktığımızı öğrendik ve bir ton para vererek subap yaptırdım. Sonra LPG yi hiç kullanmadım. Oem Oksijen sensörünü değiştirdim. LPG tesisatını söktürdüm. Arabamda ne arıza kaldı nede kararsız çalışma. Kafam rahat 3 yıldır biniyorum. Geçtiğimiz ay ruhsattan sildirerek tamamen kurtuldum. Sökmek takmaktan daha zor. Önce TSE de sonra TÜVTÜRK te muayeneye sokuyorsun. Tabi hepsi ayrı para. Bu ekonomik dönemde LPGsiz binmek akıl işi değil ama yaptığım masraflar yukarıda yazıyor. Yaptığım masrafları düşünürsek bu işin karı falan yok. Sorunsuz kullanan arkadaşlara da imreniyorum. İnşallah hiç sorun yaşamazlar.
Ben foruma birşeyler yazınca neden anlamsız karakterler çıkıyor çözemedim bu arada
sırf bu yüzden konularımı takip ettirip. Yeni bilgiler giremiyorum. Yetkililer yardım lütfen. Hızlı cevap verdiğimde sorun olmuyor.
İşaretler kesmeler vb bu şekilde çıkıyor bende de. Bu arada s turbomda da LPG den vazgeçmek üzereyim. 300.000 ağır bakımda söküp kurtulacağım. Ekonomisi yeni araçta. Bizimki gibi eskilerde külliyen zarar.
Önceki aracım LPGli idi, çok yordu beni. Bu aracıö LPGsiz. Sadece yakıta bakarak yapılan ekonomi hesabı subap ayarı gibi ekstra hasarları da eklersek boşa çıkıyor. O nedenle taktırmayı düşünmüyorum bile. Forumun düzenleme kısmında bir zamandır problem var. Her zaman olmuyor ama olunca can sıkıyor. Tasarım işiyle ilgilenen arkadaşla irtibata geçeyim yarın
Ben düzenledim yazınızı. Telefondan kaynaklı olabilir. Android ise klavyenize bir ayar çekim bence Microsoft SwiftKey kullanın.
Gönül isterdi ki hepimiz ya benzinde ya dizel kullanabilelim. Bu ülkenin yönetiminin bu halka garezi varmış gibi akaryakıt fiyatları uygulamasından yıldık ama coğrafya kaderdir LPG'li candır bizim için bu şartlarda.
Tabi çoktandır yeni hesaplamaya gitmedik. Bu yaz komple subap değişimi ve triger seti ile 31 bin TL ödedim o da parçaları yurtdışı getirerek. Burada subap adet fiyatı en ucuz 650 TL idi oem. Parçalar buradan alınsaydı 50 bine yaklaşıyordu. Lpg artık avantajını kaybetti ama halen benzinle fiyat farkı yarıyarıya olduğu için pompada kendimizi kârda sayıyoruz. Önceden lpg nin kendini amorti etmesi ve kar durumuna geçmesi 10 bin km sonra başlıyordu. Şimdi değişen duruma ayak uyduramadık.
Neyse bir ara kafa yorarım.
Bu arada lpg ilk montajda sıkıntısız başlarsa sonradan dert açmıyor kolay kolay montaj kötüyse de başınız beladan kurtulmuyor. Bence sıkıntılı lpg yoktur beceriksiz usta vardır.
(02-01-2024, Saat: 00:20)Cherkess demiş ki: [ -> ]Ben düzenledim yazınızı. Telefondan kaynaklı olabilir. Android ise klavyenize bir ayar çekim bence Microsoft SwiftKey kullanın.
Gönül isterdi ki hepimiz ya benzinde ya dizel kullanabilelim. Bu ülkenin yönetiminin bu halka garezi varmış gibi akaryakıt fiyatları uygulamasından yıldık ama coğrafya kaderdir LPG'li candır bizim için bu şartlarda.
Tabi çoktandır yeni hesaplamaya gitmedik. Bu yaz komple subap değişimi ve triger seti ile 31 bin TL ödedim o da parçaları yurtdışı getirerek. Burada subap adet fiyatı en ucuz 650 TL idi oem. Parçalar buradan alınsaydı 50 bine yaklaşıyordu. Lpg artık avantajını kaybetti ama halen benzinle fiyat farkı yarıyarıya olduğu için pompada kendimizi kârda sayıyoruz. Önceden lpg nin kendini amorti etmesi ve kar durumuna geçmesi 10 bin km sonra başlıyordu. Şimdi değişen duruma ayak uyduramadık.
Neyse bir ara kafa yorarım.
Bu arada lpg ilk montajda sıkıntısız başlarsa sonradan dert açmıyor kolay kolay montaj kötüyse de başınız beladan kurtulmuyor. Bence sıkıntılı lpg yoktur beceriksiz usta vardır.
1 ay önce ustamla konuştuğumda subap yaptırmanın 50bin olduğunu söylemişti. Maalesef türkiyede işçilik/profesyonellik olmadığı için bunları çekiyoruz. Dediklerinize katılıyorum. Bu işte en önemli husus işçilik. Ama işçilik iyi olsa da dertleri bitmiyor.
Yukarıdaki mesajımı swiftkey indirerek yazdım. Göründüğü gibi aynı sorun devam ediyor :(