STF - SUBARU TÜRKİYE FORUM

Tam Versiyon: Outback H6dan Sonra Legacy?
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyon'a bakınız.
Herkese merhaba .
Foruma yeni üye oldum . Youtube da foruma ait videoların bir kısmını izleyerek buradayım .
Birkaç yıl önce Outback H6 kullanıcısı idim .
Araç yaklaşık 2 yıl bende kaldı . Çok çok beğenmeme rağmen satmak zorunda kalmıştım .
Sebebi LPG ile yaşadığım sorunlar idi.
Yoksa araç dört dörtlük bir araç . Hız, konfor , yol tutuş , motor hacmine göre makul sayılabilecek tüketim ,kalite vs. pek çok güzel özellik ile fiyat / performans canavarı bir araç.
Ben aracı benzinli alıp LPG sistemini tavsiye üzerine bir yere taktırmama rağmen olmadı .
Neyse .
Japon araçlarına karşı bir sempatim var .
Honda accord kullandım 2,0 ve 2,4 iki farklı aracım oldu . LPG ile baya bir km yaptım ve neredeyse sıfır sorun ..

Şİmdi 400 bin tl civarında bir araç alma arefesindeyim .
LPG ile kullanacağım .
Subaru LPG uyumu bende soru işareti .Subap ayarı zorluğunu falan geçtim , LPG uyumsuzluğu söz konusu diye kanaat getirmiştim.

Yine Accord bakarken acaba Legacy nasıl olur diye araştırmaya başladım .

SAnırım Sohc motorlar LPG ile kullanıma daha uygun araçlar. Uyum sorunu yok , subap ayarı kolay . Ve bu araçlar 2003-2005 model yıllarında üretilen araçlar .

Bu cümle doğru mu ?

Eğer doğruysa , sorun yaşamayacaksam , Legacy almak isterim .

Siz değerli forum üyelerinden bilgi ve tavsiyeler almak istedim .

Şİmdiden teşekkür ederim .
Merhaba,
Çok güzel araçlar kullanmışsınız.

Sohc yani tek eksantrikli boxer motoru Subaru modelleri arasında muhtemelen lpg ile en uyumlu motor olabilir. Motorun nispeten bakım kolaylılığı ve genel sorunsuzluğu ile de doğru orantılı bu. 2003-2005 arası Legacy'ler klasik Subaru yol tutuş ve güvenini size hissettirecektir. Güç konusunda da beklentilerinize uyuyorsa, temiz ve bilinçli kullanıcılarda kullanılmış bir Legacy'nin kullanıcısını üzme şansı cidden az.

LPG konusu biraz çetrefilli, genel olarak evet Subaru Lpg sevmiyor denilebilir, ama buna biraz da sebep olan yanlış montaj yüzünden sürekli yaşanan sorunlar. Lpg ile uyumlu diye bilinen motorlarda yanlış montaj yüzünden çıkan sorunlar çok fazla. Lpg ile arası iyi değil denilen motorlara ince ustalık ve bilinçli montaj ve uyumlu kit kullanımı ile uzun yıllar sorunsuz binenler var.

Lpg takılmış bir araç alacaksınız kitin nerede takıldığını, bakımlarını titizlikle öğrenmeniz iyi olacaktır. Siz taktıracaksanız da artık boxer motora hakim bir çok Lpg montaj servisi var. Bu yerleri tercih etmeniz sağlıklı olur.

Şimdiden hayırlı olsun
(06-05-2023, Saat: 04:39)onyx demiş ki: [ -> ]Merhaba,
Çok güzel araçlar kullanmışsınız.

Sohc yani tek eksantrikli boxer motoru Subaru modelleri arasında muhtemelen lpg ile en uyumlu motor olabilir. Motorun nispeten bakım kolaylılığı ve genel sorunsuzluğu ile de doğru orantılı bu. 2003-2005 arası Legacy'ler klasik Subaru yol tutuş ve güvenini size hissettirecektir. Güç konusunda da beklentilerinize uyuyorsa, temiz ve bilinçli kullanıcılarda kullanılmış bir Legacy'nin kullanıcısını üzme şansı cidden az.

LPG konusu biraz çetrefilli, genel olarak evet Subaru Lpg sevmiyor denilebilir, ama buna biraz da sebep olan yanlış montaj yüzünden sürekli yaşanan sorunlar. Lpg ile uyumlu diye bilinen motorlarda yanlış montaj yüzünden çıkan sorunlar çok fazla. Lpg ile arası iyi değil denilen motorlara ince ustalık ve bilinçli montaj ve uyumlu kit kullanımı ile uzun yıllar sorunsuz binenler var.

Lpg takılmış bir araç alacaksınız kitin nerede takıldığını, bakımlarını titizlikle öğrenmeniz iyi olacaktır. Siz taktıracaksanız da artık boxer motora hakim bir çok Lpg montaj servisi var. Bu yerleri tercih etmeniz sağlıklı olur.

Şimdiden hayırlı olsun

Onur Bey cevabınız için çok teşekkür ederim .

O zaman ben 2003-2005 Legacy bakmayı sürdürüyorum .

Temiz , geçmişi belli olan , üzülmemiş bir araç forumdan veya çevreden denk gelirse siz ve forumdaki diğer arkadaşlar haber verirseniz çok memnun olurum ..