STF - SUBARU TÜRKİYE FORUM

Tam Versiyon: Subaru Forester 2009 Prins Lpg Kit Montajı / Memduh Usta
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyon'a bakınız.
Arkadaşlar kısa bir zaman önce Yakın bir tanıdığıma subaru forester arac aldım. Aracı aldığım tanıdığımın subaru tecrübesi sıfır olduğu için yapılacak bakım onarım gibi işlerle benim ilgilenmemi istedi. Arıcan da gerekli tüm bakımlar yapıldıktan sonra malum benzin fiyatlarının uçmuş olması sebebiyle lpg taktırmaya karar verdik. Lpg kitleri özellikle ithal olanlar fiyat olarak epey yükselmiş. Ama yine de her türlü karlı durumda oluyorsunuz. Bende bu tanıdığım abime uygun bir lpg kiti taktırmak istedim. Çalıştığım işyerinde Üzerinde çok az kullanılmış prins turuncu enjektör lpg kiti olan ve söktürmek isteyen bir insignia sahibi arkadaşım vardı. Ondaki prins lpg kitini zarar vermeden söktürüp Subaru forester araca uygun bir şekilde taktırmayı düşündüm. Şaşmaza sanayi sitesinden Prins Atiker vs Yetkili bayi Memduh ustayı aradım. Sonuçlar aşağıdaki resimde Gülücük
Bana maliyeti lpg kit sökümü + eski araca proje + Yeni araca montaj + Yeni simit tank + Yeni regulatör diyaframı + Yeni lpg filitreleri + Yeni araca proje  = 5250 tl. oldu. 
Memduh ustaya yapmış olduğu ince işçilik ve kusursuz montaj için teşekkür ediyorum. 
[attachment=4184][attachment=4184][attachment=4185][attachment=4186][attachment=4187][attachment=4188][attachment=4189][attachment=4190][attachment=4191]
Teşekkürler paylaşım için. Güzel yapılan işçilik, sağlıklı ve senelik olarak aksatmadan yapılan bakım ile, yapılan km'ye de bağlı olarak elbette maliyet/kazanç dengesi gözetildiğinde avantajlı olabileceği düşünülebilir Lpg'nin. 
Fakat kişisel olarak, değil Subaru'da, herhangi bir içten yanmalı motora sahip bir otomobil, suv, cipte lpg görünce içim cızz ediyor Gülücük Kaldı ki bir Subaru'da görünce daha da üzülüyorum doğrusu. Beni ilgilendirir mi, tabii ki de hiç ilgilendirmez, orası da ayrı konu.

Güle güle kazasız belasız, mutlu günlerde kullansınlar, hayırlı uğurlu olsun, tekerlerine taş değmesin.
Güzel bir montaj olmuş, AFR ayarı yapılırsa çok sıkıntı olmadan kullanır bence. Benzinde binmeyi gönül ister, (Çok da harika oluyor, arabanın çekişi düzeliyor) ama malum şartlardan dolayı ben de benzinde devam etme kararımdan vazgeçip, iyi bir ustayla tesisatı düzelttirdim. 3000 tl masraf yaptım. Hesabıma göre 1500-2000 km yolda amorti edecek.
Başta benzinde kullan dedim. 1 ay kadar benzinde kullandı sonra yakıt belini bukunce LPG işine girdik. Afr ayari yapıldı bakalım kaç kuruş yakacak. İlerleyen zamanda paylaşırım.
Bende Ertuğ hocam gibi düşünüyorum. Lpg bizim araçlara zulüm gibi geliyor. ( Benim araca lpg oluyor mu bu arada  Sus ). Malum benzin fiyatlarından dolayı farklı arayışlar olabiliyor. Umarım sıkıntısız uzun süre kullanabilirsiniz aracı. Hayırlı olsun. başkanım paylaşırsın yakıt tüketim değerlerini.
(16-06-2022, Saat: 13:43)Nurdoğan Kuzu demiş ki: [ -> ]Bende Ertuğ hocam gibi düşünüyorum. Lpg bizim araçlara zulüm gibi geliyor. ( Benim araca lpg oluyor mu bu arada  Sus ). Malum benzin fiyatlarından dolayı farklı arayışlar olabiliyor. Umarım sıkıntısız uzun süre kullanabilirsiniz aracı. Hayırlı olsun. başkanım paylaşırsın yakıt tüketim değerlerini.
Nurdoğan abi aracın sahibi jeoloji mühendisi bütün işi arazide gezmek Gülücük yılda en az 25 Bn km yapıyor. LPG ye mecbur kaldı bir nevi. Arabayida çok sevdi benimsedi. Sonuç bugün 200 km şehir içi yapmış araçla araç 11.8 lt LPG yakmış. Benzinde şehir içi en son 10 lt ye düşürebilmisti.