Otomotiv bayiine stokçuluk cezası
10.12.2021 - 16:00Güncelleme: 10.12.2021 - 16:38Ticaret Bakanlığı stokçuluk yaptığı gerekçesiyle İzmir'de bir otomotiv bayiine 545.550 TL ceza kesildiğini açıkladı
![[Resim: 3279371_810x458.jpg]](https://im.haberturk.com/2021/12/10/ver1639143482/3279371_810x458.jpg)
HABERTURK.COMTicaret Bakanlığı stokçuluk yaptığı gerekçesiyle İzmir'de bir otomotiv bayiine 545.550 TL ceza kesti.
Bakanlıktan yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:
"Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu, İzmir’de bir otomotiv bayiine stokçuluk yaptığı gerekçesiyle ceza üst sınırı olan 545 bin 550 lira idari para cezası vermiştir.
Ticaret Bakanlığınca, tüm sektörlerde tüketicilerin temel ihtiyaçlarını karşılamak için zorunlu olan mal ve hizmetlerde yapılan haksız fiyat artışları ile tüketicilerin mallara ulaşmasının engellenmesine sebep olan stokçuluk faaliyetlerine yönelik suiistimaller yakından takip edilmektedir.
Arz talep dengesiyle uyuşmayan fiyat artışlarına ve kurallı serbest piyasayı bozucu faaliyetlere karşı caydırıcı tedbirler alınmakta ve Bakanlığımızca mevzuat çerçevesinde tüm imkanlar seferber edilmektedir."
Tum bu fiyatlarin sebebini degil de sonucunu cezalandiriyorlar. Vallahi ulke kafayi yemis.
Bu ceza miktar veya yüzdeleri anladığım kadarıyla 1 ay içerisinde güncellenecek.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Forumda nereye yazdığımı şu an bulamıyorum, araç fiyatları böyle yükselmeğe başladığında yazmıştım, ama şu nakit para ile binlerce araç alan bir kaç firmanın piyasadaki satılacak araç sayısında negatif etkisi var mı yok mu anlaşılmalı! En az bunun kadar önemli bir diğer soru bu firmaların bu kadar parayı nereden bulduğu da açığa çıkmalı.
1-2 sene önce başlayan bu ticaret şekli şu an ev pazarına da sıçradı. Henüz otomotiv toplayan firmalar kadar yaygın değil ama önüne geçilmez ise nakit para ile ev toplayan firmalar da çoğalacak. Ben sıradan, bordolu bir çalışan olarak bu kadar mülke yatırılan milyar dolarlara varan parayı nereden bulurlar hafsalam almıyor.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
(10-12-2021, Saat: 17:57)nitro37 demiş ki: [ -> ]Otomotiv bayiine stokçuluk cezası
10.12.2021 - 16:00Güncelleme: 10.12.2021 - 16:38Ticaret Bakanlığı stokçuluk yaptığı gerekçesiyle İzmir'de bir otomotiv bayiine 545.550 TL ceza kesildiğini açıkladı
HABERTURK.COMTicaret Bakanlığı stokçuluk yaptığı gerekçesiyle İzmir'de bir otomotiv bayiine 545.550 TL ceza kesti.
Bakanlıktan yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:
"Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu, İzmir’de bir otomotiv bayiine stokçuluk yaptığı gerekçesiyle ceza üst sınırı olan 545 bin 550 lira idari para cezası vermiştir.
Ticaret Bakanlığınca, tüm sektörlerde tüketicilerin temel ihtiyaçlarını karşılamak için zorunlu olan mal ve hizmetlerde yapılan haksız fiyat artışları ile tüketicilerin mallara ulaşmasının engellenmesine sebep olan stokçuluk faaliyetlerine yönelik suiistimaller yakından takip edilmektedir.
Arz talep dengesiyle uyuşmayan fiyat artışlarına ve kurallı serbest piyasayı bozucu faaliyetlere karşı caydırıcı tedbirler alınmakta ve Bakanlığımızca mevzuat çerçevesinde tüm imkanlar seferber edilmektedir."
Bir Corolla parası ne olacak. 100 araç stokladı ise biri gitti diğerleri gene kâr
İ
Kuklacının değil kuklanın gösteriş olarak vurulması. Millet niye stok yapmış fiyatlar bu hale niye gelmiş demesinler sakın.
Stokçuyu haklı görmüyorum ortalık fırsatçı dolu zaten ama bu hale nasıl geldik bu zihniyet tüm hücrelerimize nasıl nüfuz etti ülke olarak.
Araba satarken artmış diye sevinenler alırken üzülecekler, bir arabaya ömür hipotek etmek üzereyiz en basitinden Clio 500 bin lira olmuş o paraya 150 metrekare daire alınıyordu Sivasta çok değil 1yıl önce. Şimdi 4 metrekare araba.
Tavsiyem elinizdekini koruyun arkadaşlar. Bu balon bir yerde illa ki patlayacak.
Talep olduğu sürece devran döner. Talep azalırsa fiyatlar biraz durulur. Nerde duracağını Allah bilir ancak. Nuri hocama katılıyorum. İnsanlar maaşlı işle nasıl böyle araçlara binebiliyor hayret. Herkese mi miras kalıyor?
(10-12-2021, Saat: 23:16)madanadam demiş ki: [ -> ]Talep olduğu sürece devran döner. Talep azalırsa fiyatlar biraz durulur. Nerde duracağını Allah bilir ancak. Nuri hocama katılıyorum. İnsanlar maaşlı işle nasıl böyle araçlara binebiliyor hayret. Herkese mi miras kalıyor?
Su an muthis bir borclanma var. Eskiden krediler bu kadar kolay verilmezdi simdi smsle kredi aliyorsun. Tuketici kredisi cekip arac aliyor herkes. Borclanmda cok siradan bir durum haline geldi.
Ceza konusunda hakikaten amerika hic acimiyor. Belki daha once de bahsetmistim. Pandemi doneminde sivri zekali bir market sahibi belli urunlerin fiyatlarini fahis arttirmisti. krizi firsata cevirmek niyetinde. bu durumu fark eden eyalet yekilileri $9.000 x sattigi urun adedi veya stogundaki toplam urun ( tam hatirlayamadim) seklinde ceza uyguladi. sattigi urun ise sanirim $5-10 lik bir urun idi.