STF - SUBARU TÜRKİYE FORUM

Tam Versiyon: Performans Sorunu (Çözüldü)
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyon'a bakınız.
Sayfa: 1 2 3 4
(Durum değişti sonraki mesajlarımıda okuyunuz)

Hayırlı günler. Küçücük parça 3 gün aracımı kullanım dışı bıraktı. Başına gelen olursa uğraşmasın diye paylaşmak istedim.

Sıkıntı şöyleydi.:

Araç 2000 devir altında gaz yemiyor. Gazı köklüyorum, yavaş yavaş hızlanıyor 2000 deviri geçince fırlıyor. Hele rampadaysa gaza sonuna kadar bassamda gitmiyor. Boşa aldığımda gaz pedalı normal çalışıyor. Ev yokuşta olunca hanım dışarı gitse geri dönemiyor.

En son 1 yıl önce yapmıştı. Tam bakıma denk geldi usta birşey bulamamıştı ama 1 yıldır yapmıyordu.
Arıza ışığı yok.
LPG de de benzinde de aynı.
Birgün yapsa birgün yapmıyor.
Arıza tekrarlayınca, İstanbuldaki tanımadığım ama ismini çok duyduğum Mustafa Dereli ustaya mesaj attım. Ustanın ilk söydeği şey hava akışmetreyi ve gaz kelebeğini temizle dedi. Usta öyle deyince hatırladım: geçen yıl bakımda temizlenmişti. Demek ondan düzelmişti.

E usta bu parça 1 senede kirlenir mi? Onu anlam veremedim.

Neyse temizlik için gerekli spreylerin siparişini verdim. Ama araç lazım olduğu için internette araştırmalarıma istinaden alkolle dikkatlice temizledim. Teste çıktım, yakında ne kadar yokuş varsa tırmandım. Sonuç şahane araç dile geldi. 2 gündür sorun yok.

Siparişlerim gelince gaz kelebeğini de temizleyeceğim. Demek ki yıllık bakımda bunu standart yapacağız.
Aynı sorun 2011 Legacyde başıma gelmişti, neredeyse 3 sene önce 4000 TL ya akışmetreyi değiştirecektim ya da Sibop ayarına doğru gidiyordu iş.
Sonra aracı sattığımda araca bakan usta gaz kelebeğidir o deyip temizleyince herşey düzelmişti.
MAF sensörü, gaz kelebeği ve oksijen sensörü aracın doğru hava yakıt karışımında çalışmasında hayati öneme sahip, düzgün çalışmayan bir araçta ilk bakılması gereken yerlerden.
(26-11-2021, Saat: 13:54)hkn16 demiş ki: [ -> ]Aynı sorun 2011 Legacyde başıma gelmişti, neredeyse 3 sene önce 4000 TL ya akışmetreyi değiştirecektim ya da Sibop ayarına doğru gidiyordu iş.
Sonra aracı sattığımda araca bakan usta gaz kelebeğidir o deyip temizleyince herşey düzelmişti.

Tam bugün bu gönderiyi paylaştım. Bugün sorunun kısmen devam ettiğini fark ettim. Bazen güçsüz kalıyor.
Siparişim gelsin bugün gaz kelebeğini temizleyeceğim. İnşallah düzelir. Olmazsa yarın izmirdeki tork garajla bir tanışacağız sanırım. :(

(26-11-2021, Saat: 13:59)madanadam demiş ki: [ -> ]MAF sensörü, gaz kelebeği ve oksijen sensörü aracın doğru hava yakıt karışımında çalışmasında hayati öneme sahip, düzgün çalışmayan bir araçta ilk bakılması gereken yerlerden.
İnşallah boğaz kelebeğinde çözeriz sorunu.
Bende de oldu boğaz kelebeği felan temizledik nafile akışmetre dedik ara ara yapıyordu ne zaman tık derse dedim o da kendi kendine düzeldiydi foresterda 2 yil hiç yapmayınca unuttum gitti araç satıldı sanırım hala sorun yok Gülücük
Bugün boğaz kelebeğinide temizledim. Sonuç değişmedi. Sonra tork garajın yolunu tuttum.

Tork garajda kontroller yapıldı. Maalesef sorunum subapmış. Neyseki yanmadan yakaladığımızı umuyoruz. Ayarla kurtulacak.
Zaten birgün subap yaptıracağımı biliyordum. Demekki vakit gelmiş.

Konu başlığı doğruluğunu kaybettiği için değiştirdim.

Merak edenler için maliyet. Sıvı bakımları ve ön düzen bakımlarıda eklendi. Fiyat orijinal parçaya göre çıkarıldı. Muadil olabileceklere göre değerlendireceğiz tekrar.

[Resim: 64ebafea32eca4f5a29e932a78b07662.jpg]
Geçmiş olsun,
Ben supap ayarını iki yıl önce yaptırmıştım. O zamandan bu zamana fiyatlar illaki de epey artmıştır ama ayar işi için bu rakam bana fazla gözüktü. Sanırım iki yıl önce 1500 TL idi ayar... Başka yerlere de fiyat sordunuz mu ya da hazır bu kadar vermişken supap değişimi de yaptırmayı düşünmez misiniz?
(27-11-2021, Saat: 19:06)sea demiş ki: [ -> ]Geçmiş olsun,
Ben supap ayarını iki yıl önce yaptırmıştım. O zamandan bu zamana fiyatlar illaki de epey artmıştır ama ayar işi için bu rakam bana fazla gözüktü. Sanırım iki yıl önce 1500 TL idi ayar... Başka yerlere de fiyat sordunuz mu ya da hazır bu kadar vermişken supap değişimi de yaptırmayı düşünmez misiniz?
Ustanın dediğine göre Sadece ayar olursa motor indirilip kapaklar açılmadan dıştan yapılıyormuş. Sizin yaptırdığınız o şekilde sanırım. Benimkinde silindir kapaklarını açmak gerekiyor dedi hatta kapakları tornaya yollayacakmış. Subaplarında değişmeyeceği kesin değil.

Çelik sübabı önermedi, özel yaptırdıkları bir subap varmış ondanda ellerinde kalmamış, kendi sübapları sağlamsa değiltirmeyeceğiz.
Geçmiş olsun çelik subap neden önermediler merak ettim
Geçmiş olsun İnşallah doğru teşhisdir.
Sayfa: 1 2 3 4