STF - SUBARU TÜRKİYE FORUM

Tam Versiyon: Outback Stepne
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyon'a bakınız.
2015-18 kasa Outback 225/60/R18 lastik ebatlı araçta stepne olarak kullanmak için uygun jant yada jant-lastik arıyorum.

Veya diğer Uzakdoğu markalarının yaygın modellerinden uygun jant bilen varsa tavsiye ederse sevinirim. İncelediklerim offset veya göbek çapları farklı olduğundan uyum açısından emin olamadım.

Orijinal jant ölçüleri:
18x7J
5X114,3
55 offset
Göbek çap 26 mm

CPH2009 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
17 inç i orijinal subaru nce stepne var elimde. Ben araçların da hep ince stepne taşıyorum bagajda yer tutmaması hafifliği gibi unsurlardan dolayı. Normal stepneye göre kullanımda bir ufak fark ihtiva ediyor. Arka teker patlarsa direk takıyorsunuz ama misal ön sağ tekeriniz patlarsa arka sağ tekeri öne takıp yine ince step eyi arkaya takıyorsunuz. Ve en yakın lastik iye kadar kullanılması öneriliyor hız olarak da stepneye göre değişen 50 ile 80 km arası hızlarda kullanılması öneriliyor. 18 inç lastiği var olur mu diyeceksiniz ama olur arkada hangi tarafa taktıysanız orası bir tık düşük kalabilir ama zaten stepne sizi en yakın lastik iye götürmek içindir. Aksi halde ben lastik patlasa da yoluma normal devam edeyim derseniz orijinal tek jant ve orijinal ebatlı lastik kullanmak zorundasınız
(18-06-2021, Saat: 03:28)Cherkess demiş ki: [ -> ]17 inç i orijinal subaru nce stepne var elimde. Ben araçların da hep ince stepne taşıyorum bagajda yer tutmaması hafifliği gibi unsurlardan dolayı. Normal stepneye göre kullanımda bir ufak fark ihtiva ediyor. Arka teker patlarsa direk takıyorsunuz ama misal ön sağ tekeriniz patlarsa arka sağ tekeri öne takıp yine ince step eyi arkaya takıyorsunuz. Ve en yakın lastik iye kadar kullanılması öneriliyor hız olarak da stepneye göre değişen 50 ile 80 km arası hızlarda kullanılması öneriliyor. 18 inç lastiği var olur mu diyeceksiniz ama olur arkada hangi tarafa taktıysanız orası bir tık düşük kalabilir ama zaten stepne sizi en yakın lastik iye götürmek içindir. Aksi halde ben lastik patlasa da yoluma normal devam edeyim derseniz orijinal tek jant ve orijinal ebatlı lastik kullanmak zorundasınız
Araçta zaten olan tamir kiti + ince stepne ikilisi ile gayet de olur aslinda lastik yarilacak tamir kiti işe yaramayacak da stepne lazim olacak. Ama 17 jant olmasından dolayı diğer 3 lastik ile ortaya çıkacak tekerlek çevresi/tur farkı beni düşündürüyor. Yani aynı akstaki diğer taraf orijinal lastik bir turda misal 3.70 m kat edecek stepne 3.65 m kat edecek bu durum sıkıntı olmaz mı?

Siz stepnenin tam ebatlarını söyleyin belki çevre farkı çok minimumdur.

Diferansiyel tur farkını tölare etmek için geliştirildi zaten dönüşlerde içteki tekerlek daha az dıştaki tekerler daha çok tur yapar diferansiyel sistemi onu tölare etmese araba aşırı kasılırdı.
Zaten ince stepne kullanma mantığı o yüzden dediğim gibi arka tekerlek öne takılıp ince stepne arkaya takılarak kullanılıyor. Normalde önde de diferansiyel var anca direksiyon hakimiyeti ve yol tutuş etkilenmemesi için ince stepne aralarda kullanılması uygun görülüyor.
Ölçülere bir bakayım haber veririm size.
(18-06-2021, Saat: 15:31)Cherkess demiş ki: [ -> ]Diferansiyel tur farkını tölare etmek için geliştirildi zaten dönüşlerde içteki tekerlek daha az dıştaki tekerler daha çok tur yapar diferansiyel sistemi onu tölare etmese araba aşırı kasılırdı.
Zaten ince stepne kullanma mantığı o yüzden dediğim gibi arka tekerlek öne takılıp ince stepne arkaya takılarak kullanılıyor. Normalde önde de diferansiyel var anca direksiyon hakimiyeti ve yol tutuş etkilenmemesi için ince stepne aralarda kullanılması uygun görülüyor.
Ölçülere bir bakayım haber veririm size.

Evet diferansiyel dönüşlerde öyle olduğunu biliyorum adı da oradan geliyor Gülücük ama sürekli düz yolda bu şekilde çalışma aktarmaya zarar verebilir diye düşündüm ama zaten haklısınız en yakın lastikçiye kadar gitmek için iş görebilir. siz ölçüleri bildirirseniz ben bir değerlendireyim.
125 70 17 ymiş.
225 45 18 benim jantlar onun yanında 3 parmağa yakın küçük duruyor. Orijinal Subaru stepnesi.
(21-06-2021, Saat: 11:15)Cherkess demiş ki: [ -> ]125 70 17 ymiş.
225 45 18 benim jantlar onun yanında 3 parmağa yakın küçük duruyor. Orijinal Subaru stepnesi.
Sağol hocam. Çevresel %19.7 fark varmış.
Bir kaç yerden orijinal çıkma jant için haber bekliyorum. Olumsuz olursa bunu alayım zor durumda iş görecektir. Fiyat ne düşünürsünüz?[Resim: 49178142cd0830e0dcc22a340abb0b98.jpg]

Honda CRV jantı buldum. Takıp denedik on numara oldu.
Orijinal jant genişliği 7.5 bu 7. Orijinal kendi jantı bagaj havuzunda yüksek kalıp taban tahtasının havada kalıp oturmamasina sebep oluyordu gördüğüm bir araçta.
Bu jant 18x7J 5x114.3 ET50 mükemmel uydu. Aynı arayışta olanlar için tam ölçü budur.[Resim: f78139b357b2ab7fd51116d024852ab0.jpg]