Merhaba,
Geçen hafta aldığım aracı keyifle kullanırken galiba nazar değdi. Dün akşam Çeşme yolunda nerden geldiği belli olmayan bir taş, camın sağ üst köşesine geldi ve cam yukardan aşağıya komple tek çizik halinde çatladı. Yarın kasko kullanarak değişim sürecini başlayacağım ama eyesight-dikiz aynası...vb. nelere dikkat etmem gerekiyor? Mesela orijinal cam şart mı? Eyesight alıcıları sökülecek galiba, sonrasında ayar gerekir mi.. vb?
Merhabalar geçmiş olsun öncelikle. Nazar çıkmış vs diyelim keyfimizi kaçırmayalım
Açıkçası hiç aklıma gelmeyen bir konu oldu. Tecrübem yok ama düşününce de aklı kurcaliyor eyesight kısmı.
Ben de eyesight yok o yüzden yapı nasıl inceleyemiyorum ama mantiken tek bir bütün olması gerekiyor bu iki kameranın.
Yani aralarindaki mesafe açı vb sabit olmalı, yekpare cıkıp takılmalı. Her cam kırılmasında ayar vb olmamali. Sadece yere(arabaya) mumkun oldugunca paralel takilmali. Yamuk olsa da birseyi etkilemez, cunku gittigimiz zemin de hep 0 derece yatay degil.
Nerede yaptiracaksiniz, sahsi fikrim cam degisimi oldugu icin ve kasko oldugu icin yetkiliye gidin bu koşulda.
Öncesinde de bu konuyu sorun, olmadı subaru turkiyeyi arayin oraya soru birakin dönüş yapacaklardır.
Yardimci olamadim sadece fikir var tecrübe olmadigi icin.
Keyifli sürüşler
Teşekkür ederim, kaskomun Arkas İzmir Gaziemir ile anlaşması var görünüyor, yarın oraya gideyim en iyisi, umarım tek cam klozundan faydalanırım, hasarsızlık etkilenmez.
Geçmiş olsun.
Arkas berbat bir servistir. İlla ki buraya gidecekseniz, aracınızın başından bir an bile ayrılmayın.
Değiştirecekleri parçaları önce size göstersinler, orjinal olduğundan emin olursanız onay verin.
İmkanınız varsa, başka bir zamana erteleyebiliyorsanız, başka bir şehirdeki yetkili serviste yaptırmanızı tavsiye ederim.
Yetkili servise (Arkas) gittim. Orjinal cam, hasarsızlık bozulmayacak, tramerde cam hasarı gözükecek. Ülke içi stok varmış, bir haftaya haber veririz dediler.
Geçmiş olsun.
İzmir yetkili serviste ( Bayraktar ve Arkas 2 farklı zamanda ) Outback ve Forester için 1"er kez ön cam değiştirtmiştim.
Camı mutlaka orjinal SUBARU talep edin. Servis zaten orjinal sipariş geçecektir.
Montajı yapan ekip dışarıdan hizmet veren bir ekip diye biliyorum. Sorun olmayacaktır.
Eyesight için koruma / toz kapakları mevcut olması lazım aracınızda. Ön cam değişimi yapılırken söküm ve takım esnasında kesinlikle eyesight kameralara dokunulmaması gerekiyor.
Bu konuda uyarın. Muhakkak oraya koruma kapağı takılsın. Aracınızda yoksa ( ilk sahibiyseniz olması gerek ) kameraların üzerini seffaf film ile / folyo ile parmak değmeden herhangibir iz yapmadan kapatın. En önemli husus oraların korunması.
ön cam takıldıktan sonra 2 gün yıkama , içten silme vsr yapmayın. silikon iyice kurusun.
Teşekkür ederim. Servise çağırdıklarında dikkate alacağım. Allianz, sigorta acentamdan kasko yapılırken camın sağlam olduğuna dair yazı istemiş, standart işlem mi anlayamadım.
(08-06-2021, Saat: 19:52)kk35 demiş ki: [ -> ]Teşekkür ederim. Servise çağırdıklarında dikkate alacağım. Allianz, sigorta acentamdan kasko yapılırken camın sağlam olduğuna dair yazı istemiş, standart işlem mi anlayamadım.
Kaskonuzu yaptırırken aceta sizden aracınızın görsellerini istemiş miydi?
Elinizde varsa kasko başlangıç tarihinde yada kasko geçerlilik sürecinde çekilmiş araç fotolarını ( ön camın sağlam olduğunu gösteren ) acentanıza gönderebilirsiniz. Ön camlar pahalı olduğu için sigorta firması işi yokuşa sürmeye çalışıyor gibi geldi bana ...
(08-06-2021, Saat: 19:52)kk35 demiş ki: [ -> ]Teşekkür ederim. Servise çağırdıklarında dikkate alacağım. Allianz, sigorta acentamdan kasko yapılırken camın sağlam olduğuna dair yazı istemiş, standart işlem mi anlayamadım.
Evet; genelde kasko yapacakları zaman sigortacı aracın o günkü halini gösterir resim ister.
Hiç sıfır aracım olmadı her aldığıma da kasko yaptırdım hepsinde istediler.
Bunu istediklerinde sizin de göndermeniz ve göndermezseniz kaskoyu yapmama hakları vardı.
Ama sizden istememişler veya istemişler siz vermemişsiniz ve yine de kasko yapılmış,
Bu durumda bunu şimdi istemeleri haksız bir durum. Üsteleyeceklerdir ama hakkınızdan vaz geçmeyin.
Sigortacı arkadaşlarımız daha iyi bilgi vereceklerdir.
Tekrar geçmiş olsun.
Saygılar
Hiç kaskosuz araca binmedim. Bir kere bile kasko yapılırken benden fotoğraf istenmedi. (Hoş, galiba hiç kaskoyu kullanmam gerekmedi ya da çok uzun yıllar önce bir kere kullanmış olabilirim. Bilemedim şimdi...)