Merhaba arkadaşlar. 1994 model impreza aracım elektiriği kesiyor, stop ediyor. Sonra motor ışığı yanıyor.Işık arada gidiyor sonra tekrar yanıyor.Yeni akü aldım eski akü 60amperdi yenisi 72 amper acaba bundan kaynaklı bi sorun olabilir mi. Tabi aküyü takar takmaz yapmadı bu sorunu aradan birgün geçtikten sonra oldu. Sorunu çözemedik.Bilgilerinize ihtiyacımız var, şimdiden teşekkürler
Bu gece çenem açıldı

. Sadece şüphenizi yanıtlamak için yazıyorum, çözüm hakkında fikrim yok. 60 amper yerine 72 amperlik akü takmanız arabanıza kesinlikle zarar vermez. Sonuçta 12 volt. Yani sebeb orası olamaz.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Şarj dinamosu yani alternatör soketini mutlaka kontrol edin
Kutup basi sıkılmamıs olabilir mi acaba.
Bir de bobin sıkıntısı olabilir.
(10-04-2021, Saat: 08:31)Ufuk demiş ki: [ -> ]Kutup basi sıkılmamıs olabilir mi acaba.
Hayır, baktık onlara onlarda sorun yok.
(10-04-2021, Saat: 04:29)Cherkess demiş ki: [ -> ]Şarj dinamosu yani alternatör soketini mutlaka kontrol edin
Teşekkür ederim, dediklerinizi söyleyeceğim. İnanın mahrumiyet bölgesi resmen bujileri açacak anahtar yok tamircilerde. Korkuyorum daha kötü sorun açmalarından
https://www.youtube.com/watch?v=3GEYepYzyiY
Bu videodaki gibi aracınızın direksiyon altındaki yeşil konnektörleri birbirine bağlayın ve check engine ışığı yanıp sönmeye başlayacak bu şekilde varsa aracınızdaki arızayı tespit edebilirsiniz.
Geçmiş olsun. Öncelikle bildiğim kadarıyla sizin aracınızda orjinal akü 55 amper. 55 yerine 72 amper akü takmak doğru bi seçim değil alternatörü ve şarj regülatörünü zorlamaktan başka işe yaramaz. Bu yüzden şarj sistemini bozanlar bile vardır. Yalnız sizin araçtaki sorunu tam anlayamadım. Motor ışığı yanıyorsa arıza kodu ne. Araçta ateşleme mi kesiliyor yoksa elektrik komple mi gidiyor.