STF - SUBARU TÜRKİYE FORUM

Tam Versiyon: 1.5 impreza sportback ilanı tavsiye
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyon'a bakınız.
Merhabalar, 

Forumu uzun zamandır yan masadan kulak misafiri olurmuşçasına takip ediyordum bugün bir sandalye çektim ve izninizle tavsiyenizi almak istiyorum. Direksiyon eğitimi ve sınavı (4 günlük) kullanım tecrübem ve otomobil ile ilgili yayınlar (yarış, belgesel vb.) dışında merakım olmadı. İhtiyaç oluştuğundan dolayı 6 aydır devam eden 100 bin TL altında minimum bütçe ile otomatik, araba arayışı içerisine girmiş bulunmaktayım. Yakın akrabamın (japon otomobil firması çalışanı) tavsiyesi ile otomatik vites sorunu az olan çoğunlukla japon arabaları 2008 altı (bütçeden dolayı) Honda jazz, Mazda 3,Subaru İmpreza 1.5, Nissan Note, Hyundai Getz, Ford focus - Fiesta, 2012 Chevrolet Aveo gibi bazı modeller üzerinde durduk. Aşağıda ilettiğim ilan ve genel olarak diğer arabalar ile ilgili tavsiyelerinizi rica ediyorum.

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-o...8575/detay

- Bakım masrafları (aşırı ilgi gerektiriyormu)
- Yakıt sarfiyatı aşırı uçurum oluşturuyormu 
- LPG uyumu - sorunları
- Yolda bırakma - uğraştırma gibi sorunları yaşama sıklığı gibi konularda bilgi verebilirseniz sevinirim.

Fazla aydınlatıcı ve net olamadıysam şimdiden affınızı rica ediyorum.

Teşekkürler. İyi günler.
Hoşgeldiniz inşallah gönlünüze göre bi araç bulursunuz. Subaru masrafıyla, parçasıyla, ustasıyla,, gidişiyle, verdiği güvenle ve zevkle farklı bi dünya. Alışınca başka arabalardan zevk alamıyorsunuz. Ancak araçlar konusunda hele de subaru konusunda bilginiz ve bütçeniz kısıtlıysa acele etmemenizi öneririm. Subaru alırken araç sahibinin ve experin söyleyeceklerine de gözü kapalı güvenilmez onu da ayrıca söyleyeyim.
Anladığım kadarı ile araçlara yabancısınız. Böyle bir durumda Subaru ile başlamanızı önermem. Daha basit sistemi olan bir markaya yönelmeniz daha doğru olur. Subaru kullanıcıları çoğunlukla araçlardan az çok anlayan insanlardır. Anlamıyorsa ama Subaru kullanıyorsa kesinlikle modeli yüksekdir. Belirttiğiniz bütçe ile uzun vadede sorun çıkarmayacak bir Subaru bulma şansınız çok düşük. Bu sorunlar bıze göre sorun olmasa da sizin gibi deneyimi az olan biri için sorun teşkil edecektir.
Subaru ile başlarsanız tek avantajınız kısa süre icinde araçlar ve çalışma sistemleri hakkında edinmek zorunda olacağınız bilgi dolayısı tecrübe olacaktır. O tecrübe de bundan sonraki hayatınızda size araç alırken satarken kullanırken çok şey kazandırır.
Ama yinede ilk tecrubenizi daha basit bir araçla yapın siz. Honda Hyundai Toyota olabilir.
LPG düşünmez isen fazla bir arıza ile uğraşacağını sanmıyorum.
1.5 performans olarak düşük olabilir ancak tüm subarular gibi sizi yaz kış güvenli biçimde taşır.
Evet bazı parçalar pahalıdır o nedenle iyi bir ustaya çaktırmadan alma sakın.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Bende de bundan var. İlanda yazanları okuyunca içimde şüpheler oluşmadı değil. Tavsiyem yazılanları tek tek deneyerek görerek ustasına görerek onaylatman..
Merhabalar, bende bir subaru arayışındayım, bütçe 110,000₺
Civarı, ilk tercihim forester ama bu fiyatlara sanırım düzgün bir şey bulmak imkansız. İkinci tercihim ise İmpreza Sw 2.0 konuyu takipteyim?