STF - SUBARU TÜRKİYE FORUM

Tam Versiyon: EDS Elektronik Denetleme Sistemi Devrede
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyon'a bakınız.
Sayfa: 1 2
Dikkat! İstanbul’da Tüm EDS Sistemleri Aktif Edildi

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün yaptığı son dakika açıklamasına göre İstanbul’un dört bir yanında bulunan EDS’ler artık aktif.
EDS’lerde; kırmızı ışık, ortalama hız, park, emniyet şeridi, tramvay yolu, ters yön, yaya yolu, ofset taralı alan, dönüş yasağı ve Mobil İhlal Tespit Sistemiolmak üzere, toplam 455 adet ihlal tespit sistemi bulunuyor.
Emniyet Genel Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, “karayollarında can ve mal güvenliğini sağlamak, düzenli ve güvenli trafik akışını temin etmek amacıyla İstanbul genelinde bulunan Elektronik Denetleme Sistemleri yeni yayımlanan usul ve esaslara göre yeni eklemeler de yapılarak revize edildi.”
Bu kapsamda EDS’lerde; kırmızı ışık, ortalama hız, park, emniyet şeridi, tramvay yolu, ters yön, yaya yolu, ofset taralı alan, dönüş yasağı ve Mobil İhlal Tespit Sistemi olmak üzere, toplam 455 adet ihlal tespit sistemi bulunuyor. Öte yandan, trafik denetimlerinde aktif olarak kullanılmaya başlanılan sistemler ile ihlal yaptığı tespit edilen araç plakalarına Trafik İdari Para Cezası Karar Tutanağıdüzenlenmeye başlandı.

(Trafik medyadan alıntıdır)

Trafik kurallarına daha dikkatli uyalım
Güzel haber recep teşekkürler.
O eds ler yokmu eds ler. Bir öptü mü 270tl ilk 15 gün ödersen Gülücük
Kaçsenedir hiç ceza yemedim artık acısı çıkar peşpeşe gönderirler şöförlüğü bırakma zamanı geliyo gibi
Ahahah sende mi mustafa abi o mersoları bmvleri almasınlar o zamansende basmazsın cezaları size yansıtıyorlar mı
Bilmiyorumki recep daha hiç ceza yemedim ki mazeretssiz kural çiğnemiyorum normalde hızlıda gitmem eskiden giderdim otobanda şöförlerle yarışırdık kamyonculuk yaparken kamyonumda mersedesti 41 41 4x4 aktıros fena makinaydı
valla bugune kadar calıstırmadıkları hata
Çalıştırsınlar abi insanlarda gidecekleri yere erken çıksınlar ölüm az olsun ama ikilem olduğu zaman sıkıntı oluyo filancı gidiyo benniye gitmiyeyim durumu oluyo
Uygulanmaya başlanmış vede epeyce ceza yazılmış. Şimdilik İstanbul ve Antepde uygulanıyormuş. yakında bütün Türkiye'de uygulanacakmış.
Artık subaruları nerede gazlarsanız.

http://finans.mynet.com/haber/detay/habe...1/#2009826

Emniyet şeridine giren 8 bin 398 sürücüye 235 TL’den toplam 1 milyon 973 TL ceza kesildi. Yol kenarlarındaki hız göstergelerinin önünden geçerken frene basan, geçtikten sonra tam gaz yoluna giden 2 bin 640 sürücü de EDS’den kaçamadı. Çünkü artık sürücünün caddeye girdiği ve çıktığı nokta arasındaki EDS’lerdeki süreye ve yolun uzunluğuna bakılarak aracın tüm yolu kaç kilometre ortalama hızla geçtiği tespit edilmeye başladı.
Araziye girip plakaya kadar çamurlanıyoruz ve yıkamıyoruz araçları öyle geziyoruz. Çözümü kolay.
Sayfa: 1 2