STF - SUBARU TÜRKİYE FORUM

Tam Versiyon: Frene Bastığımda Oluşan Titremenin Sebebi Nedir
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyon'a bakınız.
Herkese Merhaba;
İmprezamı yeni aldım ( 2008 Model ) aldığımdan beri de ne zaman frene bassam ( 80 - 40 Arası ) titreme yapıyor ön diskler değiştirildi, bir kaç ustaya da gösterdim farklı cevaplar veren oldu ( frene hafif hafif bas diyen bile oldu ) sebebi ne olabilir? Yardımcı olabilir misiniz? Şimdiden teşekkürler.
(05-02-2021, Saat: 13:19)deniz1972 demiş ki: [ -> ]Herkese Merhaba;
İmprezamı yeni aldım ( 2008 Model ) aldığımdan beri de ne zaman frene bassam ( 80 - 40 Arası ) titreme yapıyor ön diskler değiştirildi, bir kaç ustaya da gösterdim farklı cevaplar veren oldu ( frene hafif hafif bas diyen bile oldu ) sebebi ne olabilir? Yardımcı olabilir misiniz? Şimdiden teşekkürer.
Merhabalar,diskler yeni degistirildi demişsiniz,gevşek bağlantılar mevcut olabilir.
Disklerinizin markasını bilmiyorum,fakat fabrikasyon bir sıkıntı olabilir.(Ehil bir tornacıya götürüp,bi toz paso aldirabilirsiniz.)
Eger fren grubunda sıkıntı yok ise, Yürüyen grup elemanlarını kontrol ettirin(rot,balans, süspansiyon ve bunların gevşek olabilecek bağlantı elemanları..) umarım sorununuz çözülecektir.
Fren diski ile beraber fren balatalarinin da değişmesi lazım. Sadece disk değişimi yapılmış ise eski balatalar yeni dıski bozmuş demektir.
Fren disk ve balata değişiminde çoğu kimse hem kullanıcı hem de usta olarak dikkatsiz davranıyor malesef. Fren diski değişecekse balatalarda yenilenmeli Mehmet abinin dediği gibi. Bu şekilde disk ve balata yenileme sonrası bir süre sakin kullanıp sert frenlemelerden kaçınmak gerekir balata ve disk yüzeylerinin birbirine alışması için. Yenileme aşamasında yapılan bir diğer hata ise diskin oturacağı yüzeyi temizlememek. Diskin oturacağı porya yüzeyi tel fırça, zımpara, keçe gibi şeylerle temizlemek gerekiyor paralellik için. Diskler takılırken ise balata spreyi ile yıkamak lazım fabrikasyon koruma yağını temizlemek için. Yoksa korozyonsuz yüzeye hatasız bağlasanız bile bu sefer yağ yüzünden fazla baskı ve sertleşme oluyor. Sonuç olarak yine disk yine yamuluyor ısıdan dolayı.
Araçta lpg var mı?
Km kaç?
(05-02-2021, Saat: 19:13)Cherkess demiş ki: [ -> ]Araçta lpg var mı?
Km kaç?
Herkese selamlar;
Cevap için teşekkürler, çok yardımcı olacak. lpg var ama 2019 Aralık ayında akü bağlantısı ve sigortasını söktüm.
198.000 KM.

(05-02-2021, Saat: 19:13)Cherkess demiş ki: [ -> ]Araçta lpg var mı?
Km kaç?
Herkese selamlar;
Cevap için teşekkürler, çok yardımcı olacak. lpg var ama 2019 Aralık ayında akü bağlantısı ve sigortasını söktüm.
198.000 KM.
Lpg nin manifolt basınç bağlantısını kontrol ettirin bende yerinden çıkmıştı o yüzden titreme yapıyordu bir de bujileri değiştirin. Zaten km gelmiş buji için.