https://www.youtube.com/watch?v=KzXN4YkI8A8&t=834s
Kısıtlama günlerinde youtube de takılırken rast geldiğim video. Belki daha önce konusu geçmiştir, geçtiyse affola. Benim dikkatimi çeken diğer firmalarda artık sistemlerini bayağı geliştirmişler. Ya da yorumlardan anladığım forester'a haksızlık yapılmış. Bir de cvt şanzımanın çekiş sistemine olumsuz katkı sağladığına bir çok kullanıcı hem fikir
videoda da dedigi gibi, lastikler farkli olmasi adil bir ortam olusturmuyor.
yuksek performans lastigi takili awd araci arazide surmek ile kar lastigi takili yaris arabasini pistte surmek ayni sey.
Bu videoyu detaylıca ben de izledim daha önceden.
Subarularda CVT kaynaklı bir sorun yaşanıyorsa motor çalışır ama tekerlere güç/tork aktarımı kesilir haliyle araba da boştaymış gibi geriye kaçar. Bu videoda bu olay yaşanmıyor yani CVT zaafiyeti yaşanmıyor burada.
X-mode olan Subarular arazi şartlarına girerken mutlaka VDC'yi kapatmalı, bunun gibi son kasayı test eden birkaç kanalda VDC kapatılmamış ve X-mode doğru modda mı kullanılıyor pek anlaşılmıyor.
Ama diğer markaların geliştiği fikrine ben de katılıyorum artık leş diyeceğimiz 4x4 sistemler üretmiyorlar, Duster bile neler yapabiliyor, bu testteki araçlar Dacia'dan kaç gömlek üstün araçlar

Ben de benzer videolara çok bakıyorum. Öncelikle videoları hazırlayanların sponsoru kim ona bakmak lazım.
Benim bu videodan anladığım CVT şanzıman Subaru'nun arazi kabiliyetini törpülüyor. Ancak diğer yandan şöför de önemli. Aşağıdaki videoda benzer bir tırmanışın nasıl yapıldığı gösteriliyor.
https://www.youtube.com/watch?v=L79WfJlfXXQ
( en başta sürücü o ön teker hamlesini yapsaydı zorlanmayacaktı ) videoda zaten yorumlarda sürücüye kızacaksınız ama diğerleri bu durumla nasıl baş etmiş bakalım diyor.. sonuç bir kaçında Dif ısınması şanzıman uyarısı ve biride kolay yol secimiyle çıkabildi.. hatta biri hata verdi yüksek ısı diye, kayda almayı unuttuk diyor... subaruda beklediklerini söylemedi. diğerlerinde hep soğuması için bekledik diyor..
(09-12-2020, Saat: 16:35)furtherquiterdeeper demiş ki: [ -> ]Ben de benzer videolara çok bakıyorum. Öncelikle videoları hazırlayanların sponsoru kim ona bakmak lazım.
Benim bu videodan anladığım CVT şanzıman Subaru'nun arazi kabiliyetini törpülüyor. Ancak diğer yandan şöför de önemli. Aşağıdaki videoda benzer bir tırmanışın nasıl yapıldığı gösteriliyor.
Enver abi eğer tekerlerden biri bile dönebiliyorsa CVT görevini başarıyla yapabiliyor demektir. Gaza basarken tekerler dönemiyorsa ve birkaç saniye sonra araba geri kaçıyorsa CVT görevini yapmak yerine kendini korumaya geçti demektir.
Bu başlıktaki videoda Forester aslında tekerlerden birini veya birkaçını döndürebiliyor ama tork dağıtımını düzgün yapamıyor. Buna da sebep muhtemelen VDC'nin açık olması veya X-mode'un doğru kullanılamaması.
(09-12-2020, Saat: 17:36)serkankucuk demiş ki: [ -> ] (09-12-2020, Saat: 16:35)furtherquiterdeeper demiş ki: [ -> ]Ben de benzer videolara çok bakıyorum. Öncelikle videoları hazırlayanların sponsoru kim ona bakmak lazım.
Enver abi eğer tekerlerden biri bile dönebiliyorsa CVT görevini başarıyla yapabiliyor demektir. Gaza basarken tekerler dönemiyorsa ve birkaç saniye sonra araba geri kaçıyorsa CVT görevini yapmak yerine kendini korumaya geçti demektir.
Bu başlıktaki videoda Forester aslında tekerlerden birini veya birkaçını döndürebiliyor ama tork dağıtımını düzgün yapamıyor. Buna da sebep muhtemelen VDC'nin açık olması veya X-mode'un doğru kullanılamaması.
Ben de aynı fikirdeyim.
Subaru yu tanımayan tipleri direksiyon başına geçirip test videosu çekiyorlar sonra da şu başarılı bu başarısız diye test sonucu koyuyorlar ortaya. Ayar olduğum testlerden biri de bu test. Olay bür sürü markayı test etmek değil eşit koşullarda test etmek olmalı. Yazlık kışlık mevsimlik performans her türlü lastik var bu araçlarda.
Diğer araçların 4*4 sistemlerini iyileştirdikleri gerçeğiyle yüzleşmek gerekiyor. Eskiden Subaru'ların sürekli 4*4 sistemi bir tek Audi ile kıyaslanıyordu. Şimdi her marka bir şeyler yapmış ve bunlardan Subaru'dan daha iyi performans sergileyenlerin videoları çoğalmaya başladı. VDC açıktı, X mode yanlış konumdaydı vs gibi sebepler üretiliyor cevap olarak. Belki bu bahaneler büyük ölçüde doğrudur. Fakat Subaru artık sürekli 4*4 konusunda rakipsiz değil. Hele CVT'den sonra hiç değil

Turbosuz, yüksek yakıt tüketimli, düşük performanslı motor, CVT ile aksak hale arazi performansı, vergilendirme sistemi ve distribütör... her şey çok karanlık görünüyor

Bence bu videolar diğer suv' lerin, bilhassa da WW'nin Subaru'yu en büyük rakipleri olarak görmesi ve kendilerini kanıtlama gayretinden kaynaklanıyor. Videoda bariz olarak haksızlık var; o da başta lastikler ki Forester'da takılı olan michelin primacy otoban lastiği ile o yokuşu hangi araç çıkabilir acaba? Bir diğer nokta da ; sadece motor gücü ile tekerlek çevirerek yokuş çıkmak ,AWD' de Subaru'ya rakip olabilmek anlamına gelmez.