STF - SUBARU TÜRKİYE FORUM

Tam Versiyon: Subaru XV Voltaj Problemi
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyon'a bakınız.
Sayfa: 1 2
Öncelikle herkese merhabalar,

3 yıldır 2012 model subaru xv sahibiyim ve İstanbul'da yaşıyorum..arabama aşığım desem yeridir. Ancak 1 aydır aramızda sıkıntı var.
 Bir ay once İstanbul'dan Sinop'a giderken abs,esp,yokuş kalkış destegi ve motor ışığı sabit, at oil temp ışığı ise yanıp sönmeye basladı.ancak buna karşın arabada olumsuz bir durum olmadi ve 1 aydır bu şekilde ustalara göstererek sürmeye devam ediyorum. Söyle bir sıkıntı var ki her ustanın yorumu farklı olduğu için benimde kafam karıştı ki her ustanın dediği parçayı degistirmeye kalksak 20 bin tl cepten çıkacaği kesin.

Sonradan bir arkadaşın tavsiyesine uyup odb cihazi alip subarucuların kullandıgı bir androit uygulamasıni indirip arabada ki voltaj değerlerine bakmayı düşündüm.. her ne kadar arabada olması gereken voltaj degerleri hakkında tam bir bilgiye sahip olmasamda gördügüm değerler çok ta normal gelmedi..

Aldığım voltaj değerlerini buraya atacağım. Daha önce başına gelmiş veya konu hakkında bilgiye sahip arkadaşların yorumlari için şimdiden teşekkür ederim..

[Resim: AG0jvj.jpg]

Sanziman yağını en son ne zaman değiştirdiniz ?
Arıza kodu şanzımanla ilgili
(18-11-2020, Saat: 22:28)nitro37 demiş ki: [ -> ]Sanziman yağını en son ne zaman değiştirdiniz ?

30bin km olmamıştır

(18-11-2020, Saat: 22:29)madanadam demiş ki: [ -> ]Arıza kodu şanzımanla ilgili

Şanzimanla ilgili olsa bunu arabada hissettirmesi gerekmez miydi ? O bir ayda 20bin km yol yaptım tek bir sıkıntı çıkarmadı.
Yabancı forumlarda yazana göre sizin şanzımanınızın "valve body" (valf gövdesi) denen parçası bozulmuş. (Sanırım bu parçanın içinde yağın yolunu belirleyen solenoid valfler var.) Bu nedenle sürüş esnasında şanzıman yağınız aşırı ısınıyor ve buna karşı araç kendisini korumaya alıyor.

https://www.subaruxvforum.com/threads/co...VFZriTNUow
Voltaj değerlerinde bi anormallik göremedim. Abs esp vs devre dışı kalması ecu nun korumaya almasıyla ilgili. Şanzıman yağının dolaşımıyla ilgili bi sorun var gibi.
(18-11-2020, Saat: 22:51)sea demiş ki: [ -> ]Yabancı forumlarda yazana göre sizin şanzımanınızın "valve body" (valf gövdesi) denen parçası bozulmuş. (Sanırım bu parçanın içinde yağın yolunu belirleyen solenoid valfler var.) Bu nedenle sürüş esnasında şanzıman yağınız aşırı ısınıyor ve buna karşı araç kendisini korumaya alıyor.

https://www.subaruxvforum.com/threads/co...VFZriTNUow

Sanziman yaginin isisi 100 dereceyi gecmiyor. Araba soguk sicak fark etmeksizin hareket edip 20km/hz gectigi andan itibaren uyariyi vermeye basliyor.
Yakın zamanda akü değiştirdiniz mi?

Akü kutup başlarını bir kontrol etmenizi öneririm.
Kutup başındaki gevşeklik veya oksitlenme tüm arızaları yakmaya sebep olabiliyor.
(18-11-2020, Saat: 23:58)Denizci demiş ki: [ -> ]Yakın zamanda akü değiştirdiniz mi?

Akü kutup başlarını bir kontrol etmenizi öneririm.
Kutup başındaki gevşeklik veya oksitlenme tüm arızaları yakmaya sebep olabiliyor.

1 sene olmuştur.gevseklik yok ama oksitlenmeyi kontrol edebilirim. Tesekkurler
Sıkıntı şanzıman solenoidinden. Voltaj la alakalı değil o değerler normal. Lock UP solenoid alacaksınız.
Sayfa: 1 2