STF - SUBARU TÜRKİYE FORUM

Tam Versiyon: Aracınızın Güncel Kasko Değerini Kontrol Ediyormusunuz ?
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyon'a bakınız.
Sayfa: 1 2 3 4 5
Merak ettim şöyle bir baktım Subaru 2. el piyasasın da araçlara istenen ücret ile kasko değerleri arasında fark var mı varsa ne kadar. Eskiden kasko değerinin altında satılan subaru şuan baktığımızda bazı modellerde kafa kafaya veya az farkla yukarıda iken bazı modellerde de kasko değerinin 2 katına satılıyor. 

Üşenmedim 2009 legacy td modelinin kaskosuna baktım piyasada 250k isteyen var ama kasko değeri 122k tl Gülücük

Diğer modeller forester impreza xv levorg kasko değerine göre hemen hemen yakınlar. Abartan olmamış Gülücük

Yalnız kasko değeri hemen hemen sürekli değişiyor belkide haftalık değişiyordur bilemiyorum ama kendim sürekli takip ediyorum rakamlar 10-15 artıyor. 

Sizlerde araçlarınızın kasko değerine bakıp bu paylaşım altına yazarsanız süreci takip etmiş oluruz.
https://www.tsb.org.tr/kasko-deger-liste...pageID=631
2015 Levorg GTS 299bin küsür. Üstünü cebimden tamamlayıp 300 derim hey Allahım =)

Araç Kodu Aracın Markası Arac Tipi Model Bedel
1371017 SUBARU LEVORG 1.6 AWD CVT GT-S 2015 299.356,00 ₺
Aynen Mehmet bey ben de her hafta bakıyorum. aracımı nisan 2020 de aldığımda 162.000 di kasko bedeli ( 2014 Forester Premium ) az önce baktım 266. 178 Tl olmuş. geçen hafta 260.000 idi. önceki hafta 250.000 idi. Gülücük
(06-11-2020, Saat: 10:58)BerQue demiş ki: [ -> ]2015 Levorg GTS 299bin küsür. Üstünü cebimden tamamlayıp 300 derim hey Allahım =)

1371017 SUBARU LEVORG 1.6 AWD CVT GT-S 2015 299.356,00 ₺

Cool Cool
Benimki 202.575 TL olmuş. Geçen sene aracı alırken 115 bin küsürdü. Bu da şu anlama geliyor; bu sene kaskoya daha fazla ödeyeceğiz.
Şİmdi şöyle bir kanı var. Bir aracın kasko değeri ne gözüküyorsa gözüksün aracın başına bir iş geldiğinde kasko firması aracın değer listesinde yazan fiyatı değil daha fazla olan piyasa değerini baz alır verir diyorlar. İyide kardeşim zamanında kasko değeri 90 bn tl olan araba piyasa da 60-70 satılırken kasko firması aptalmıydı da piyasaya bakmadan daha fazla olan kasko değerini ödedi durdu müşterisine. Şİmdi kasko değerinden daha yukarıda bir piyasa var subaru da. İşler tam tersine döndü. Bence yine aynı kural geçerli olacak. Subaru bir wag grubu fiat grubu gibi piyasada çokça 2. eli olan bir marka değil. Siz kasko değeri 150k tl olan bir subaruya tutupta 200bn tl verirseniz ve aracınızın başına bir iş gelirse kasko firması '' dur bakalım piyasa da kaça gidiyor '' diyerek 3 tane 5 tane aynı model arabaya istenen paraya mı bakacak. Bana çok saçma geliyor sizin yorumlarınız nedir.
Poliçede açıkça yazıyor "rayiç bedel" üzerinden ödeme yapılır diye. Ama rayiç bedel nasıl tespit edilir onu bilemem.
(06-11-2020, Saat: 11:11)furtherquiterdeeper demiş ki: [ -> ]Poliçede açıkça yazıyor "rayiç bedel" üzerinden ödeme yapılır diye. Ama rayiç bedel nasıl tespit edilir onu bilemem.

Rayiç Bedel Uygulamasına Geçilmesinin Sebebi Ne?
Rayiç bedelin esas olduğu uygulamaya geçilmesinin temelinde sigorta şirketi ve sigortalılar arasındaki sorunlar yatıyor. Araç çalındığında ya da ağır hasara uğradığında; kasko sigortasının poliçede yazan değeri karşılaması bekleniyordu. Sigorta şirketlerinin aracın piyasa değerini ödemesi karışıklığa sebep oluyordu. Rayiç bedel uygulamasına, bu karışıklığa son vermek amacıyla geçildi.
Araçların Rayiç Bedelleri Nasıl Belirlenecek?
Sigorta şirketlerinin bir kısmı Türkiye Sigorta Birliği’nin yayınladığı kasko değer listesini baz alırken, bir kısmı alım-satım yapılan internet siteleri, galeriler ve oto acentelerinden alacakları fiyatların ortalamasını rayiç değer olarak belirleyecek.
Araçların Rayiç Bedelleri Nasıl Belirlenecek?
Sigorta şirketlerinin bazıları Türkiye Sigorta Birliği’nin yayınladığı kasko değer listesini, bir kısmı otomobil alım-satımı yapılan internet sitelerinin, galerilerin ve otomobil galerinin fiyat ortalamasını alarak rayiç değeri belirleyebilecek.
Araç Rayiç Bedel Belirlemede Hangi Kurumlar Referans Olabilecek?
• TSB Kasko Değer Listesi
• Sahibinden.com
• DOD
• Arabam.com

Poliçede Referans Alınacak Kurum Yazmıyorsa Hasar Ödemeleri Nasıl Yapılacak?
Poliçenizde referans olarak alınan kurum veya kuruluş yazmıyorsa, Türkiye Sigorta Birliği’nin yayınlandığı rayiç bedellerin yer aldığı liste referans kaynağıdır.
https://www.tsb.org.tr/kasko-deger-liste...pageID=631

Aracının değerini öğrenmek isteyen arkadaşlar bu linkten bakabilirler. Aylık olarak listeler güncellenir. Bu arada sigorta (kasko) kaybın yerine koyulması esasına göre çalışır. Yani aracınız şu anda perte çıktı çalındı, emsal bir aracın piyasa rayiç değeri ödenir ki aynı aracı alabilesiniz. Benim araçta 277.000 ye dayanmış hay maaşallah Gülücük piyasa çok garip.

1371010 SUBARU FORESTER AWD 2.0 TURBO ADVENTURE CVT 2014 276.921,00
@nitro37 Saniyorum son cümle belirleyeci olacaktir abi,

Poliçenizde referans olarak alınan kurum veya kuruluş yazmıyorsa, Türkiye Sigorta Birliği’nin yayınlandığı rayiç bedellerin yer aldığı liste referans kaynağıdır.

Siz temiz km düşük vs gibi sebeplerle 250bine aldiniz
Ama sigorta diyor ki bu aracind egeri 150bin.
Basiniza bisi geldi, sigorta diyecektir ki, ben halka acik olarak bu arabaya 150bin deger bicmisim, sen kendi 'keyfi' kriterlerinle 10 20fazla eksik verebilirsin, bu kisimda da 3 5 bin gibi rakamlarla sigorta ile pazarlik yapilabiliyor.
Ama tutup 150binlik mala 100bin pazarligi yapilmaz diyecektir.
(Aslinda pert olayinda biraz daha degisiyor, araca teklif falan toplaniyor vs ama olayin özü bu)
Hukuki yola gitseniz de saniyorum sonuç gelmez, çünkü aslinda seffaf fiyatlar yayinlanmiş hep.
(Donaniminiz da etki etmez bu tur seylerde. Bakin 2020 modrl Hybrid Forester icin, Xclusive Xtreme ve Sport ayni kasko degerinde. Ancak bayi liste fiyatlari arasinda 20 30bin lira var, kucuk pazarliklar olur yine)

Tam tersi olaya gelirsek
150bin verdiniz aldiniz. Ancak kasko degeri 250bin.
Bu sefer hukuki yolunuz BENCE açık.
Sen resmi olarak 250bin demissin, ben iyi pazarlik etmisim, cok aramışım, sıkışan bulmuşum, serbest piyasayi iyi kollayip 150bine almisim. Bu seni ilgilendirmez, bana aracimin rayic degerini vermek zorundasiniz denip , yukaridaki o cümle referans gosterilerek, hukuki yola basvurulabilir. Sonuç belki 250alirsiniz belki alamazsiniz, ama pazarlik rakamlari sizin lehinize cok daha fazla olacaktir. Sonucta resmi 250bin demis, 250bin uzerinden de kasko yapmis, parasini almis sizden firma..

Eskiden bu sebeple insanlar kasko degerlerine bakardi alacaklari araclarda, 2 ustune 3 altina olurdu fiyatlar.
Simdi bircok kişi bihaber bundan.
Galeriler zaten hakgetire, onlara gore her arac 3 5milyon tl etmeli Gülücük

Bunlarin hepsi benim kisisel fikrim,
Bir miktar da eski aracim perte ciktiginda karsilastigim olaylarin tecrubesi.

Hukucu degilim Gülücük

Keyifli sürüşler
Sayfa: 1 2 3 4 5