Hız rekoru Tuatara ile kırılmış. Maximum hız 532.9 km ama iki turun ortalaması 503.73 km olarak guinness rekorlar kitabına girmiş.
Bu tip arabaları kullanmak içinde özel yollar yapılsa ne güzel olur. Minimum hız 250 km altındaki araçlar giremeyecek olsa bizimkiler bu yola girebilmek için serçeye ferrari motoru takıp bugattiye falan kafa tutarlar
https://www.instagram.com/p/CGiHGYnpvTq/...i8ib3o7nnh
![[Resim: Screenshot-2020-10-21-01-10-01-3.png]](https://i.ibb.co/B2Wk2Kf/Screenshot-2020-10-21-01-10-01-3.png)
Lastikler fazla dayanmıyormus o hızda iken. 400km hızdan sonra Her an patlama tehlikesi varmış diyorlar.
O kadar para verip sadece karada gidebilen bir araç alacağıma helikopter/uçak alırım. Her yere giderim.

Sanırım ingilterede bazı otobanlarda böyle bir kural var, en sağ şeride bilmem kaç km hızın altindaysan giremiyorsun.
Bu hiz da baya baya yüksekti, bizdeki maks limit orada minimumdu sanırım
Vizir vizir degisik araclar geciyordu yanimizdan, katalog araçları

amerikada bazi eyaletlerde kural geregince, otoyolda 40 mil hizin altinda ilerliyorsaniz, en sag seride gecip, dortluleri yakarak gitme zorunlulugu var.
(22-10-2020, Saat: 15:39)sarpworks demiş ki: [ -> ]amerikada bazi eyaletlerde kural geregince, otoyolda 40 mil hizin altinda ilerliyorsaniz, en sag seride gecip, dortluleri yakarak gitme zorunlulugu var.
Biz ABD'de iken bir arkadaş en sol şeritte 45 mille "cruise control"da giden ninelere sinir olurdu. Cruise control bozulsun diye önlerine geçip frene basardı.

(22-10-2020, Saat: 15:44)furtherquiterdeeper demiş ki: [ -> ] (22-10-2020, Saat: 15:39)sarpworks demiş ki: [ -> ]amerikada bazi eyaletlerde kural geregince, otoyolda 40 mil hizin altinda ilerliyorsaniz, en sag seride gecip, dortluleri yakarak gitme zorunlulugu var.
Biz ABD'de iken bir arkadaş en sol şeritte 45 mille "cruise control"da giden ninelere sinir olurdu. Cruise control bozulsun diye önlerine geçip frene basardı. 
new jersey eyaletinde yeni kural getirdiler yillar once. sol seridi kapatip gidemiyorsun. eger gidersen ve polise denk gelirsen ceza yaziyor. birde boyle ders veren polisler var. o lambalari zaten aynada gorunce tansiyon 18-19 a cikiyor
Keşke burda da polisler sol şeridi kapatıp geçişi engelleyenlere ceza verse yada ben hiç rastlamadım. Bazen insanlarla tartışıyorum bu konuyu yolda tabela 70km azami hız gösteriyor diye 70 ile sol şeridi kapatıyor, kapatamazsınız sol geçiş şeridi kimseyi engelleyemezsiniz diyorum anlatamıyorum. Tabela 70km diyor beklesinler diye cevap veriyorlar. Adamın hastası yada özel bir durumu vardır aksilikya dörtlü çakarı arıza yaptı sigortası attı bilinmez o sebeple herkes yol isteyene yol vermeli ve sol şeridi geçiş için kullanmalı bence.