herkese merhaba 2006 model forester aracım 176000 km sadece benzinle kullanıyorum lpg hiç takılmadı tüm bakımları zamanında yapıldı 10 gün önce bujiler değişti fakat bir kaç gündür bayır çıkarken aracım 2000 devirde kalıyor hız almıyor bayılıyor sonra birden 3000 devir in üzerine çıkıp hızlanmaya başlıyor daha önce böyle bir problem yaşayan varmı arkadaşlar
2006 model bir Forester için yokuşta bayılmanın olası sebepleri:
1. Katalitik konvertör tıkanmış olabilir (sanayide tuzruhu ile temizliyorlar)
2. Ateşleme sistemi (bujiler değişmiş ama kablolar ve bobin de kontrol edilmeli)
3. MAF sensörü (Öncelikle MAF sensörünü temizleyin ama hala aynı sorun devam ediyorsa sağlam bir MAF sensörüyle değiştirip öyle deneyin. Çok pahalı bir parça.)
4. Hava filtresi ve borusu (Araç yeni bakım gördüğü için filtrenin değiştiğini farz ediyorum ancak hava borusunda çatlak falan varsa o da etkiler.)
5. Otomatik vites tork konvertörü
(14-10-2020, Saat: 10:24)furtherquiterdeeper demiş ki: [ -> ]2006 model bir Forester için yokuşta bayılmanın olası sebepleri:
2. Ateşleme sistemi (bujiler değişmiş ama kablolar ve bobin de kontrol edilmeli)
3. MAF sensörü (Öncelikle MAF sensörünü temizleyin ama hala aynı sorun devam ediyorsa sağlam bir MAF sensörüyle değiştirip öyle deneyin. Çok pahalı bir parça.)
4. Hava filtresi ve borusu (Araç yeni bakım gördüğü için filtrenin değiştiğini farz ediyorum ancak hava borusunda çatlak falan varsa o da etkiler.)
5. Otomatik vites tork ko
yazmayı unutmuşum bu sorunu sürekli yaşamıyorum sadece bayır çıkarken zaman zaman yaşıyorum
Aracınızın avcs vanuslarinda sorun var. Toplam 2 vanus dan hangisi arızalı bakmak lazım. Kasnaklar değişebilir. Maliyet 1000-3000 arası

(14-10-2020, Saat: 10:35)noa1903 demiş ki: [ -> ] (14-10-2020, Saat: 10:24)furtherquiterdeeper demiş ki: [ -> ]2006 model bir Forester için yokuşta bayılmanın olası sebepleri:
5. Otomatik vites tork ko
yazmayı unutmuşum bu sorunu sürekli yaşamıyorum sadece bayır çıkarken zaman zaman yaşıyorum
Zaman zaman yaşamanız akla iki olasılık getiriyor:
1. Ateşleme sisteminde kırık kablo vb bir sorun var. Buji kablolarını kontrol ettirin.
2. Eğer hep aynı yerden yakıt almıyorsanız sorun yaşamadan önce yakıt aldığınız istasyonun yakıtı size yaramıyor. Son zamanlarda yakıtlardaki oktan oranlarıyla ilgili ciddi şikayetler var.
(14-10-2020, Saat: 10:41)nitro37 demiş ki: [ -> ]Aracınızın avcs vanuslarinda sorun var. Toplam 2 vanus dan hangisi arızalı bakmak lazım. Kasnaklar değişebilir. Maliyet 1000-3000 arası 
bunun için bilgisayara mı takılması lazım
2000 devire kadar herhangi bi tekleme vs yoksa öncelik egzoza baktırın. Tıkanmış olabilir veya delinmiş.
(14-10-2020, Saat: 10:44)noa1903 demiş ki: [ -> ] (14-10-2020, Saat: 10:41)nitro37 demiş ki: [ -> ]Aracınızın avcs vanuslarinda sorun var. Toplam 2 vanus dan hangisi arızalı bakmak lazım. Kasnaklar değişebilir. Maliyet 1000-3000 arası 
bunun için bilgisayara mı takılması lazım
Bunun için Subaru ssm3 gibi orjinal arıza tespit ve değer okuma cihazı ile aracın test edilmesi lazim.
(14-10-2020, Saat: 10:46)muallim54 demiş ki: [ -> ]2000 devire kadar herhangi bi tekleme vs yoksa öncelik egzoza baktırın. Tıkanmış olabilir veya delinmiş.
evet 2000 devire kadar herhangi bir problem yaşamıyorum bu problemi ara sıra bayır çıkarken yaşıyorum
(14-10-2020, Saat: 10:47)nitro37 demiş ki: [ -> ] (14-10-2020, Saat: 10:44)noa1903 demiş ki: [ -> ]bunun için bilgisayara mı takılması lazım
Bunun için Subaru ssm3 gibi orjinal arıza tespit ve değer okuma cihazı ile aracın test edilmesi lazim.
istanbul avrupa yakasında önerebileceğiniz bir yer varmı
Anadolu yakasında subaru park ismail ustaya gidin forumun selamını söyleyin o gerekenleri yapar