Herkese merhaba.
Öncelikle uzun süredir forum üyesiyim fakat aracım Subaru olmadığından sadece okumakla yetiniyorum. Aracımda 2800 \ 3000 devirde 3,4,5 ve 6. viteslerde gelen garip bir tekleme vardı. Mehmet abi (Nitro 37) ve Raci ustadan rica ettiğimde "hiç bir yere gitme gel bir bakalım" dediler ve geçtiğimiz Cumartesi günü yanlarına, Arıcan Subaru'ya gittim. Aracımda yazılım da var, yazılım kaynaklı bir sorun olduğunu düşünüyordum. Raci ustaya da anlattım. Kendisi bir test sürüşüne çıkıp "ateşleme sorunu bu, yazılım falan değil, bobin ve bujileri değiştirelim" diyerek komşusu opelciye de durumu anlatarak "bobin ve bujileri" değiştirin dedi. Gerçekten nokta atışı yaptı ve arıza düzeldi.
Buradan Raci ustaya ve Mehmet abiye ilgi ve alakaları için, ayrıca başka bir marka olsa da ilgilendikleri için teşekkür ederim.
Raci usta nokta atışı yapmaya devam ediyor

geçmiş olsun buji ve bobinler hayırlı olsun.
Mehmet abinin tecrübesi ile Raci ustanın ustalığını anlatmaya gerek yok

Forumda başka model araçlar içinde destek ve çözüm önerileri oluyor zaman zaman ve çözülüyorda. Hatta başka marka aracın kendi ustalarının bulamadığı sorunların forumda çözümü olabiliyor..
Burası aktif bir forum. Hepimizin farklı model araçları oldu ve olacakta. Forumda diğer markalar için acil yardım masası diye konu bölümüde mevcut. Önemli olan tecrübelerimizi burda paylaşıp birbirimize yardımcı olmak. Sorununuzun çözülmesi sevindirici. Burda bence dikkat edilmesi gereken raci ustanın sorunu anlamasına rağmen kendi çözmeyip opel ustasına yönlendirmesi. Keşke subarudan anlamayıp yaparım diye arabayı dağıtıp sonra toplayamayan ustalarda böyle olsa..
Rica ederiz Murat'çim her zaman sohbete bekleriz. Cumartesi günleri gel canın sıkıldıkça.
İşin garip tarafı Murat'a ödeme yapmadan önce bekle Raci usta ile beraber gidelim indirim yaptıralım dedim. Oda tamam dedi. Sonuçta bobin ve buji değişecek bana göre epey para tutar diye düşünüyorum.

Opel servisine gittik Raci usta ile borcumuz ne kadar dedik. Usta bujiler artı 4 adet bobin 730tl verseniz yeter degince ben indirimi unutup isyana başladım hahaha. Nasil olur Subaru da tek bobini bu paraya alamazsin vs diyorum. Murat bana bakıyor abi ödeme yapsaydikta ondan sonra eleştiri yapsaydın diyor

İçimden Murat'a ver adama 1000 TL diyesim geldi. Ben hala konuşuyorum o ara şuna bak diyorum 4buji iridyum 4 lu bobin 730 TL yok artık falan. Murat eli cebinde bekliyor. Murat'a diyorum al arabanı git moralimi bozdun
Şaka bir yana işini hallettik gönderdik güzel oldu bende sevindim. Zaten Raci Usta'dan emindim kendi cozemese dahi çözecek iyi bir Opel ustası bulacaktır diye düşünmüştüm. Ama gerek kalmadı test sürüşü sonunda sorunu tespit etti sagolsun.
aynı performansı alfa 159 için de bekliyoruz

Bizde parça fiyatları harbiden fahiş.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Arkadaslar opel ile fordda boyle beklemediginiz parcalar hakikatten ucuz sadece 2 markaya mahsus birsey var ama bizde salliyorum 200 tl olan bir parca onlarda 1200 tl siz ucuz olanina denk gelmissiniz. Ayni olayi ford icin yasamistim. Buji kablosu aldim sahin buji kablosu alir gibi yanina bi panjurun biseyi vardi onu istediler buji kablosunun 2 kati para vermistim. Yani subaru sarj dinomosu misal 2500 tl ama insignia ayni klasman gm olan sarj donomosu 3600 tl olaya burdan bakmak lazim. Sen 100 bin k aracina sadece triger degistirirsin yag bakimi ile gecistiriyoruz. Ama onlar oyle degil 30 k dan sonra basliyorlar.

Hayirli olsun insallah mehmet abi ve raci ustama tesekkurlerimizi iletiyoruz. Cok okumak mi cok gezmek mi derler buyuklerimiz foruma girip okuyanlarda kazanabiliyor deyip sonlanriyorum.