Merhaba Herkese,
Yıllardır dışarıdan hayranlıkla izlediğim Subaru araçlardan bir tanesine sahip olmak istiyorum. Bir süredir de ilanları takip ediyorum. Linkte gönderdiğim araç yakın zamanda ilana koyulan ve düşük km olması sebebiyle radarıma takıldı.
Size sorum;
Subaru alırken özellikle dikkat etmem gerken noktalar var mı ?
Ankara'da usta olarak sanırım Arıcan meşhurmuş, önerebileceğiniz başka yer var mı?
Linkte araç hakkındaki düşünceleriniz nedir ?
Şimdiden teşekkür ederim.
Link :
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-o...3463/detay
Foruma hoşgeldin. Subaruyu kesinlikle subaru ustasından başkasına gösterilmez ve bakım dahi yaptırılmaz. Çünkü ben dahil aracım eski olmasına rağmen hepimizin yaşadığı çok fazla tecrübe var. Zaten iyi bir usta anlamadığı arabaya bakmaz. Subarunun en kıymetli ve dikkat edilmesi gereken ilk yeri motoru, sonra yürür aksamları gibi sırasıyla gelir. Araç içinize sindiyse yapmanız gereken sadece subaru ustasına aracı göstermek. Ankarada başka yer var mı bilmiyorum. Arıcan Raci ustayı da hiç görmedim ama Ankara da yaşayan forum arkadaşlarımızın anlattıklarına göre bütün sorunlarını çözen iyi bir usta olduğunu biliyorum. Buraya gönül rahatlığıyla gidebilirsiniz.
Ankara'da servis bol. Tork garaj, SG garaj, highpower garaj, Subaru home garaj, Olabi garaj bunlardan bir kaçı hepside meşhurdur içlerinden birine gidebilirsiniz. İlandaki araç çok temiz duruyor bence kaçırmayın
bu fiyatlar nasıl fiyatlar böyle kafayı yemek üzereyim. ha elimdeki araba da kıymetleniyor belki eyvallah ama yazık değil mi ya bizim millete.
araba için yorum yapacak pek bir şey yok. km güzel, şubat ayında 2008 model 88.000 de bir tanesini biz aldık. 2010 modellerde artı olarak esp sistemi var diye biliyorum. bir de siyah karartmalı farlar daha güzel duruyor bence. rengi siyah olmasa daha iyiymiş aslında
bu arada muayene kayıtlarından anladığım kadarı ile 30.000 km deyken lpg takılmış. (aynı sene içinde ikinci kez muayeneye girmiş) eğer hiç sübap ayarı yapılmadıysa alınca muhakkak yapılacak demektir. ayrıca 100.000 bakımının masrafını da hesaba katın. bujiler triger seti bütün sıvılar vs. değişecek. sübap ayarı ile birlikte 6000-7000 civarı tutar diye tahmin ediyorum.
ayrıca, her ne kadar ilanda sorgusu verilmiş olsa da, mutlaka ama mutlaka kendiniz de sorgulatın. en fazla 20 lira kaybedersiniz ama bu işlerde de çok hile dönüyor. zaten dikkat ederseniz tramer sorgusunda 1.5 FWD mt görünüyor. bu araçları pek bilmedikleri için bu şekilde yanlış yazılmış olabiliyor tabii ki ama şasi no dan mutlaka kontrol ettirin.
Benim için subaru demek 4 çeker demek, önden çekiş 1.5 'in benim için hiç bir espirisi yok. Raci ustaya devam
subaru demek awd demek.naçizane başka araçlara bakmanızı tavsiye ederim.ama tabii ki renkler ve zevkler tartışılmaz ,son karar her zaman size ait.hakkınızda hayırlısı neyse o olsun inşallah.
arkadaşlar araba fwd değil, sadece tramer bilgisinde öyle çıkmış ona vurgu yaptım. altını göremiyoruz resimlerde eyvallah ama tramerde yazana göre manuel vites olması lazım, ancak araç otomatik. yani ilandaki araç -bence- fwd değil. donanım farkı da vardır belki resimlerden anlaşılabilir bu konu ama ben fwd olanlara hiç bakmadığım için dikkatimi çekmedi.