STF - SUBARU TÜRKİYE FORUM

Tam Versiyon: Döşemeler için öneri verebilir misiniz ?
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyon'a bakınız.
Herkese selam,

Benim malum Legacy'i hatırlarsınız, "zorla mı sattılar", "buna para da verdin mi" gibi şakalara maruz kalan. Büyük Gülücük

Her neyse, bir şekilde giriştim, bagajdan başladım, taban, bagajın altta kalan kısımlarının yanları, kapı döşemeleri, eşikler vs. söktüm.
Bir toprak çıktı, ufak bir saksıyı doldurur Dil Çıkart

Kapı panellerini temizledim, yağladım, tekrar poşet kapladım, döşemeleri geri takıyorum.
Soru kısmına gelirsem;

-Bazı klipslerim kayıptı, özellikle bagaj alanında, bagaj kapağının kaplaması ciddi ses yapıyor, yerine oturmadığından, tırnakları var mı hatırlamıyorum ama, bu yuvarlak plastik klipsleri döşemecilerden mi bulabilirim ?

-Bagaj kısmında camın altında döşemenin arkasında birde, izolasyon malzemesi var, Kurtarılacak gibi de değil, Camyünü tarzı bir malzeme ile tekrar izole etmeyi düşünüyorum. Mevcut olanda ona benziyor. Alternatif önerilerinizi bekliyorum.

-Arka stoplarımda bir problem var, parklar sürekli sigorta atıyor, ya da yanmıyor. Yaptığımı düşündükten sonra tabi. Duylara gelene kadar, başka yerde bir kesme biçme durumu da söz konusu değil.

-Ampulden led'e geçsem problem olur mu ?

Şimdilik durum bu. Panellerden sonra da detaylı iç temizlik yapmayı/yaptırmayı planlıyorum.
Fotoğrafları instagram sayfasına ekliyorum. Oradan bakıp, bir de takip ederseniz sevinirim Dil Çıkart

https://www.instagram.com/mdslegacy
Klipsleri döşemeciden bulabileceğini sanmam. Ben 4 yada 5 sene önce eski aracım için araştırmıştım ve sanayide yedek parçacılara sorarak sadece bu işi yapan dükkanların olduğunu bulmuştum. Her araç için yüzlerce klips ve dübeller vardı. Aynısı olmasa bile benzerini bulabiliyorsun.

Yeni kablo tesisatı çektiysen sigortaların atması kol ile alakalı olabilir mi? Yada benimkinde parkları direk yaktığım direksiyon üstü düğme var sende de varsa bununla da alakalı olabilir. Kısa devre yapıyor olabilir.
Klipsçiler var hocam oradan bulabilirsin. Hangi şehirdesin bilmiyorum ama İzmit sanayide var
@Borasu yu buraya etiketlemek lazım Göz Kırpma
(31-08-2020, Saat: 09:29)Samet demiş ki: [ -> ]@Borasu yu buraya etiketlemek lazım Göz Kırpma

Kullaklarımda bir ses var Oo

Kolay gelsin...
Döşeme konusunda malzeme işi biraz tecrübe biraz doğaçlama benim için. Elimde ve etrafımda ne bulursam kullandım; 
Eski hakıfleks, laminant parke şiltesi, muhtelif bant ve yapıştırıcılar. 

Sanayi, hırdavat dünyasından çevre varsa malzeme çok çeşitli  ve ucuz, çevre yoksa biraz zor oluyor. Mobilya, inşaat gibi farklı sektörlerin malzeme yekpazesine bakmak lazım, otomotiv sektöründen daha kolay ve ucuza çözüm bulunabilir. 
Klips konusunda bilgi verilmiş, STAR KLİPS vardı, yanlış hatırlamıyorsam. Büyük sanayilerde müstakil klipsciler oluyor, ama pahalıya geldiğini de hatırlıyorum şöyleki "Bu plastiğe bu para verilmez !!" demiştim.

Klipsin ederinden çok istenmişti bana göre. Ben de Çin den almıştım, 200-300 adet civarında ve muhtelif tiplerde. Metal yapılı Klips sökme aparatını da kesinlikle tavsiye ederim 15-25₺ aralığında fiyatı olsa gerek. Ayrıca plastik aparatlarda var, kullanılması çok Faydalı oluyor. Aklıma gelen bir ayrıntı daha var, hatırlatmış olayım; Plastik malzemenin sökme işlerini yapmadan önce arabayı sıcakta, güneşte bırakmak da işe yarıyor. Elbet sıcakta çalışmak zor ama hava ne kadar soğuk ise klipslerin sökülmesi o kadae zor oluyor ve klipslerin kırılma riski artıyor. Eskimiş, gevremiş olan plastik klipsler geneld kırılıyor. Yenilediğim klipsleri genelde gress yağıyla yağlayarak yerine takmayı da tavsiye ediyorum.
İlk söylediğinde hurdadır demiştim ama arkadaşın arabası güzel görünüyor, birde kırmızı. Kolaylıklar diliyorum, hakkıyla altından kalkarsa inşallah dahada güzel bir arabası olacak...
klipsler aliexpresste vs bulabilirsiniz, yurtiçi internet sitelerinde de vardır mutlaka, internetten tedark etmenizi tavsiye ederim.
yalıtım konusunda ise subigarage 1 numaradır. Instagram üzerinden de dmlere elinden geldiğince yanıt veriyor. dmden ona danışabilirsiniz. mobilya, inşaat sektöründe kullanılan izolasyon malzemeleri uzun vadede pek tat vermez. hazır toplanıyorken kaliteli malzeme kullanın ki evladiyelik olsun Büyük Gülücük