STF - SUBARU TÜRKİYE FORUM

Tam Versiyon: CVT hakķinda Herşey
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyon'a bakınız.
Sayfa: 1 2
Merhabalar
Bu konuyu linkteki dosyayi ekleyerek sabitlemeyi öneriyorumGülücük

Sanırım öylesine gezerken eğitim dokümani gibi birsey buldum haha

Mekanikten elektronige konektör pinoutlarindan kullanilacak yağa, hata kodlarina herşey var..

Tr690 model cvt üzerinde yogunlasmis ama tr580 de anlatiyor.

El altinda durmasi gereken bir doküman
(Ingilizce ama belki biri bigün sıkılır türkceye cevirir hah ?? Gülücük )

https://www.google.com/url?sa=t&source=w...D8fWHgIqgy

[attachment=2847]
Bunu yillar once okumustum, cok guzel dokuman.

Sent from my iPhone using Tapatalk
@BerQue yarına kalmaz canın sıkılır Büyük Gülücük Büyük Gülücük
Çok güzel bir dosya bulmussun. Konuyu Üstte tutturup dosyayı rar olarak eke ekledim. Emeğine sağlık
(02-07-2020, Saat: 09:11)Adem61 demiş ki: [ -> ]Çok güzel bir dosya bulmussun. Konuyu Üstte tutturup dosyayı rar olarak eke ekledim. Emeğine sağlık

Süpersin Adem, teşekkürler, dursun yillarca burada, ileride tüm subarucular cvt tadacak cünkü Gülücük
bir de sök tak revizyon videosu bulursak tamamdır bu iş Gülücük
(02-07-2020, Saat: 09:35)vipercann demiş ki: [ -> ]bir de sök tak revizyon videosu bulursak tamamdır bu iş Gülücük

Var youtubeda hocam.. ekleriz boş zaman oldukca Gülücük
Çok güzel paylasım, bir soru sormak istiyorum; 2010 Legacy'de kullanılan CVT TR690 modeli sanırım, bu şanzıman/tork konvertörünün kaldırabildiği maksimum tork kaç acaba?
(02-07-2020, Saat: 17:27)AEnes demiş ki: [ -> ]Çok güzel paylasım, bir soru sormak istiyorum; 2010 Legacy'de kullanılan CVT TR690 modeli sanırım, bu şanzıman/tork konvertörünün kaldırabildiği maksimum tork kaç acaba?

Onu arastiriyoruz hocam. 
Söyle bir düz mantik kurunca, Tr690 levorg 2.0larda 2014 2016 arasi kullanilmiş.
Fabrikasyon levorg 2.0da 296hp 400nm tork degerlerine sahipmis o yillarda.

Öte yanda ez36 motorlu 2015 legacylerde de tr690 kullanilmis.
Maksimum motor torque 335nm imiş.

2016dan sonra levorg 2.0lar da 350nm'ye düşürülmüş..

Buna göre bence, tamamen cikarim yaparak, demekki 350 civari birsey ki, hem levorgta düsürmüsler hem de 2015 legacyde de 335nm de kullanmislar diyebiliriz, diyebilir miyiz? Gülücük

Ekleme yapip bu konuyu nihailendirelim..

Kodlara göre iş yapmis adamlar..

Stall ratio'da bitiyor iş..

Yaziyorum Büyük Gülücük

Tr690 icin, en fazlaa 383Nm. Ama hic guvenli marj birakmiyorsun. 1 vida gevsemis olsa sistem komple bozulur tadinda bir durum bu. O yuzden maksimum 350nm yaklasik %10 marj..

Tr580 icin enn fazlaa 280Nm.. Ama hic guvenli marj birakmiyorsun. 1 vida gevsemis olsa sistem komple bozulur tadinda bir durum bu. O yuzden maksimum 250nm yaklasik %10 marj..

Adamlar zaten 580 690 diyerek vermisler internal torque..

580de stall ratio 2.07
690da stall ratio 1.80

580 / 2.07 = 280 marjsiz en yükseķ deger (teorik)
690/1.80= 383 marjsiz en yüksek deger (teorik)

Fabrika %10 12 marj birakiyor.. Yani bu cvt'lerde en fazla yuklenebilecegin deger %10 yukari.. o da senin riskin/paran..
Bu arada Ascent’in 2.4 turbo motorunun torku 383Nm. Marji sifirlayip TR690 koyduklarini hic zannetmiyorum. Sanirim ucuncu bir CVT versiyonu daha var Ascent icin.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Sayfa: 1 2