STF - SUBARU TÜRKİYE FORUM

Tam Versiyon: |Çözüldü| 2005 Subaru Forester XT Moonroof Su Sızdırma Problemi
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyon'a bakınız.
Sayfa: 1 2 3 4 5
Dostlar! Romalılar!
Bayramda yağan sağanak yağmurda aracın bagaj tentesinde fazlaca su biriktiğini ve suyun tavandaki emniyet kemeri yuvasından aktığını gördüm.
Bugün sunroof tahliye kanallarını su dökerek kontrol ettim ancak hepsi de sağlam çıktı. Daha sonra bagaj kısmından tavan döşemesini aralayıp su verince karşıma bu çıktı.

Daha sonra hortumun çıktığı yere kablo bağı ile kelepçe çakması iş yaptım ama sonuç değişmedi. Ama bu sefer suyun beyaz plastik ile sunroof rayının arasından geldiğini farkettim.

Daha sonra daha detaylı videoyu Bursa ar motor Arif ustaya gönderdim. Bu videoda görüldüğü üzere su hortumdan tahliye oluyor sonrasında bir anda nereden geldiğini anlamadığım sızma başlıyor. Video da tek damla görünse de videoyu bitirir bitirmez çocuk işemesi siddetinde 1-2 saniye su saldı.

Bu sorun neden oluyor, fikri olan var mi? Sunroofu sökmeden benim yapabileceğim ne vardır?
O tahliye kanalı sonundaki beyaz plastiğe arkadan baktığımda da sunroof rayı tertemiz görünüyor. Yani ortada tıkanıklık yok, tertemiz akan su var. Ama ona rağmen su sızması var. Yardım edin beynim durdu.

Bu ürünlerle çözüm üretilebilirmi ki?
Geçmiş olsun Barış mekanik müdehale sart gibi. bant kelepçe geçici çözüm olabilir. O parçayı söküp öyle net tespit yapmak gerekiyor sanırım.
Yani buradaki kasaplara söktüreceğiz sunroofu
Gel Ankaraya Gülücük ücretsiz yaptırayım
Barış bey, su aktıktan sonra geri tepme yapıyor gibi. Sadece akıl yürütüyorum.
1) Tahliye kanalın ucu tam açık değil, kanal ucu dolduğunda, kaçak yapan yerden taşmakta.
2) Tahliye ucu yukarı kıvrık, kacak yapan yerden geri basıyor.
1. Seçenek ise bir kılavuz tel ile tahliye hortumunun ucunu açmak lazım.
2. Seçenek ise gerekli düzenlemeyi yapmak lazım. Yani orada kaçışa sebep olan potu düzeltmek lazım.
Her halukarda hortumların birleşme yerini bir şekilde sızdırmayacak şekilde sağlamlaştırmak lazım. Belki hortum zaman ile esnekliğini yitirdi ve bu sızıntıya sebep olmakta. Sanayideki hortumcudan da fikir alınabilir.
Kolaylıklar dilerim

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Barış hocam. Hortumun ucunu kes. Yerine yeniden tak. Ama bunu yapmadan önce susta ile ortumun dibi açılana kadarhortuma su döküp sustayı dibe sert şekilde vurdur. bende de aynı sorun ön kısımda olmuştu. dipten suyun çıkış noktası tıkanmış pislikten açılmasıda zor olmuştu. ama açtım4 5 sefer sert şekilde susta ile vurarak.
Cumartesi gerekli malzemeleri temin edip deneyeceğim. Ama beynimi yakan kısım şu. Su çok güzel bir şekilde hortumdan akıyor. Çamurluklardan da akıyor. O zaman neden tepiyor.
(28-05-2020, Saat: 19:18)Barış Çağlar demiş ki: [ -> ]Cumartesi gerekli malzemeleri temin edip deneyeceğim. Ama beynimi yakan kısım şu. Su çok güzel bir şekilde hortumdan akıyor. Çamurluklardan da akıyor. O zaman neden tepiyor.

çamurluktan yeterli seviyede akmıyordur. aksa öyle olmaz. Bir yerinde pislik birikmiştir kesin. O hortum öyle güneşten sıcaktan burulacak bir hortumda değil gibi. pisliği susta ile temizlemek lazım.

hortumun bağlantı noktası içinde dediğim gibi yetiyorsa uc kısmını kes yeniden tak yerine. kelepçe işe yaramaz orda.yada teflon sar metal kısma.
kadran teli bulabilirseniz, onunla zarar vermeden temizleyebilirsiniz. kadran teli bildigimiz yayin uzun halidir. cevirdiginiz zaman pislik varsa disari atacaktir.

sisteme birisinin dokunmasi lazimsa ve Ankaraya yolunuz dusmuyorsa, rize de araca dokundurtmayin. Trabzon buyuk sanayide veya fatih sanayisinde halen daha isin piri ustalar var.
Sayfa: 1 2 3 4 5