STF - SUBARU TÜRKİYE FORUM

Tam Versiyon: Legacy Tampon Boyama-Far Parlatma(Kendin Yap)
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyon'a bakınız.
Sayfa: 1 2
Merhaba abilerim/arkadaşlar dokunuşlara devam ediyorum,kış ayında henuz mahya dağına tırmanmadan sol camurluğu kar çubuguna vurmuştum.çizikler eski kopan yerler gözüme çarpıyordu,kaportacıya gittigimde ben bununla ugrasamam vaktimi alır 1500 tl gıbı bir rakam söyleyince kendim araştırma içine girip kararımı verdim.Araç tavan hariç boyalı idi tamponlar o şekilde binmek istemedim ,boyarken çok düşünmedim açıkçası.

1.Öncelikle eski macunları temizleyip yeni macun ve zımpara ile zemini uygun hale getirdim.
2.boya koduna bakarak astar,boya ve vernik siparişi verdim.
3.Alkol ya da tiner ile astar atmadan önce tekrar tamponları elden gecirdim.Farları da elden geçirdik bu sayede.
4.Maskeleme işleminden sonra 2 kat astar, 2 kat boya ve en son 2 kat vernik ile işlemi tamamladım,fakat işlemler henuz bitmedi bir tık renk farkı oluştugundan pasta cila işlemini yarına bıraktım renk tutması için önemli ayrıca plastik yerler illaki renk farkı oluşabiliyor.
5.Yazlık lastikleri takmadan önce onlarada zımpara ve lastik yazısıda yaptım tabi bu işlemler 1 günde olmadı 2 haftaya yayarak sindire sindire yapmaya çalıştım yaparkende araba sevdalısı bir arkadaşım surekli yanımda oldu.Resimleri atıyorum bazı reimler yarım cıkabilir linke tıklayıp büyültebilirsiniz kalın sağlıcakla....

[Resim: FFeuaA.jpg]

[Resim: vwehu0.jpg]

[Resim: VfFtrS.jpg]

[Resim: 6bSgc3.jpg]

[Resim: V2tg2d.jpg]

[Resim: 9vTDQ7.jpg]

[Resim: q91oNw.jpg]

[Resim: puF0Bs.jpg]

[Resim: 8hyCH3.jpg]

[Resim: EH9qxH.jpg]

[Resim: Q0PzvB.jpg]

[Resim: iNTbuC.jpg]

[Resim: EAZ6UH.jpg]

[Resim: m7YoUe.jpg]

[Resim: HUoygd.jpg]

[Resim: h9luqB.jpg]
[Resim: VLAZjh.jpg]

[Resim: wh2wmb.jpg]

[Resim: g30hDW.jpg]
Elinize sağlık. Size kaça mal oldu?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
(18-04-2020, Saat: 23:51)Nuri_Kongur demiş ki: [ -> ]Elinize sağlık. Size kaça mal oldu?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
teşekkürler.Aklıma gelmişken onlarıda yazayım abi:.

1 kutu macun 25 tl ,zımparalar 20 tl , astar 45 , 3 tüp boya 110 tl ,vernik 40 tl ,pasta ve cila daha önce almıştım, onları eklemiyorum ortalama 250-300 arası diyelim.
@Salim elinize sağlık gumandanım. Lastik yazıları yapıştırma mı boyadın mı, boyadıysan nasıl bir boya kullandın ?
İyi olmuş. Kendi işini görebilmek güzel. Daha özene bezene oluyor. İstediğin gibi yapabiliyorsun.
hacı her geçen gün kendini aşıyorsun Gülücük
eline emeğine sağlık .
yöneticilerden ricam bir de alkış emojisi ekleyelim emojilerin içine Gülücük
Çok iyi olmuş çok da ucuza gelmiş ilk deneme için ayrıca başarılı. Gülücük
(19-04-2020, Saat: 17:07)Samet demiş ki: [ -> ]@Salim elinize sağlık gumandanım. Lastik yazıları yapıştırma mı boyadın mı, boyadıysan nasıl bir boya kullandın ?

Evet 3d lastik yazısı diye arat çıkıyor n11 den aldım yazlıkları takmadan önce güzelce zımpara yapılması gerek yoksa tutmayabilir.
Özeleştiri mi de yapayım ,kaportacı kadar prof olmadı ama kötüde olmadı,arka tamponlara 1 kat daha boya atılması gerekiyor renk tam oturmadı.Herkese teşekkürler su salgın belası geçmesi dileğiyle..
En son attığım cila resimlerini de koyuyorum. Gülücük

(19-04-2020, Saat: 23:04)Cihan demiş ki: [ -> ]hacı her geçen gün kendini aşıyorsun Gülücük
eline emeğine sağlık .
yöneticilerden ricam bir de alkış emojisi ekleyelim emojilerin içine Gülücük

Teşekkürler abi sensiz olmuyor,salgın  olmasa pasta cilayi yapardık abi cila attım sadece pasta konusunda tecrübem yok ,cila bile o kadar yorduki her yerim ağrıyor şuanda
Yazılar büyük olunca daha güzel durmuş. Bende yazıların üstünü boyamıştım geçen, edding 8050 lastik kalemiyle. Çok içime sinmedi ama uzaktan fena durmuyor.
Eline sağlık. Ne beceriklisin Salim. Çok güzel bakıyorsun. Her aldığın arabayı çiçek gibi yaptın.Senden araba almak lazım Gülücük
Sayfa: 1 2