STF - SUBARU TÜRKİYE FORUM

Tam Versiyon: APP Plaka Mühürlü de Olsa Yasak mı ?
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyon'a bakınız.
Sayfa: 1 2 3 4
Arkadaşlar selamlar. 
Pazartesi günü istanbuldan araç aldık, vakit kaybetmemek adına noterin altındaki özel bir müesseseden plaka yaptırdık. dediklerine göre şoförler odasından kuryeyle bastırıp getiriyorlarmış hemen. dedikleri gibi de yarım saat içinde geldi plaka. mühürü falan var üzerinde ama karakterler biraz büyük, bu plaka muayenede ve trafikte sıkıntı çıkartır mı? kimisi artık geçiyor mühür olsun yeter diyor, kimisi benimki geçmedi diyor. özellikle trafik polisi üyemizden net bilgi alırım diye düşünüyorum. 
fotoyu ekliyorum.

https://eksiup.com/p/ks341443vjq2?del=26...U9No341444
Mühür varsa sorun yok bana göre
Geçmiş olsun plakanız app plaka. Orijinal değil.
Maalesef mühür sizi kurtarmaz. Aşağıdaki resimdeki maddeden işlem görürsünüz.

[Resim: 350ef49e9bb3cc2b5bcbc4ece7841a8e.jpg]

Her polis yazmayabilir ama kanunen geçerli nitelikte bir plakanız yok.

Muayene ise istasyona göre değişir kimindi geçer kiminde geçmez. Yanı kontrol eden personelin insafına kalmışsınız.
Teşekkürler Barış Bey,

Tam tahmin ettiğim cevap geldi açıkçası Gülücük

etraftaki insanlardan duyduklarımı doğruluyor kesinlikle. ceza yiyip yememek de muayeneden geçip geçmemek de tamamen subjektif Gülücük

Türk Standardları Enstitüsünde çalışıyorum ama şu işlere bir standart getiremiyorum Gülücük

ben en kısa zamanda plakayı değiştireyim en iyisi. bana polisin ceza yazanı, teknisyenin de muayeneden bırakanı denk gelir hiç şüphem yok Gülücük
Ahahaa bende sizin gibiyim gökten Adriana lima yağsa bana Johnny sins düşer o derece.

Bu arada cezanın bedeli de puanı da yüksek.
Bizim için ara ceza maddelerinden biri. Açıklamak gerekirse; sürücü ipsiz sapsiz arsız birisi ise bu ceza işleme girer. Sürücünün puanı yüksek ve bilinen trafik canavarlarindansa ehliyet puanı dolduracaksa itinayla yazılır ehliyet geri alınır.
ya aslında ben de böyle bir durum gözlemledim.
mesela subaruda iken çevirmelerde pek kenara çekilmiyorum, yani sw. aile arabası arkada bebe koltuğu var falan. çekilsem de sohbet muhabbet, araba güzelmiş falan Gülücük
ama bu arabayı görünce sanki zaten otomatikman kullanan kesin çakal tayfasındandır intibası uyanır gibi geliyor bana. o yüzden diyorum bana ceza yazılır muhtemelen diye. aslında kelli felli memur kılıklı bi adamım yani ben de Gülücük
Şunu unutmayın siz bize nasıl gelirseniz bizden de mümkün mertebe öyle tepki alırsınız. Unutmayın ki siz günde 1 kere bizle muhattap olurken biz yüzlerce insanla muhattap olup zaman zaman aşırı gerilebiliyoruz.

Devletin al arkadaş bu kanunun uymayana gereğini yap dediği, vatandaşın da her seferinde bu seferlik affedilmek istediği ince bir noktadayız. Gün geliyor devlet vatandaşı sıkmayın der. Sonra aynı devlet istisnasız gereğini yapın der. Vatandaş kendisini engelleyen bir araç için işlem yapılsın ister. Ama kendisine yazılmaması içinde talepte bulunur.

Örnek. Dün gece vatandaş evinin önünde hatalı park ihbarı vermiş. Ekip gitmiş hatalı parkta olan araca cezayı yazmış. Ama araç ihbar eden şahsin. Sabahta cimere bir güzel sayıp sövmüş.
Bende benzer bi olay yasadim yokda şehir icinde bi cevirmeye denk geldim mavi imprezam var ama bildihiniz o hondaci sahinciler gibi bi kullanici degilim emniyet kemersiz markete gitmem sinyalsiz hayatta dinus yapmam ama polisler bkyle kisilerle cok muhattap oldu icin on yargi ile davrandi durdur daha cami acmadan in arabadan inn innn diye bagirdi dedim noluyo sasurdim normalde eskeri kimligimi gostermem bu davranisina kızdım askeri kimligimi verdim ozur dileyim yol verdi yani haklı ama eger benden oturu bi şikayet geldiyse o sekil dsvransin bana adam arabanin onu atladi adeta bende paylaşmak istedim keyifli forumlar
Yetkiyi kaldıramayan memurlar yüzünden zaten vatandaş sevmiyor bizi

Bu arada talihsizliğimin boyutu hakkında bir örnek vereyim.
10 yıldır rizedeyim buradan çıkmak icin her şeyi yaptım olmadı. En sonunda baktık ki çıkamıyoruz çektik krediyi aldık araba.
Daha 3-4 yıl yerimden kipirdamamam gerekirken dün Eskişehir’den yıllardır beklediğim haber geldi ama Eskişehir’e tayinim çıkarsa madden çökerim. Ya fırsat parmaklarımın ucundan kayıp gidecek ya da gözümü karartıp maddiyatı zorlayacağım.
Ben bu olayi anlamiyorum.

Söyle izah edeyim
2006mi 2008mimodel c3 vardi, plakasi 10kusur yildir ayniydi. Boyasi kalkti silindi. Muayeneden gecirmediler, degistir dediler (haklilardi)
Aldim belgeleri gittim Akyurta.
Islemler bitti, Trafik Vakfi mi ne var hani bunu basan resmi yer, ordan verdiler plakayi. Baktim Font degisik. Bu ne dedim, orjinal plaka, ne ne dedi adam. Font dedim, ee yillardir boyle dedi, mühürlü fosfosrlu plaka.. Allah Allah dedik evin yolunu tuttum.

Geldim levorgun plakaya baktim, o da 2016dan beri Gölbasından alinma plakali.
Ee fontlar değişik?

Ne c3 eski plakasi
Ne c3 yeni plakasi
Ne levorg plakasi
Hepsinin fontlari farkli. Ama hepsi trafikten basılma.
Döndüm otoparktakileri gezdim. Herkesin ki farklı.
Işık tuttum, mühürlü fosforlu plakalar?

Dedim levorgun plakalari eskidi, o zaman gideyim veriyim notere yenisini bastiriyim.
Gittim dedim eskidi yeni bastiricam, verdim parasini, dogru Ankamall'un oraya..
Aldim yeni plakayi, tataaamm onun da fontu farklı.
4 resmi orjinal plaka
4ü de farkli fonda.

Devam bitmedi.

Forester aldik, istanbulda trafikten bastirdik.

Evet ,o hepsinden farkliii, hatta köşeli gibi karakterler..
Sordum sorusturdum, sıkıntı yok orjinal ki bu dediler..

Sonuç?

Nasil oluyor bu iş Büyük Gülücük
Sayfa: 1 2 3 4