Subarularımızın en karakteristik özelliklerinden biri de çerçevesiz kapıları. Bu görüntü olarak çok güzel olsa da bazı sorunları da beraberinde getirmekte. Araçlarımız içeriye diğer araçlara oranla daha fazla yol ve rüzgar sesi alıyor. Bu sesin artmasına sebep olan konuyu da videoda paylaştım. Yeni bir subarucuyum ama yeni gelecek olanlara kılavuz olsun diye bu videoyu çektim. Videoda da göreceğiniz gibi zamanla bozulan cam ayarı sonucu köşe üçgene verdiği zarar ve fitile yaptığı baskı sonucu bu ses artıyor ve su almaya kadar ilerliyor. Benim ki su almıyor ama iyi ses yapıyor. İlk fırsatta yeni üçgenlerle değiştirip cam ayarını yaptıracağım.
https://youtu.be/2FAvnJ5cEgY
Bu sorun sadece forester modellerde mevcut diğer İmpreza ve legaclerde bu sorun yok. Kapı cam ayarı yapılmadan sadece üçgenler değişirse yine yirtilacaktir amma velakin ne kadar ayar yaparsanız yapin o üçgenler mutlaka yine yirtilacak. Bu işin tek çözümü cam ayarindan sonra yeni alınan üçgenleri takmadan önce içini özellikle camın esnettigi noktayı içeriden ince ama esnek ve güçlü bir malzeme ile kaplamak.
Ya da Ufuk ustanın dediği gibi her yıl yapılan bakımda camları da dahil etmek

(11-02-2020, Saat: 10:34)Barış Çağlar demiş ki: [ -> ]Ya da Ufuk ustanın dediği gibi her yıl yapılan bakımda camları da dahil etmek 
Barış daha sağlam cam üçgeni olan forester göremedim

cam ayarindan ziyade forester kapılarında bir dengesizlik var. Tasarım olarak Cam Üçgeni esnemek zorunda bırakılmış. Ses ve yağmur girmesin diye. Esneyen malzeme kısa sürede deforme oluyor. Kaç kişi sıfır aldı ayar yaptırdı vs düzen tutmadı. Bu durumda Esneyen yeri güçlendirmek daha kolay masrafsiz ve mantıklı duruyor. Kimisi içeriden kaplama yaptı kimisi samyel kesti koydu iç kısmına, ben bisiklet yaması yaptim icerden, hiç biri uzun vadede yararlı olamadı. Orası yukarıya doğru esnemek zorunda az esnerse ruzgar giriyor, çok esnerse üçgen deforme oluyor. Üçgenin kapı kapanınca opustugu kalin kapı fitilinin icine dolgu fitili çekiyorlar yurt dışında ama oda çare olmuyor uzun vade de

kısaca uzun vadade ise yarayan bir çözüm bulunamadı henüz

ince ama sağlam ve esnek bir malzeme ile esneyen yeri güçlendirmeyi düşünüyorum ben. Yaparsam haber veririm.
Çok da uğraşma diyorsun yanı.
Ben daha yeni Forester'ın o üçgen parçasını değiştirdim. Parçayı aldığım Jaspasubaru İbrahim usta "arada bir esneyen kısma iç taraftan badem yağı sür, daha uzun ömürlü olur" dedi. İbrahim usta söylüyorsa bir bildiği vardır