STF - SUBARU TÜRKİYE FORUM

Tam Versiyon: Subaru İmpreza HB 2008 Ön Far Buğulanma Sorunu
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyon'a bakınız.
Sayfa: 1 2
Merhabalar değerli Subaru sevdalıları, aracımı 18 Aralık 2019 tarihinde almıştım. İlk aracım ve bendeki ilk bakım zamanı yaklaşıyor. Gittiğim zaman bazı sorunları da dile getirmek istiyorum fakat öncesinde burada sorup fikir sahibi olmak istedim.

Olumsuz hava şartlarında aracımın sağ ön farında buğulanma meydana geliyor. Komple farın değişmesi mi gerekir yoksa giderilebilecek bir sorun mudur acaba? Birde en kısa zamanda ustaya gösterilmesi gerekir mi?

Elbette tam olarak sorunu tespit edemeyebiliriz ama fikrinizi merak ediyorum vakit ayırabilirseniz sevinirim, şimdiden teşekkürler.

[Resim: NLyERQ.jpg]
Düzenleme: Resim Eklendi
Eğer farda gözle görünür bir kırık çatlak yoksa iyi bir usta farın içini açıp kontrol edip tekrar güzelce silikonla kapatırsa sorununuz çözülür bence. Bu arada bu durumda muayeneden geçemiyorsunuz ağır kusur sayıyorlar.
(31-01-2020, Saat: 15:40)SevincSmt demiş ki: [ -> ]Merhabalar değerli Subaru sevdalıları, aracımı 18 Aralık 2019 tarihinde almıştım. İlk aracım ve bendeki ilk bakım zamanı yaklaşıyor. Gittiğim zaman bazı sorunları da dile getirmek istiyorum fakat öncesinde burada sorup fikir sahibi olmak istedim.

Olumsuz hava şartlarında aracımın sağ ön farında buğulanma meydana geliyor. Komple farın değişmesi mi gerekir yoksa giderilebilecek bir sorun mudur acaba? Birde en kısa zamanda ustaya gösterilmesi gerekir mi?

Elbette tam olarak sorunu tespit edemeyebiliriz ama fikrinizi merak ediyorum vakit ayırabilirseniz sevinirim, şimdiden teşekkürler.

Sizin aracın sorunları hep sağdan geliyor. Gülücük Farın buğulanması farda yalıtım bütünlüğü olmadığı anlamına gelir. Bunun da çözümü kolay. Far temizleyen bir yere (tercihen iyi referansları olan bir yer) aracınızı götürün. Farı söküp ön camını ayırıyorlar. İçini temizledikten sonra silikon bazlı bir yapıştırıcı ile tekrar yapıştırıyorlar. Burada önemli olan yapıştırmanın hatasız ve boşluksuz yapılması. Yoksa gene buğulanır.
(31-01-2020, Saat: 15:45)serkankucuk demiş ki: [ -> ]Eğer farda gözle görünür bir kırık çatlak yoksa iyi bir usta farın içini açıp kontrol edip tekrar güzelce silikonla kapatırsa sorununuz çözülür bence. Bu arada bu durumda muayeneden geçemiyorsunuz ağır kusur sayıyorlar.

Gözle görünür bir şey yok açıkçası. Ben almadan önce Temmuz/2019'da muayenesi yaptırılmış. Daha sonrasında herhangi bir kazası vs. olmamış eski sahibi de samimiyetine güvendiğim biri gibiydi hiç bahsetmedi.

Dediğiniz gibi sorunu gidermeye çalışacağım, umarım hallolur. Vakit ayırdığınız için teşekkür ederim. Muayene konusunda uyardığınız için de ayrıca teşekkür ederim.

[Resim: IMG-20191224-174047.jpg]

[Resim: IMG-20191224-174052.jpg]

(31-01-2020, Saat: 15:48)furtherquiterdeeper demiş ki: [ -> ]Sizin aracın sorunları hep sağdan geliyor. Gülücük Farın buğulanması farda yalıtım bütünlüğü olmadığı anlamına gelir. Bunun da çözümü kolay. Far temizleyen bir yere (tercihen iyi referansları olan bir yer) aracınızı götürün. Farı söküp ön camını ayırıyorlar. İçini temizledikten sonra silikon bazlı bir yapıştırıcı ile tekrar yapıştırıyorlar. Burada önemli olan yapıştırmanın hatasız ve boşluksuz yapılması. Yoksa gene buğulanır.

Yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim. Bu bilgileri öğrendiğim iyi oldu.
Düşük bir ihtimal belki ama farın arkasında ki kauçuk aksamı ve ampulun takıldığı yeri bir kontrol edin isterseniz.
(31-01-2020, Saat: 16:47)Salih demiş ki: [ -> ]Düşük bir ihtimal belki ama farın arkasında ki kauçuk aksamı ve ampulun takıldığı yeri bir kontrol edin isterseniz.

Kontrol etmeye çalışacağım, teşekkür ederim.
Merhaba, belki far camına koruyucu film kaplansa çözüm olabilir.
(31-01-2020, Saat: 18:30)Eren16 demiş ki: [ -> ]Merhaba, belki far camına koruyucu film kaplansa çözüm olabilir.

Sorunu tespit etmeye çalışacağım en kısa zamanda, ben yapamazsam da bakıma götürünce soracağım. Düzeltirse film kaplatmayı da düşünürüm fikir verdiğiniz ve vakit ayırdığınız için teşekkür ederim.
geçmiş olsun. işinde iyi bir elektrikçi yada far tamiri yapan yerde arkadaşların dediği gibi açıp temizleyip yeniden yapıştırarak bu sorunun önüne geçilebilir
Benim 2009 1.5 imprezamda da aynı sorun var. Çözüm bulursanız öğrenmek isterim.
Sayfa: 1 2