Arkadaşlar herkese merhaba bir arkadaşım 37 bin liralık hasar kaydı olan bir Skoda Fabia almayı düşünüyor elimize gelen kaza fotoğrafları bize makul geldi hava yastıkları açılmamış gözüküyor. Yine de aklımızda bir şüphe var hava yastıklarının orijinal ve açılmamış olduğunu anlamanın bir yolu var mıdır?
Youtube'da Tarcanlar ekspertiz izlemenizi öneririm

Airbaglerin üretim tarihi, vidaları,airbag modeli gibi kriterlere bakarak yorum yapılabiliyor bildiğim kadarıyla.
Ayrıca da sekizsilindir kanalının instagram sayfasında da geçtiğimiz gün bir BMW 5 fotografı paylaşılmıstı, yetkili serviste yapıtırılınca afaki bedeller olusabiliyor.
(29-01-2020, Saat: 10:42)Çandarlı demiş ki: [ -> ]Arkadaşlar herkese merhaba bir arkadaşım 37 bin liralık hasar kaydı olan bir Skoda Fabia almayı düşünüyor elimize gelen kaza fotoğrafları bize makul geldi hava yastıkları açılmamış gözüküyor. Yine de aklımızda bir şüphe var hava yastıklarının orijinal ve açılmamış olduğunu anlamanın bir yolu var mıdır?
Araç nerde? Her hava yastığı bakıyoruz diyen expere itimad etmeyin. Kocaeli Tarcanlar expertiz ve Yeşil expertiz firmaları bu konuda tanınan işini iyi yapan firmalar. onlara yakınsa yada gitme imkanı varsa onlara göstermenizde fayda var. İzlediğim videolarında daha önce sökülmüş şüphesi varsa söküp bakıyoruz diyorlardı. Ama orjinal olduğu aşikarsa (bir yerelerine bakarak anlıyorlar) o zaman sökmüyoruz diyorlar.
Araç İstanbul k.çekmece de sizin bahsettiğiniz firmalar şubeleşmiş firmalar mı
(29-01-2020, Saat: 11:37)Çandarlı demiş ki: [ -> ]Araç İstanbul k.çekmece de sizin bahsettiğiniz firmalar şubeleşmiş firmalar mı
Şubeleşmemişler. local ama işlerinde kaliteli hizmet veren dürüst ve saygın firmalar. Kocaeli yakındır bence konuma göz atıp baktırın.
Benimde önereceklerim
1- Kocaeli tarcanlar ekspertiz
2- İstanbul yeşil oto ekspertiz
3- Düzce onay ekspertiz
3’üde kurumsal değil ama bu işi yapan kurumsal firmalara güvenilmez.
2019 Mart ayında Samsun oto rapordan ekspertiz yaptırdım. Kasım 2019 da da satarken Rize oto rapordan yaptırdım. Bu süre zarfında en ufak bir kaza sürtme vs olmadı ama 2 rapor arasında çok fark vardı. Alıcı da şaşırdı. Sonra Samsun’da bir daha oto rapora gitti. Aynı firma bu sefer bambaşka rapor verdi. Ayrıca bu firmalar hava yastığına bakmaz. Cihaza bağlar arıza var mi yok mu ona bakar. Yine bu gibi firmaların kullandığı arıza tespit yazılımı aracın yazılımına da zarar verebiliyor. Şubattaki ekspertizden 1 hafta sonra hava yastığı ikazı yandı. Vagcom ile kontrol ettiğimizde farklı bir arıza çıktı. Eleman kısa zamanda performans testine veya ekspere soktun mu dedi. Bende evet hem performans hemde ekspertiz testine girdi dedim. Onların kullandığı yazılım yapıyor bunu dedi ve arızaları sildi. Bir daha da hiç yanmadı.
Gelelim dyno testine. Bir kere 4x4 dyno çok az olablar da araca uygun test yapmıyorlar.
Kullandığım fotesterden önce 2009 forester bakmıştım. Dyno sonucu %63 çıkmış. Her ne kadar olayı anlasam da bende ustamı aradım. O da bu test 2 ceker testte yapılmış. Bu araç düz yolda öne %70 güç verir. Bu değer normal dediydi.
(29-01-2020, Saat: 10:42)Çandarlı demiş ki: [ -> ]Arkadaşlar herkese merhaba bir arkadaşım 37 bin liralık hasar kaydı olan bir Skoda Fabia almayı düşünüyor elimize gelen kaza fotoğrafları bize makul geldi hava yastıkları açılmamış gözüküyor. Yine de aklımızda bir şüphe var hava yastıklarının orijinal ve açılmamış olduğunu anlamanın bir yolu var mıdır?
Araç kaç model? Kaç km.de? Fiyatı ne? İlanı var mı? Bunları öğrenebilirsek daha faydalı yorumlar yapabiliriz.
Küçük bir araçta bu çaplı hasar şahsen beni korkutur.