Öncelikle merhabalar,
Bir süredir İmpreza araçlara bakıyorum ve en deneyimli kişlilerin bulunduğu yer de sanırım burası o nedenle bir kaç soru sormak istiyorum.
Yaklaşık 45-50 bin arası bir bütçem var ve aşağıdaki aracı çok beğendim.
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-o...6795/detay
Sizce bu araç alınır mı?
Çok fazla yol yapan biri değilim sadece hafta sonları olacak şekilde ve yıllık maksimum 3 bin km. civarında bir yol yapacağımı tahmin ediyorum.
Not: Yaklaşık 3 sene kadar problem yaşatmaması benim için iyi olacaktır.
Hoşgeldiniz. Bu kasalarda bahsettiğiniz sorunsuz modeli bulmak çok zor. Bu kasa ve motor imprezalar da LPG varsa daha erken subap ayarı bozuluyor. Araç genel olarak motor yönünden sağlam ise arızalı bir sensoru yada mekanik aksamı yok ise size 3 yıl içinde en fazla LPG kaynaklı subap sorunu çıkartır oda ayar 1500 TL değişim 5 bn TL dir. Benzinli ise araç sensörler saglam motor sağlam ise korkmadan sorunsuz ilk 3 yıl kullanırsiniz. Standart senelik bakımıni yapar afiyetle surersiniz. Alırken bakacaginiz yerler
Arka diferansiyel
Motor durumu yağ yakma yada eksiltme
İç ve dış akis kafalari
Tüm sensorler
Direksiyon poweri
Üst kapak subap durumu
Bunlardan sağlam not alırsa aracı gözünüz kapalı alabilirsiniz. Yalnız 1.5 İmpreza çekiş olarak çoğu insanı memnun etmeyebiliyor. Almadan önce test sürüşü muhakkak yapın
(09-11-2019, Saat: 18:06)nitro37 demiş ki: [ -> ]Hoşgeldiniz. Bu kasalarda bahsettiğiniz sorunsuz modeli bulmak çok zor. Bu kasa ve motor imprezalar da LPG varsa daha erken subap ayarı bozuluyor. Araç genel olarak motor yönünden sağlam ise arızalı bir sensoru yada mekanik aksamı yok ise size 3 yıl içinde en fazla LPG kaynaklı subap sorunu çıkartır oda ayar 1500 TL değişim 5 bn TL dir. Benzinli ise araç sensörler saglam motor sağlam ise korkmadan sorunsuz ilk 3 yıl kullanırsiniz. Standart senelik bakımıni yapar afiyetle surersiniz. Alırken bakacaginiz yerler
Arka diferansiyel
İç ve dış akis kafalari
Tüm sensorler
Direksiyon poweri
Üst kapak subap durumu
Bunlardan sağlam not alırsa aracı gözünüz kapalı alabilirsiniz. Yalnız 1.5 İmpreza çekiş olarak çoğu insanı memnun etmeyebiliyor. Almadan önce test sürüşü muhakkak yapın
Hoşbuldum öncelikle. Değerli yorumunuz için teşekkür ederim. Peki bu konuda istanbulda işinin ehli diyebileceğimiz bir subaru ustası varmıdır tercihen anadolu yakasında olacak şekilde.
Aracın gücü benim için çok önemli değil yarışmak gibi bir amacım yok sadece a noktasından b noktasına gitmek amacım ama bu modeli seviyorum. Önümde iki seçenek olarak ww golf ve impreza var gönlüm de imprezadan yana.
Son olarak ikinci el piyasası için bir yorumunuz varmıdır.
(09-11-2019, Saat: 18:15)gerzeli demiş ki: [ -> ] (09-11-2019, Saat: 18:06)nitro37 demiş ki: [ -> ]Hoşgeldiniz. Bu kasalarda bahsettiğiniz sorunsuz modeli bulmak çok zor. Bu kasa ve motor imprezalar da LPG varsa daha erken subap ayarı bozuluyor. Araç genel olarak motor yönünden sağlam ise arızalı bir sensoru yada mekanik aksamı yok ise size 3 yıl içinde en fazla LPG kaynaklı subap sorunu çıkartır oda ayar 1500 TL değişim 5 bn TL dir. Benzinli ise araç sensörler saglam motor sağlam ise korkmadan sorunsuz ilk 3 yıl kullanırsiniz. Standart senelik bakımıni yapar afiyetle surersiniz. Alırken bakacaginiz yerler
Arka diferansiyel
İç ve dış akis kafalari
Tüm sensorler
Direksiyon poweri
Üst kapak subap durumu
Hoşbuldum öncelikle. Değerli yorumunuz için teşekkür ederim. Peki bu konuda istanbulda işinin ehli diyebileceğimiz bir subaru ustası varmıdır tercihen anadolu yakasında olacak şekilde.
Aracın gücü benim için çok önemli değil yarışmak gibi bir amacım yok sadece a noktasından b noktasına gitmek amacım ama bu modeli seviyorum. Önümde iki seçenek olarak ww golf ve impreza var gönlüm de imprezadan yana.
Tabiki var. Anadolu yakasında Subaru park İsmail usta ve seta subaru namık usta servislerine gidebilirsiniz. Forumdan geldiginizi söylerseniz her konuda yardımcı olurlar. Piyasa değeri aracın temizliğine göre değişir. Subaru da temiz araca fiyat biçmek zordur. Temiz Subaru altın kadar değerlidir.
Subaru alarak kendinizi ve ailenizi trafikte güvenlik altına alıyor olacaksınız. Sağlam şase muhteşem yol tutuş ve simetrik awd ile tren rayinda gider gibi yol alırsınız. Pişman olmazsınız yeterki alacağınız araç temiz olsun
(09-11-2019, Saat: 18:19)nitro37 demiş ki: [ -> ]Subaru alarak kendinizi ve ailenizi trafikte güvenlik altına alıyor olacaksınız. Sağlam şase muhteşem yol tutuş ve simetrik awd ile tren rayinda gider gibi yol alırsınız. Pişman olmazsınız yeterki alacağınız araç temiz olsun
Hoşuma gitti

Arac benzinli. Bir subaru ustasina goturup motor mekanik yuruyen kontrol ettirilip sorun yoksa alirsaniz 3 yildan fazla sorunsuz hizmet eder. Yillik 3000kmde cok az zaten sorun cikaracak kadar km yapmayacaksiniz

Merhaba. Bende 2008 otomatik vites impreza hatchback var. İlandaki aracı aldığınızda yolda kapışmak isteyenler olacaktır kasadan ötürü. Kalkışta gayet atak bir araçtır. Ancak 3. ve 4. Vites tatmin edici olmayabilir. Ben manuel ve sport otomatikte kullanıyorum genelde. Çok kullanmayacaksaniz LPG olmadan da kullanılabilir.
Redmi Note 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
(09-11-2019, Saat: 18:17)nitro37 demiş ki: [ -> ] (09-11-2019, Saat: 18:15)gerzeli demiş ki: [ -> ]Hoşbuldum öncelikle. Değerli yorumunuz için teşekkür ederim. Peki bu konuda istanbulda işinin ehli diyebileceğimiz bir subaru ustası varmıdır tercihen anadolu yakasında olacak şekilde.
Tabiki var. Anadolu yakasında Subaru park İsmail usta ve seta subaru namık usta servislerine gidebilirsiniz. Forumdan geldiginizi söylerseniz her konuda yardımcı olurlar. Piyasa değeri aracın temizliğine göre değişir. Subaru da temiz araca fiyat biçmek zordur. Temiz Subaru altın kadar değerlidir.
Tekrar çok teşekkür ederim gerçekten çok yardımcı oldunuz.
Son bir naçizane sorum olacak subaruları satarken çok zorluk yaşandığı söyleniyor sizce de bu şekildemidir ?
(09-11-2019, Saat: 18:34)Adem61 demiş ki: [ -> ]Arac benzinli. Bir subaru ustasina goturup motor mekanik yuruyen kontrol ettirilip sorun yoksa alirsaniz 3 yildan fazla sorunsuz hizmet eder. Yillik 3000kmde cok az zaten sorun cikaracak kadar km yapmayacaksiniz 
Dediğiniz gibi sadece haftasonları o da muıhtemelen cumartesi günleri bineceğim bir araç olacak.
(09-11-2019, Saat: 22:08)Volkan77 demiş ki: [ -> ]Merhaba. Bende 2008 otomatik vites impreza hatchback var. İlandaki aracı aldığınızda yolda kapışmak isteyenler olacaktır kasadan ötürü. Kalkışta gayet atak bir araçtır. Ancak 3. ve 4. Vites tatmin edici olmayabilir. Ben manuel ve sport otomatikte kullanıyorum genelde. Çok kullanmayacaksaniz LPG olmadan da kullanılabilir.
Redmi Note 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ben de kapışmak isteyenlerin olacağını tahmin ediyorum ama çok da umursayacağım bir şey değil o yüzden pek o tarz insanlara bakmıyorum.
Ek olarak yakıt konusunda nasıl bir durumu var. Tabi hangi şehir olduğu da önemli bir konu.
Ederini isterseniz aracınızda iyise 1 gün bile ilanda kalmaz buna birçok kez şahit olduk ki ilana bile girmeden satılan araçlar var ama tutup 50 bin liralık araca 60-70bin isterseniz tabiki satılmaz bizim araçlar belli bi kesime hitap ediyor hitap ediyor derken yanlış anlaşılmasın aracı bilenlerden bahsediyorum yakıt hesabı parça hesabı yapanlar zaten binemez bizim araçlara parça konusunda ise normal araçlarda 2 3 yılda ömrünü tamamlayan parçalar subaruda 5-6 yıl gidiyor subaruyu alırken kazanmak gerekiyor üçe beşe bakmayıp evveliyatı düzgün durumu iyi araç almak gerekiyor ki ugraşmayın
Yakıt korkacak kadar degil aslında sakin kullanımda 7 litrelerden başlar her şey size baglı arabam subaru gazlar giderim diyorsanız sonu yok