STF - SUBARU TÜRKİYE FORUM

Tam Versiyon: Subaru XV 2013 İle Yola Devam
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyon'a bakınız.
Sayfa: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
2008 model (1.5 manuel) Impreza'mı (10 günde Gülücük ) sattıktan sonra Forester ve XV arasında kalmıştım. Yeni nesil model, ekonomik olacak düşüncesiyle küçük hacimli motor düşüncelerim ağır bastı ve aradığım arabanın Ankara'dan denk gelmesiyle yeni aracımı almış oldum Gülücük
2013 model fakat 2014 trafiğe çıkışlı, 24 bin km.de.
Araba bayiden sıfır alındığında alınan yazlık ve kışlık lastikleri de aldım, şu an en merak ettiğim 2013 yılının Yokohama kışlık lastiklerinin performansı. Haftasonu biraz deneme şansım da oldu

Hayırlı olsun. İyi günlerde kullanın. bence doğru karar XV. Yer neresi merak ettim.
Hayirli olsun kazasiz belasiz insallah. Ama O yollar xv ye vızıltı gibi gelir. Daha sert yollarda deneme şansı bulursan hiç kaçırma dene bence. Çünkü Performansı gördükçe çıtayı yukselteceksin Gülücük
(16-01-2018, Saat: 10:18)Praxis demiş ki: [ -> ]Hayırlı olsun. İyi günlerde kullanın. bence doğru karar XV. Yer neresi merak ettim.

Teşekkürler, 2 haftalık XV kullandığım süreçte ben de hep doğru karar vermişim dedim ama kısmet bakalım Gülücük
Yeri şöyle tarif edeyim, Yaşamkent'i geçiyoruz, çevreyolunun altından devam ediyoruz Eskişehir istikametinde Taymek'i de geçince sağa Peçenek köyüne dönülüyor, sonra ilerden tekrar sağa dönülüyor ve biraz ilerisi stabilize yol, ara sıra takılıyorum oralarda.
Bu şekilde 180 derece dönmüş oluyoruz, yolumuz Bağlıcaya da gidiyor aslında Gülücük

(16-01-2018, Saat: 10:33)nitro37 demiş ki: [ -> ]Hayirli olsun kazasiz belasiz insallah. Ama O yollar xv ye vızıltı gibi gelir. Daha sert yollarda deneme şansı bulursan hiç kaçırma dene bence. Çünkü Performansı gördükçe çıtayı yukselteceksin Gülücük

Teşekkürler Gülücük
Arabada eşim ve oğlum uyuyorken çok da şeyedemedim zaten :Gülücük İlk fırsatta Kızılcahamam Soğuksuya bir çıkarım yine, Impreza'yla bile çıkmışlığımız var yerde kar varken

Aslında işin güzel yanı, böyle kar çamur gezerken eğlenirken 10 dk sonra asfalta iniyorsun, altındaki araba hiç insicamını bozmadan orada da gidiyor burada da Gülücük
Gülücük yolun cinsi farketmiyor subaru için.
1.5 impreza'ya göre ilk etapta dikkatinizi çeken farklar neler oldu ?
(16-01-2018, Saat: 11:10)bagpipes demiş ki: [ -> ]1.5 impreza'ya göre ilk etapta dikkatinizi çeken farklar neler oldu ?

Öncelikle motor ve performans farklarından bahsedeyim, XV'nin motoru 1.5 Impreza motoruna göre daha canlı, daha iyi tepki veriyor gaza basınca. Ayrıca yakıt tüketimi de az, belki ortalamada 1-1.5 lt ama sonuçta az.

Impreza'nın oturumu çok aşağıda yani arabanın zaten yüksekliği az iken koltuklar da ağırlık merkezinin aşağı alınması sebebiyle yere daha yakın. Bu dediğim Impreza'nın içine binince "çok ferahmış ya" dedirtiyor insana. XV'de oturum epey yüksek, araç zaten yerden çok yüksek, bir de koltuklar biraz yukarıda konumlandırılmış. Ama yine de arabanın içi ferah geliyor binenlere, yan camları büyük.

Impreza'nın otomatiğini kullanmadım ama sonuçta tork konvertörlü şanzımanı olan araç kullandım, kullanıyorum da XV'deki CVT'yi çok sevdim. Hızlı karar verebiliyor, vites azaltması gerektiğinde aracı sürene bile pek hissettirmiyor.

Başka aklınızda sorular varsa seve seve cevaplayabilirim.
Hayırlı olsun. İyi güzel günlerde kullanın.
Ani hızlanmaları ve rampa performansı nasıl 1.5 imprezaya göre. malum 1.5 ler bu konuda biraz yetersiz.
Hayırlı olsun Keyifli sürüșler
motor sesini özlüyorsunuzdur sanırım sadece Gülücük lpg düşünüyor musunuz ?
Sayfa: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15