STF - SUBARU TÜRKİYE FORUM

Tam Versiyon: Izolasyon Guncellemesi
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyon'a bakınız.
Sayfa: 1 2
Herkese merhabalar,

Bildiginiz uzere japon araclarda ses izolasyonu problemi yasaniyor. Hangi model olursa olsun cok fazla yol sesi iceriye geliyor. Subaru dan ayrilmadan once aslinda hep aklimdaydi ama ondaki sikayetim kapidan gelen seslerdi. yol sesini hali paspas ile yeterince kesebiliyordum.

Simdilerde bildiginiz uzere japon a donusu toyota ile yaptim. arac donanim olarak en dusuk model. en yuksek donanimda olsa degisen birsey yok. yol sesi sorunu var ve artik 5.ayina giriyorum ve tahammul edemiyorum gurultuye. ozellikle her gun 100km min yol yapinca.

yaklasik 3 haftadir yorumlar okuyorum. izolasyon malzemesi icin marka, secenek vs.. bakiniyordum. dynamat bu konuda oldukca basarili bir marka. haliyle fiyat konusunda da farki ortaya cikiyor. Alternatif olarak urunler piyasada cok fazla. Ama onemli olan o kadar zahmet sonrasinda tatmin edici bir sonuc alinabilecek mi?

Dynamat a yakin kalitede markalar buldum. Noico, Hushmat ve Killmat. Fiyat olarak daha uygun, memnuniyet olarak dynamat a yakin sonuclar verdigini kullanici yorumlarindan okudum. Hatta fiyati uygun diye Hushmat i secenek olarak dusunurken, $10 fazlasina Killmat i siparis gectim.

Neden Killmat i sectim?
3 markanin butun yorumlarini tek tek usenmeden okudum. genelde yorumlari okurken en dusuk yildizlari once okuyorum ve karsilasabilecegim sorunlari onceden ogreniyorum. Killmat in yorumlarinda 1 kullanici dikkatimi cekti.

"2017 Subaru STI" kullanicisinin yorumu. Arkadas STI  a artik nasil bir modifiye yapmissa artik (sadece 76mm egzos borusundan bahsetmis), otoyolda seyir halinde arac icerisinde konusurken bagirmam gerekiyordu demis. Urunu aracin butun tabanina uyguladiktan sonra, simdi bagirmaya gerek kalmadigini ve sesin tahmini 85% oraninda azaldigindan bahsetmis. 

Bu yorumdan yola cikarak siparis verdim. STI in nasil bir ses cikarttigini az cok bilirsiniz ki modifiye sonrasi bu ses yorumsuz.

Urun tahmini olarak yarin gelecek. Tabi yarin butun gun planim oldugu icin haliyle bu isleme baslayamayacagim. Birde doseme altinda beni supriz bekliyor mu bilmedigim icin bir ihtimal pazar gunu veya sonraki haftasonu artik islemi uygulayacam. Eger urun gercekten basarili olursa, CX9 un ozellikle bagaj kismina da uygulama yapmayi dusunuyorum.

Gelismeleri fotografli olarak burada paylasacagim.
Sonuçları bekliyoruz.... Koltukları sökecekmisiniz. Yalıtımda davlumbaz ve kapılar varmı
Ben hafta izne ayrildim.ve ayrilmadan once bituself ve ses yalitim sungeri siparis etmistim.bunu ayrı konu olarak paylasacam. Uyguladigim noktalar bagaj havuzu ve kapılar. Sesler %40azaldi diyebilirim.artik yolculuklar daha keyifli. Kesinlikle kapi ici ve bagaj havuzuna uygulamali. Firsat bulunca davlumbazlara uygulayacam puturde atacam. Eminimki dahada konforlu hale gelecektir
(20-09-2019, Saat: 19:21)Adem61 demiş ki: [ -> ]Ben hafta izne ayrildim.ve ayrilmadan once bituself ve ses yalitim sungeri siparis etmistim.bunu ayrı konu olarak paylasacam. Uyguladigim noktalar bagaj havuzu ve kapılar. Sesler %40azaldi diyebilirim.artik yolculuklar daha keyifli. Kesinlikle kapi ici ve bagaj havuzuna uygulamali. Firsat bulunca davlumbazlara uygulayacam puturde atacam. Eminimki dahada konforlu hale gelecektir
Davlumbaz için mm önemli plastik kapanmayabilir. Pütürü ne tarafa uygulayacaksınız.. Kaç mm aldınız malzemeleri en olarak ve fiat ne tuttu
(20-09-2019, Saat: 18:17)gonyalı4258 demiş ki: [ -> ]Sonuçları bekliyoruz.... Koltukları sökecekmisiniz. Yalıtımda davlumbaz ve kapılar varmı

Planim; ilk etapta aracin butun koltuk ve taban dosemesini sokup; gerekli temizlik sonrasi tabanina uygulamak. Uygulamayi daha once hic yapmadigim icin malzemenin montaji hakkinda cok bilgi ve tecrubem yok. makalelerden okudugum kadariyla isi tabancasina ihtiyac duyacagim belirtiliyor. Eger sorunsuz montaji yapabilirsem devami gelecek.

Tavan dosemesini sokmek benim icin cok riskli oldugu icin dokunmayi pek dusunmuyorum. Sicaklik kontrolu icin aslinda yapmam lazim. Cesaretimi toplamam lazim. ($$$ Gülücük )

Uygulamanin 2.asamasinda davlumbazlari sokup, ayni malzeme veya daha esnek bir malzeme ile uygulama yapacagim.

Kapi icleri de aklimda fakat toyota da kapi iclerinin dizayni nasil oldugu konusunda fikir sahibi olmadigim icin gerekli arastirma sonrasinda dusunebilirim.

Bagaj kismi icin birazcik tereddutlerim oldugundan onu iyice arastirmam gerekecek. Hibrit pil unitesini sokmek ne kadar kolay gozukse bile yine de insan yuksek voltajdan dolayi tedirgin oluyor. Birde piller isindigi icin belki bagajin izolasyon yapilmasi sakincali olabilir. Arastirma yapmam sart.
(20-09-2019, Saat: 19:50)gonyalı4258 demiş ki: [ -> ]
(20-09-2019, Saat: 19:21)Adem61 demiş ki: [ -> ]Ben hafta izne ayrildim.ve ayrilmadan once bituself ve ses yalitim sungeri siparis etmistim.bunu ayrı konu olarak paylasacam. Uyguladigim noktalar bagaj havuzu ve kapılar. Sesler %40azaldi diyebilirim.artik yolculuklar daha keyifli. Kesinlikle kapi ici ve bagaj havuzuna uygulamali. Firsat bulunca davlumbazlara uygulayacam puturde atacam. Eminimki dahada konforlu hale gelecektir
Davlumbaz için mm önemli plastik kapanmayabilir. Pütürü ne tarafa uygulayacaksınız.. Kaç mm aldınız malzemeleri en olarak ve fiat ne tuttu

Bituself 1.5milim alüminyum kapli yalıtım bandi ve ses yalitim sungeri aldim oda 6mm idi. Totalde 130tl civari bisey tuttu. Pütür konusunda biraz arastirmam lazim. Cunku daha once kullanmadim hic.
Bunu bende gündeme alayım eline sağlık Sarp teşekkürler
(20-09-2019, Saat: 20:50)Adem61 demiş ki: [ -> ]
(20-09-2019, Saat: 19:50)gonyalı4258 demiş ki: [ -> ]Davlumbaz için mm önemli plastik kapanmayabilir. Pütürü ne tarafa uygulayacaksınız.. Kaç mm aldınız malzemeleri en olarak ve fiat ne tuttu

Bituself 1.5milim alüminyum kapli yalıtım bandi ve ses yalitim sungeri aldim oda 6mm idi. Totalde 130tl civari bisey tuttu. Pütür konusunda biraz arastirmam lazim. Cunku daha once kullanmadim hic.

İki üç malzeme bin tl tutuyordu birbirine yapışmış olarak gelecekti ama erteledim ben
(20-09-2019, Saat: 23:24)gonyalı4258 demiş ki: [ -> ]
(20-09-2019, Saat: 20:50)Adem61 demiş ki: [ -> ]Bituself 1.5milim alüminyum kapli yalıtım bandi ve ses yalitim sungeri aldim oda 6mm idi. Totalde 130tl civari bisey tuttu. Pütür konusunda biraz arastirmam lazim. Cunku daha once kullanmadim hic.

İki üç malzeme bin tl tutuyordu birbirine yapışmış olarak gelecekti ama erteledim ben
https://www.adetasyapi.com Bu sitedeki urunler hem kaliteli hemde pahali degil
(20-09-2019, Saat: 23:42)Adem61 demiş ki: [ -> ]
(20-09-2019, Saat: 23:24)gonyalı4258 demiş ki: [ -> ]İki üç malzeme bin tl tutuyordu birbirine yapışmış olarak gelecekti ama erteledim ben
https://www.adetasyapi.com Bu sitedeki urunler hem kaliteli hemde pahali degil

Evet bu siteye bakmıştım
Sayfa: 1 2