STF - SUBARU TÜRKİYE FORUM

Tam Versiyon: Forester LPG Atiker vs Teleflex GFI
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyon'a bakınız.
Sayfa: 1 2 3 4 5 6
Arkadaşlar öncelikle herkese selamlar,
Kısa süre içinde bir Forester almayı düşünüyorum. Bir kaç aracı da inceledim.
İki araç arasında kaldım ikiside X limited benzer paketler ve motor vs ekstra bir sorunları yok gibi gözüküyor.
1. araç 2008 model 178bin ve atiker yağlı sistem mevcut araç yaklaşık 100bin km bu şekilde kullanılmış
2. araç 2010 model 235bin hiç lpg takılmamış.

Sorum şu ki ben 2. aracı alıp kendim GFI sistem LPG taktırmayı düşünüyorum fakat aradaki 55 bin civarı km farkı kafamı karıştırıyor.
Siz olsanız hangisini tercih edersiniz? LPG'yi kendim taktırmam daha iyi olmaz mı? 235 bin tüp takılmamış aracın motoru daha uzun ömürlü olur diye düşünüyorum.
2.arac tabiki. Model.yüksek.hemde lpgsiz kullanılmış.birincisi ise subap omrunu tamamlamis yada tamamlamak üzere.tabiki lpg kıstas degil. Bakimlari nerde yapilmis.kondisyonu nasıl hepsi önemli
(03-09-2019, Saat: 21:05)oguzhan00 demiş ki: [ -> ]Arkadaşlar öncelikle herkese selamlar,
İki araç arasında kaldım ikiside X limited benzer paketler ve motor vs ekstra bir sorunları yok gibi gözüküyor.
1. araç 2008 model 178bin ve atiker yağlı sistem mevcut araç yaklaşık 100bin km bu şekilde kullanılmış

Sorum şu ki ben 2. aracı alıp kendim GFI sistem LPG taktırmayı düşünüyorum fakat aradaki 55 bin civarı km farkı kafamı karıştırıyor.
Siz olsanız hangisini tercih edersiniz? LPG'yi kendim taktırmam daha iyi olmaz mı? 235 bin tüp takılmamış aracın motoru daha uzun ömürlü olur diye düşünüyorum.

2. Araç 235 bn km de ve hep benzinde kullanılmış,  bu süre zarfında aracın piston ve subaplari epeyce kurum baglamistir. Siz bu araç LPG taktirdiktan yaklaşık 20 bn km sonra benzin kaynaklı oluşan kurumlar LPG sayesinde temizlenecek ve yine subaplariniz ayar yada değişim isteyecektir. Dolayısı ile ben 1. Aracın iyice bir kontrol edilmesi ve subaplarinda olası bir deforme yok ise alinmasindan yanayım. 100bm km dir LPG de kullanılıyor ise en kotu bir kez subap değişimi yani ( 5 bn TL ) harcama yapılmıstir.
2. Araç daha mantıklı tabi ki fiyatlar eşit ise hem kasa hemde yapacagınız masrafın geri dönüşü açısından. Subablar her iki araçtada elden geçecek gibi duruyor motor kondisyonu önemli tabi kide
Lpg konusuna @ kayraotogaz dursun bey daha teknik açıklar
Uzun km lpg'de kullanılmış subarudan dilim yanarak ikinci subarumu hiç lpg takılmamış aldım ve kendim taktırdım. Ben olsam hiç düşünmeden 2. araca yönelirdim. model ve sadece benzinde kullanılması büyük avantaj.
Benimle aynı fikirde olan kimse yok forumda Gülücük
(04-09-2019, Saat: 11:50)nitro37 demiş ki: [ -> ]Benimle aynı fikirde olan kimse yok forumda Gülücük

Aslında mantıklı. Biz kurum bağlama işini atladık Gülücük
(03-09-2019, Saat: 21:53)nitro37 demiş ki: [ -> ]
(03-09-2019, Saat: 21:05)oguzhan00 demiş ki: [ -> ]Arkadaşlar öncelikle herkese selamlar,

2. Araç 235 bn km de ve hep benzinde kullanılmış,  bu süre zarfında aracın piston ve subaplari epeyce kurum baglamistir. Siz bu araç LPG taktirdiktan yaklaşık 20 bn km sonra benzin kaynaklı oluşan kurumlar LPG sayesinde temizlenecek ve yine subaplariniz ayar yada değişim isteyecektir. Dolayısı ile ben 1. Aracın iyice bir kontrol edilmesi ve subaplarinda olası bir deforme yok ise alinmasindan yanayım. 100bm km dir LPG de kullanılıyor ise en kotu bir kez subap değişimi yani ( 5 bn TL ) harcama yapılmıstir.

Verdiğiniz cevaplar ve yardımlarınız için çok teşekkürler.
Şimdi bir arkadaşımla daha konuştum o da lpg'nin subaplardan sonra şanzımana da zarar verdiğini söyledi böyle bir durum gerçekten söz konusu mudur?
Ayrıca cevaplara göre aklıma gelen bir diğer sorumda şu olacak:
         235 bin değilde 150 bin civarı bir 2008 zl forester'a lpg taktırmak istesem yine de sorun yaşar mıyım? Türkiye'de olabilecek en iyi LPG'yi taktırsam dahi bu forester'da çözülemeyecek veya astarı yüzünden pahalıya gelecek bir zarar yol açar mı? Yani LPG'den elde ettiğim yakıt ekonomsini parçaya vereceksem hiç taktırmam daha iyi tabi ki..
(04-09-2019, Saat: 15:46)oguzhan00 demiş ki: [ -> ]
(03-09-2019, Saat: 21:53)nitro37 demiş ki: [ -> ]2. Araç 235 bn km de ve hep benzinde kullanılmış,  bu süre zarfında aracın piston ve subaplari epeyce kurum baglamistir. Siz bu araç LPG taktirdiktan yaklaşık 20 bn km sonra benzin kaynaklı oluşan kurumlar LPG sayesinde temizlenecek ve yine subaplariniz ayar yada değişim isteyecektir. Dolayısı ile ben 1. Aracın iyice bir kontrol edilmesi ve subaplarinda olası bir deforme yok ise alinmasindan yanayım. 100bm km dir LPG de kullanılıyor ise en kotu bir kez subap değişimi yani ( 5 bn TL ) harcama yapılmıstir.

Verdiğiniz cevaplar ve yardımlarınız için çok teşekkürler.
Şimdi bir arkadaşımla daha konuştum o da lpg'nin subaplardan sonra şanzımana da zarar verdiğini söyledi böyle bir durum gerçekten söz konusu mudur?
Ayrıca cevaplara göre aklıma gelen bir diğer sorumda şu olacak:
         235 bin değilde 150 bin civarı bir 2008 zl forester'a lpg taktırmak istesem yine de sorun yaşar mıyım? Türkiye'de olabilecek en iyi LPG'yi taktırsam dahi bu forester'da çözülemeyecek veya astarı yüzünden pahalıya gelecek bir zarar yol açar mı? Yani LPG'den elde ettiğim yakıt ekonomsini parçaya vereceksem hiç taktırmam daha iyi tabi ki..

LPG kaynaklı şanzıman sorunu şehir efsanesi ona itimat etmeyin. 

Uzun vadede LPG her zaman daha ekonomik olacaktır. LPG taktirmadan önce aracın genel kontrolünü yaptırıp taktirmaniz durumunda kısa vadede sorun çıkaracağını düşünmüyorum.

Diğer taraftan LPG kaynaklı subaru da subap ve Hararet sorunu yaşanmaktadır. Ama önlemini alırsanız bu sorunlari uzun vadede yasamazsiniz. Forumda LPG li olarak aracını kullanan çok üyemiz mevcut.
Lpg ile beraber kalin radyatör ve yag soğutucu taktirirsaniz, LPG'den kaynaklanan ekstra sicaklik nedeniyle subap deformasyonunun gecikeceğini; subap ayarı istemeden daha uzun süre ile araciniza binebileceginizi zannediyorum.

Sent from my MI 5 using Tapatalk
Sayfa: 1 2 3 4 5 6