STF - SUBARU TÜRKİYE FORUM

Tam Versiyon: Arka Oksijen Sensörü - 2007 Forester için
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyon'a bakınız.
Sayfa: 1 2
Hayırlı günler

2007 Forester'in arka oksijen sensörü ömrünü bitirmiş bulunuyor. Elinde olan varsa almayı düşünürüm. Parça kodu 22690AA831 veya Denso = DOX0361 . Çalışmayan da alabilirim. 2. oksijen sensörü için adaptör gibi birşey yapmayı düşünüyorum.
@megatron Murat abi sende var mı fazladan 2. sensör? Aracın üzerinden çıkan arızalı kablosu kesikte olur. Mehmet Akif hocam için soket lazım sadece.
(03-09-2019, Saat: 10:34)Salih demiş ki: [ -> ]@megatron  Murat abi sende var mı fazladan 2. sensör? Aracın üzerinden çıkan arızalı kablosu kesikte olur. Mehmet Akif hocam için soket lazım sadece.

Özel mesaj atmayı becerememiştim. @Salih Hocam sağolun.
(03-09-2019, Saat: 10:47)madanadam demiş ki: [ -> ]
(03-09-2019, Saat: 10:34)Salih demiş ki: [ -> ]@megatron  Murat abi sende var mı fazladan 2. sensör? Aracın üzerinden çıkan arızalı kablosu kesikte olur. Mehmet Akif hocam için soket lazım sadece.

Özel mesaj atmayı becerememiştim. @Salih Hocam sağolun.

Murat abi ile görüştüm varmış elinde. Size gönderecek inşaallah. Numarasını gönderdim size.
(03-09-2019, Saat: 10:48)Salih demiş ki: [ -> ]
(03-09-2019, Saat: 10:47)madanadam demiş ki: [ -> ]Özel mesaj atmayı becerememiştim. @Salih Hocam sağolun.

Murat abi ile görüştüm varmış elinde. Size gönderecek inşaallah. Numarasını gönderdim size.

Whatsapp'dan görüştük. Siz de sağolun.
(03-09-2019, Saat: 10:48)Salih demiş ki: [ -> ]
(03-09-2019, Saat: 10:47)madanadam demiş ki: [ -> ]Özel mesaj atmayı becerememiştim. @Salih Hocam sağolun.

Whatsapp'dan görüştük. Siz de sağolun. Elinde sağlam olan da varsa alabilirim.
(03-09-2019, Saat: 11:02)madanadam demiş ki: [ -> ]
(03-09-2019, Saat: 10:48)Salih demiş ki: [ -> ]Murat abi ile görüştüm varmış elinde. Size gönderecek inşaallah. Numarasını gönderdim size.

Whatsapp'dan görüştük. Siz de sağolun. Elinde sağlam olan da varsa alabilirim.

Rica Ederim. Sağlam olsaydı keşke. Euro4 ve sonrası dar baund sensörler birbirine yakın değerlerde galiba ama o konuya hakim değilim maalesef. Performansa bir etkisi olmadığı için son sıraya attım hep ikinci  sensörü. Başka sensör alıp kesip birleştirmeye de cesaret edemedim açıkçası.
(03-09-2019, Saat: 11:14)Salih demiş ki: [ -> ]
(03-09-2019, Saat: 11:02)madanadam demiş ki: [ -> ]Whatsapp'dan görüştük. Siz de sağolun. Elinde sağlam olan da varsa alabilirim.

Rica Ederim. Sağlam olsaydı keşke. Euro4 ve sonrası dar baund sensörler birbirine yakın değerlerde galiba ama o konuya hakim değilim maalesef. Performansa bir etkisi olmadığı için son sıraya attım hep ikinci  sensörü. Başka sensör alıp kesip birleştirmeye de cesaret edemedim açıkçası.

Bende arıza kayıtlarından P0037 ile ona eşlik eden P0030 kaldı. Yani sıra bunlarda
(03-09-2019, Saat: 11:36)madanadam demiş ki: [ -> ]
(03-09-2019, Saat: 11:14)Salih demiş ki: [ -> ]Rica Ederim. Sağlam olsaydı keşke. Euro4 ve sonrası dar baund sensörler birbirine yakın değerlerde galiba ama o konuya hakim değilim maalesef. Performansa bir etkisi olmadığı için son sıraya attım hep ikinci  sensörü. Başka sensör alıp kesip birleştirmeye de cesaret edemedim açıkçası.

Bende arıza kayıtlarından P0037 ile ona eşlik eden P0030 kaldı. Yani sıra bunlarda

İkisi de ısıtıcı devre hatası yanlış değilse. Biraz araştırdım da bu parçalar için motor bölümünde ki sigorta kutusunda SBF5 den güç alır diyorlar yabancı kaynaklarda. Yanlış hatırlamıyorsam sekonder pompa da buradan güç alıyordu ama emin değilim. Torpido gözünün arkasında da bunlar ile iligli bir sigorta varmış ama wrx lerde galiba bu torpido arkası sigorta kutusu.

Kablo kontrolü gerekirse ekte bulunan dosya belki yardımcı olabilir.
@madanadam Ben de Denso' nun var. Konusunu "Subaru Forester Oksijen Sensörleri" olarak açmıştım. Konuda bahsettiğim üzere şüphelendiğimiz yerlerden biri bu oksijen sensörüydü. Oto Asya' dan sipariş ettim ve taktım ancak çok da birşey değişmedi. Yani benim bahsettiğim şey için problemin kaynağı o değilmiş. Katalizatör tıkanmış gibi birşeydi onu temizledik. İlaveten boğaz kelebeği ve akış metre temizliği yaptık.
Sayfa: 1 2